Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Renesse.

De badplaats Renesse heeft een breed en heel lang strand aan de Noordzee. U kunt in Renesse lekkere vis en mosselen eten in de restaurants. In de zomer is Renesse ook een plaats waar jongeren uitgaan.

In Renesse zijn veel campings en twee gezellige vakantieparken. In het dorp en bij de duinen zijn vakantiehuizen en een aantal goede hotels.

De hotels en vakantiehuizen in Renesse.

Schouwen-Duiveland.

Schouwen-Duiveland

Tip: Mosselen eten op Schouwen-Duiveland.

Het strand van Renesse.

Renesse heeft een breed en lang strand. Het strand is ideaal als u van lange strandwandelingen houdt.

Als u naar het westen loopt komt u op het Verklikkerstrand. Het is een strand met veel vogels en een zandplaat waar u zeehonden kunt zien liggen. Pas op het Verklikkerstrand overigens wel op dat u niet ingesloten wordt door opkomend water. Bij opkomend water ontstaat bij de waterlijn een zandplaat die in 15 minuten overstroomd.

Wandelen met de hond op het strand.

Zoek een overnachting in Renesse.

Overnachten

Overnachten in Renesse.

 • Hotel De Zeeuwse Stromen is een goed viersterrenhotel. Het hotel heeft een binnen- en buitenzwembad en een sauna. U overnacht er in een kamer of appartement.
 • Badhotel Renesse is een populair hotel met restaurant in het centrum van Renesse, ongeveer 15 minuten lopen van het strand. Het is een driesterrenhotel maar met een zwembad en een sauna. Sommige kamers hebben een balkon.
 • Strandpark de Zeeuwse kust is een luxueuze familiecamping met chalets, tenten en een hotel. In het hotel zijn veertig familiekamers en suites. Het hotel trekt veel gezinnen. Honden zijn welkom.

De hotels, B&B's en vakantiehuizen in Renesse.

Enkele attracties in Renesse.

 1. Fietsen op de schelpenpaden door de duinen en de bossen.
 2. Snorkelen bij de Brouwersdam.
 3. De zeehonden in de Noordzee
 4. De wandelroutes door de bossen en de duinen.
 5. De bars en discotheken in Renesse
 6. In Bowlingcentrum Renesse kunt u in het weekend bowlen, snookeren en poolen.
 7. Restaurant en Speeltuin Schouwerhoeck.
 8. Slot Moermond uit de zestiende eeuw. Het kasteel is nu een restaurant en congrescentrum.
 9. Picknicken op het strand.

Een dagje naar het strand.

strand en zee

Uitgaan in Renesse.

In het centrum van Renesse zijn in de straten Korte Reke en Hogezoom clubs en discotheken waar het in de zomer ieder weekend feest is. In Hogezoom zijn veel cafés met een terras.

In Renesse kunt u lekkere vis en schelpdieren eten in de restaurants. Van juli tot april zijn er verse mosselen te krijgen.

Tip: In de orangerie van Slot Moermond is een brasserie gevestigd. Bij de orangerie is een hotel aangebouwd, het Fletcher Landgoedhotel Renesse.

Zeehonden kijken vanaf het strand..

 1. Op het Familiestrand bij Renesse heeft u kans om zeehonden op een zandplaat te spotten. De meeste kans om de zeehonden te zien is tussen twee uur voor laag water en een uur na laag water.
  Ga naar de strandovergang bij de Jan van Renesseweg
 2. Ten westen van Renesse ligt het Verklikkerstrand. Hier zijn ook vaak zeehonden te zien. Bijvoorbeeld vanaf het terras van Strandpaviljoen de Zwaluw.
 3. U kunt ook naar de Spuisluis op de Brouwersdam gaan om zeehonden te zien. Aan de zijde van de Noordzee zwemmen vaak zeehonden vlakbij de dam.

Tip: Neem een goede verrekijker mee.

Fietsverhuur in Renesse.

 • Fietsverhuur Carefree Rentals
  U kunt hier e-bikes, Mountainbikes en gewone fietsen huren. Open van maandag tot en met zondag.
  Adres: Roelandsweg 2, Renesse.
 • Fietsverhuurder Fixabike
  Fietsverhuurder Fizabike verhuurt e-choppers, e-bikes, tandems, driewielers en fietsen. Er zijn zelfs elektrische driewielers.
  Adres: Wilhelminaweg 6 + 8a, Renesse.

Vakantie in Zeeland.

Zeeland

Leuke badplaatsen in Zeeland.

Parkeren in Renesse.

Als het mooi weer is kan het in Renesse erg druk zijn. Op het transferium bij Renesse zijn echter 900 parkeerplaatsen dus u hoeft niet te zoeken naar een vrij plekje. Het transferium ligt maar 500 meter van het centrum van Renesse. Tussen half mei en begin september rijden er gratis pendelbussen naar o.a. het dorp, de strandovergangen en naar de campings.

De BeachHup Hopper
U moet wel een uur van tevoren de bus reserveren via tel. Tel.: 0111-651212.