Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen in Coo.

Het Waalse dorp Coo staat bekend om zijn twee watervallen en het pretpark Plopsa Coo. Rond Coo kunt u hiken, kajakken, mountainbiken of raften.

In Coo is een camping maar er zijn ook diverse hotels waar u kunt overnachten als u voor een actief weekendje naar Coo gaat.

De Belgische Ardennen.

Ardennen

Outdoor activiteiten in Coo.

Coo ligt aan het riviertje de Amblève in de Ardennen. In de zomer is het water er ondiep maar in het voorjaar en najaar kunt u op sommige delen van de rivier raften.

In het centrum van Coo, vlakbij de watervallen, kunt u kajaks huren en daarmee de rivier afvaren. In Coo kunt u ook quads en mountainbikes huren en daarmee de omgeving verkennen.

Er is een camping bij de Amblève waar u kunt overnachten. Aan weerszijden van de rivier liggen echter ook enkele hotels en vakantiehuizen.

kaart Ardennen

Coo-Adventure, Petit Coo 4, 4970 Stavelot, België.

Outdoor Activities buiten Coo.

Coo Adventure

Een bus van Coo Adventure voor Outdoor Activities buiten Coo.

Kajakken vanuit Coo.

U kunt in Coo een eenpersoonskajak of een tweepersoonskajak huren en met de stroom mee varen. Bij het dorpje Cheneux levert u de kajak weer in. Er is een terrasje met uitzicht op de rivier maar u kunt ook direct met het busje terugrijden naar Coo.

De opstapplaats van de kajaks is naast de waterval, onder de kabelbaan en tegenover pretpark Plopsa Coo. Het kantoor van Coo Adventure ligt ongeveer honderd meter van de opstapplaats.

De vaartocht vanuit Coo over de rivier de Amblève is ongeveer 9 km en duurt ongeveer 2 uur. In de zomer stroomt er erg weinig water door de Amblève. De boten lopen dan regelmatig vast op de stenen.

Als er door regen teveel water door de Amblève stroomt kunt u niet kajakken maar u kunt dan wel gaan raften.

Het Outdoor Activity Centre van Coo

Vlakbij de waterval in Coo staat het bedrijf Coo Adventure waar u outdoor sporten kunt boeken. Er zijn bijna 20 activiteiten mogelijk maar de meest populaire buitensporten voor een weekendje weg zijn natuurlijk raften, kajakken en mountainbiken. Dit kunt u in en rond Coo doen. Andere leuke activiteiten zijn paardrijden, abseilen, klimmen, speleologie, karten en skydiven.

Adres: Coo-Adventure, Petit Coo 4, 4970 Stavelot, België. Net over de brug naast brasserie "Le Baron". Tel. +3280689133.

kajakkken Coo

De opstapplaats voor de kajaks is onder de kabelbaan aan de rivier.

Het wildpark van Coo.

In Coo is een klein wildpark waar dieren leven die in de Ardennen voorkomen. Het park ligt naast attractiepark Plopsa Coo.

U kunt met een treintje door het wildpark rijden. De rit duurt ongeveer 40 minuten en onderweg ziet u o.a. everzwijnen, damherten en steenschapen.

Hiken rond Coo.

Coo ligt tussen de beboste heuvels van de Ardennen. Het landschap is heel geschikt om in te hiken. Vanuit het pretpark van Coo kunt u met een kabelbaan over de rivier naar de top van een hoge heuvel. Op de heuvel kunt u wandelen in de bossen en er is een restaurant met terras. U kunt ook langs de rivier wandelen richting Cheneux.

Het nationaal park de Hoge Venen ligt ongeveer 20 km van Coo. In dit bijzondere landschap is het goed rondtrekken.

Een paar dagen in de Ardennen.