Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Goes, de hotels en attracties.

Goes is een kleine stad op Zuid-Beveland, Zeeland.

De stad is vanuit Vlissingen en Roosendaal met de trein te bereiken. Met de auto rijdt u in 20 minuten naar zee en in 10 minuten naar het Veerse Meer.

De hotels en appartementen van Goes.

Hotel Terminus Goes

Hotel Terminus ligt bij het station van Goes.

Een hotel bij het station.

Hotel Terminus ligt bij het station van Goes. Het driesterrenhotel is dus gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het hotel loopt in 10 minuten naar de Grote Markt. In het hotel zijn 24 kamers, 2 suites en 4 vergaderzalen. Het hotel heeft verder een  restaurant, een bar, een terras en een grand café.

U kunt in de buurt gratis parkeren.

Overnachten in Goes.

Overnachten

Enkele hotels in de buurt van de Grote Markt.

Boektiekhotel Hotel Katoen is een mooi hotel in de buurt van de Grote Markt. U kunt in het hotel een fiets huren.

Hotel Slot Oostende is gevestigd op een plek waar ooit een kasteel lag. In het pand is een hotel, een goed restaurant en een bierbrouwerij gevestigd. Er zijn in het hotel ook familiekamers en suites.

Het gerenoveerde Amadore Stadshotel staat aan het levendige marktplein van Goes. Meer centraal kunt u in Goes niet overnachten.

De hotels en appartementen in Goes.

Een appartement bij de oude haven.

Bij de oude haven kunt u overnachten in een appartement of B&B. Je hebt hier een mooi uitzicht op de gezellige haven. Beneden zijn restaurants en de Grote Markt ligt vlakbij.

Appartement de Kade is bijvoorbeeld een leuke plek. Het is een appartement met een balkon met uitzicht op de jachthaven. Er is een eigen parkeerplaats.

De Stadshaven van Goes.

De Stadshaven is de voormalige haven van Goes. Tegenwoordig is het een jachthaven met een verbinding naar de Oosterschelde. De Stadhaven ligt in het centrum van Goes, vlakbij de Grote Markt.

De bezienswaardigheden in de haven van Goes zijn de historische kademuren en de mooie huizen rond de haven. Rond de haven zijn gezellige bars en restaurants.

Goes

Het stadhuis met een lunchcafé aan de Grote Markt.

De museumtreinen van Stoomtrein Borsele.

Vanuit Goes kunt u tussen april en oktober meerijden in een stoomtrein of dieseltrein. Deze nostalgische treinreis gaat richting Hoedekenskerke, een dorp aan de Westerschelde.

In Goes is het museumdepot waar alle oude treinen zijn opgesteld. Dit is ook het vertrekpunt van de treinen.

U kunt de werkplaats bezoeken en er zijn weegbruggen, ouderwetse goederenwagens en een stoomhijskraan.
Adres: Stephensonweg, Goes

Vertrektijden museumtreinen van Stoomtrein Borsele.

Het centrum van Goes.

In het historische centrum van Goes vindt u historische pleinen en kronkelende straatjes die doen denken aan vroeger. Het centrum is niet groot dus alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Op de Grote Markt liggen Stadhuis en de Grote Kerk. Beide gebouwen stammen nog uit de vijftiende eeuw. Er liggen veel cafés aan de Grote Markt. Ook hotel Amadore Stadshotel staat aan het marktplein.

centrum Goes

De oude wallen en vestes rond de binnenstad van Goes.

In de tachtigjarige oorlog werd de 1585 en 1625 wed verdedigingsgordel rond Goes aangelegd. Een deel van de wallen zijn er nog steeds.
Het is een leuke plek voor een wandeling.

Fietsen vanuit Goes.

In veel hotels kunt u een fiets huren. Vanuit Goes kunt u o.a. naar Yerseke Middelburg, Zierikzee en Vlissingen fietsen.

Fietsen en wandelen op Walcheren.