Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Veere.

Veere is een kleine historische stad op het schiereiland Walcheren in Zeeland. In het hotel 't Waepen overnacht u in het centrum van Veere.

Het Auberge Hotel de Campveerse Toren ligt bij de haven van Veere.

De hotels en vakantiehuizen in Veere.

Auberge Hotel de Campveerse Toren.

Veere

U heeft in dit romantische hotel een prachtig uitzicht over het Veerse Meer.

Auberge Hotel de Campveerse Toren in Veere.

Het Auberge Hotel de Campveerse Toren in Veere heeft een rijke historie. De Campveerse toren is rond 1500 gebouwd voor de verdediging van Veere. In de 16de eeuw werd het echter een herberg en dat is het in de eeuwen daarna gebleven. Willem van Oranje en Charlotte de Bourbon vierden er in 1575 hun bruiloft en hebben er overnacht.

Tegenwoordig is de Campveerse Toren een prachtig hotel met restaurant bij de haven van Veere. U kunt vlakbij het hotel parkeren.

Overnachten in Veere.

Overnachten

Enkele leuke hotels in Veere.

Veere ligt in Zeeland, vlakbij Zoutelande, Vlissingen en Middelburg. Het stadje is met het aangrenzende Veerse Meer een populaire bestemming voor een weekendje weg. Het is een kleine stad met een rijke geschiedenis waar nog veel van bewaard is gebleven.

U kunt in Veere overnachten in het bijzondere driesterrenhotel Auberge Hotel de Campveerse Toren. Vanuit veel kamers en vanuit het restaurant in dit hotel heeft u een mooi uitzicht over het Veerse Meer en op de haven.

Een ander hotel in Veere is het driesterrenhotel ’t Waepen van Veere op de Markt. Het hotel ligt in het centrum van Veere op ongeveer vijftig meter van het Veerse Meer.

Veere

De toren hoort bij het stadhuis uit de 15de eeuw.

Neelje Jans en de Stormvloedkering.

Vlakbij Veere liggen een aantal leuke attracties. Zo kunt u naar de Stormvloedkering Oosterschelde en naar Deltapark Neeltje Jans. Uw kinderen zullen het prachtig vinden.

Vanaf Neeltje Jans kunt u met een rondvaartboot de Stormvloedkering bekijken.

De attracties van Zeeland.

Veere

De haven van Veere.

De rondvaarten bij Veere en het Veerse Meer.

Tussen mei en oktober kunt u vanuit Veere een rondvaart maken langs de prachtige natuurgebieden van Walcheren. Er vertrekt ieder uur een boot voor een boottocht van één of twee uur.

Kaarten kunt u kopen op het Oranjeplein naast de ijssalon en bij de VVV. In mei, juni en augustus kunt u ook kaarten aan boord kopen. De rondvaartboot vertrekt vanaf de Kaai bij Hotel de Campveerse Toren.

Leuke activiteiten rond Veere.

De omgeving van Veere leent zich om te fietsen en te wandelen.

De stranden van Walcheren, zoals die van de badplaatsen Dishoek, Vlissingen, Zoutelande en Domburg, liggen met de auto vlakbij.

Op het Veerse Meer kunt u zeilen, wandelen, duiken, fietsen, zonnebaden en zwemmen.

Tussen Veere en Kamperland op Noord-Beveland vaart de fietsveer tussen 1 mei en 1 oktober. Alleen in juli en augustus vaart het fietsveer iedere dag. In de rest van het seizoen vaart de veerboot op zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Informatie over het pontje.

Watersport op het Veerse Meer.

Op het Veerse Meer kunt u zeilen, wandelen, duiken, fietsen, zonnebaden en zwemmen.

Als u op het Veerse Meer wilt zeilen kunt u bij het Veerse Meer een zeilboot huren. U kunt ook kiezen voor een sloep of motorboot.

overnachten

U kunt een zeilboot of elektrische sloep huren bij: