Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Durbuy in de Ardennen.

Durbuy is de kleinste stad van België. Het stadje ligt tussen de heuvels van de Ardennen aan de rivier de Ourthe.

Durbuy staat bekend om de vele outdoor activiteiten die je hier kunt doen. In het centrum van Durbuy kunt u uitgaan en er zijn diverse hotels en restaurants.

Durbuy ligt overigens niet zo ver van Nederland. De reistijd Utrecht - Durbuy is maar drie uur.

De hotels, vakantiehuizen en vakantieparken.

Het plein Place Aux Foires.

markt Saint Tropez

Het plein in het centrum van de stad.

Het stadje Durbuy.

Rond het centrale plein Place Aux Foires in het centrum van Durbuy liggen veel restaurants en hotels met gezellige terrasjes. Op een mooie zondag is het heel druk op dit plein. De terrassen van La Brasserie de l'Ourthe en Hotel La Caleche zijn dan populair.

In de straat Rue Comte d'Ursel ligt café La Ferme au Chêne. Men schenkt in dit brasserie-restaurant zelf gebrouwd bier. In deze kleine brouwerij wordt het Marckloff bier gebrouwen.

De toegang tot de brouwerij is gratis. Het restaurant en de brouwerij is gesloten op dinsdag en woensdag.

Overnachten in Durbuy.

Overnachten

De hotels en vakantiehuizen in Durbuy.

In het centrum van Durbuy liggen een aantal uitstekende hotels. Aan het plein in het centrum van de stad, Place Aux Foires, staan veel goede hotels. Het driesterrenhotel Hotel La Caleche ligt ook aan het centraal gelegen plein. Dit hotel heeft een groot terras en een eigen restaurant.

Een bijzonder hotel in Durbuy is Hotel Tropical aan de Rue des Comtes de Luxembourg. Dit hotel beschikt over een binnentuin met een tropisch zwembad en een Japanse tuin. Ook beschikt het hotel over diverse wellness faciliteiten.

Er zijn in de heuvels rond het stadje ook veel vakantiehuizen, appartementen en hotels.

Het Adventure Valley Guesthouse

Het Adventure Valley Guesthouse is een sporthotel in de Rue d'Andenne 2, in de heuvels bij Durbuy.

Het LPM2 Sporthotel heeft goedkope kamers en u kunt er al voor 25 euro per nacht overnachten op een slaapzaal.

Het hotel organiseert buitenactiviteiten als klimmen, kajakken op de Ourthe en mountainbiken.

brasserie

Het centrale plein Place Aux Foires. Het gebouw naast de toren is een hotel.

De golfbanen in Durbuy.

Als u van golf houdt, kunt u naar de 18 holes golfbaan een paar kilometers buiten Durbuy. Deze golfbaan ligt in de buurt van Barvaux.

Barvaux Sur Ourthe staat ook bekend om het bijzondere labyrint dat ieder jaar in een maisveld ingericht wordt. Voor kinderen is het dwalen in het doolhof een hele belevenis. Het doolhof is van juli tot en met september te bezoeken.

Adres: Grand Rue 16, Barvaux.

De golfbanen en golfhotels.

brasserie

De heuvels rond Durbuy nodigen uit tot fietsen en motorrijden.

Leuke activiteiten in Durbuy.

Durbuy heeft dankzij de omliggende bossen en rotsen en de stroomversnellingen in de Ourthe bij het stadje een reputatie van avontuur en actie. U kunt in Durbuy gemakkelijk een kajak, quad of mountainbike huren. Ook kunt u stroomopwaarts een kajak huren en die stroomafwaarts weer in Durbuy inleveren.

Op een zonnige zondag is het in Durbuy vaak erg druk met dagjesmensen. Motorrijders, terraszitters, fietsers en mensen die voor een actief weekend in de Ardennen gekomen zijn komen elkaar in de restaurants en op de terrasjes van het stadje 's avonds tegen.

Quad rijden, mountainbiken, kajakken en raften.

Verhuur van kajaks in Durbuy.

Bij Durbuy heb je in de Ourthe een groot deel van het jaar echte stroomversnellingen. In de zomer is de Ourthe bij Durbuy echter ondiep en rustig. Hou daar rekening mee als u gaat varen.

Vanaf de parkeerplaats vaart u met de kajak de Outhe af. U vaart dus met de stroom mee. Bij het eindpunt wordt de kajak weer ingenomen en een pendelbus brengt u terug naar uw auto.

U kunt een kajak huren bij Durbuy Kayak LPM, Rue du Comte Theodule d'Ursel 51, Durbuy. Tel. +32 86 21 16 08

De omgeving van Durbuy.

Ardennen

De vakantieparken van Durbuy.

  • Het resort Dennenheuvel ligt vlakbij Durbuy in Bomal-sur-Ourthe. Vanuit het vakantiepark kunt u kajakken, raften en paardrijden. Er is ook een wellnesscentrum.
  • In Glamping - Adventure Valley Durbuy kunt u overnachten in luxueuze tenten. De tenten hebben comfortabele bedden, verlichting en stopcontacten.
  • In Résidence Durbuy zijn meerdere villa's met daarin appartementen en studio's.

De vakantieparken en campings in Durbuy.

Een weekend in de Ardennen.