Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in Saint-Tropez aan de Côte d'Azur.

Saint-Tropez is een bekende badplaats aan de Côte d'Azur. De jachthaven van Saint-Tropez en de smalle straatjes in het oude centrum zijn de belangrijkste bezienswaardigheden.

De leukste hotels van Saint-Tropez liggen aan de rand van het centrum.

Saint-Tropez.

metro

De haven van Saint-Tropez.

De beste periode om St-Tropez te bezoeken.

In juli en augustus kan het in Saint-Tropez en haar toegangswegen erg druk zijn. De best maanden om de kust bij Saint-Tropez te bezoeken zijn dan ook de maanden mei en juni en september en oktober.

In de zomer ligt de haven vol met dure jachten en zijn de winkelstraten, restaurants en terrasjes vol. In de winter zijn er in Saint-Tropez weinig toeristen en zijn de grote jachten weg.

Dan ziet u weer de vissersbootjes in de haven en heeft Saint-Tropez weer de sfeer van een vissersplaats.

Overnachten in Saint-Tropez.

Overnachten

Overnachten in Saint-Tropez.

In Saint-Tropez vindt u veel restaurants, leuke terrasjes, een jachthaven met prachtige schepen en romantische hotels. Brigitte Bardot en de films van Louis de Funes maakten Saint-Tropez wereldberoemd.

Vlakbij de haven van Saint-Tropez ligt het beroemde Hotel La Ponche. Dit romantische hotel ligt aan een klein strand in het oude centrum van Saint-Tropez. Het hotel heeft een uitstekend visrestaurant en een terras met uitzicht op zee.

Het hotel had gasten als Brigitte Bardot , Picasso, Romy Schneider en George Pompidou.

De hotels en vakantiehuizen van Saint-Tropez.

Place Aux Herbes

Place Aux Herbes is het oude marktplein.

markt

Place Aux Herbes. Hier is in de ochtend een kleine groentemarkt.

De haven van Saint-Tropez.

Saint Tropez is een badplaats die rondom een kleine haven ligt. In de haven van Saint-Tropez ziet u prachtige jachten en motorboten. Sommige daarvan kunt u huren.

Langs de kades zijn terrasjes en restaurants. De prijzen zijn hier hoger dan elders in Saint Tropez maar het uitzicht is geweldig.

Op de pier in de haven heeft u een prachtig uitzicht op Saint-Tropez, het oude centrum en op de baai.

In de haven kunt u een boottocht langs de kust van de Côte d'Azur reserveren. Ook vertrekken er snelle veerboten naar o.a. Sainte-Maxime aan de andere zijde van de baai.

Hotel La Ponche.

 Hotel La Ponche

In de oude wijk la Ponche ligt het beroemde Hotel La Ponche.

Shoppen in Saint-Tropez.

In Saint-Tropez kunt u goed shoppen in de smalle winkelstraten bij het oude centrum. Bekende winkelstraten vlakbij de haven zijn Rue Gambetta en Rue Francois Sibilli. Hier vindt u kleine winkels en leuke boetiekjes. Let erop dat in Frankrijk veel winkels tussen 13:00 uur en 15:00 uur een uur of langer gesloten zijn.

Op dinsdag en zaterdag is er op de Place de Lices een markt. Iedere ochtend is er op het schilderachtige Place Aux Herbes bij de haven een groente-, fruit- en vismarkt.

De winkelstraten en markten van Saint-Tropez.

haven Saint-Tropez

In de haven van Saint-Tropez liggen prachtige jachten.

De stranden van Saint Tropez.

De kleine strandjes van Saint-Tropez zijn romantisch en u kunt er heerlijk wandelen. Er wordt echter niet gezwommen. Als u bij Saint-Tropez het water in wilt vindt u ten westen van de stad een aantal stranden op loopafstand. Hier zijn ook veel hotels en campings.

U kunt bij de stranden o.a. snorkelen, duiken, waterskiën en jetskiën.

Ten oosten van Saint Tropez liggen de kleine stranden Plage des Graniers en Plage des Canebiers. Tussen Cap du Pinet en Cap Camarat liggen er achter de klippen veel stranden. Over de klippen loopt een mooi pad waar u kunt wandelen en hiken.

De kust bij Saint-Tropez.

Route du Soleil

Saint-Tropez en de jetset.

Saint-Tropez staat net zoals Cannes en Nice bekend als een badplaats voor de jetset. Decennia lang woonden hier aan de Côte d'Azur kunstenaars en artiesten en u zult er in de zomer nog steeds beroemdheden tegenkomen.

De meeste bezoekers van St-Tropez zijn tegenwoordig echter toeristen.

Côte d'Azur Zuid-Frankrijk
Frankrijk

Leuke plaatsen aan de Côte d' Azur.