Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Middelburg.

Middelburg is een stad met veel bezienswaardigheden. De stad heeft een rijk VOC verleden en er valt dan ook veel te zien.

Middelburg is een populaire bestemming voor een dagje uit of een weekend weg. In het centrum van Middelburg zijn een aantal goede driesterrenhotels te vinden.

De attracties van Zeeland.

De hotels en appartementen in Middelburg.

Middelburg op Walcheren in Zeeland.

Middelburg was aan het eind van de 16de eeuw de belangrijkste handelsstad van de Noordelijke Nederlanden. Tegenwoordig is het een kleine plaats op Walcheren maar aan haar rijke verleden heeft Middelbrug meer dan 1100 Rijksmonumenten overgehouden. In het oude centrum van Middelbrug is dan ook veel te zien.

Middelburg is een populaire bestemming voor een dagje uit. In de zomer zijn er in Middelburg veel toeristen en er zijn dan ook leuke winkels in Middelburg.

Overnachten in Middelburg.

Overnachten

De hotels, vakantiehuizen en appartementen.

In Middelburg zijn een aantal redelijke tot goede hotels in het centrum van Middelburg. Driesterrenhotel Hotel De Nieuwe Doelen op de Loskade bijvoorbeeld is gevestigd in een historisch herenhuis. Het hotel beschikt over een tuinterras waar u in de zomer ook kunt ontbijten.

Het driesterrenhotel Hotel Middelburg ligt aan de A58. Het hotel is een goede uitvalsbasis als u verschillende plaatsen in Zeeland wilt bezoeken. U kunt bij dit hotel gratis parkeren. U kunt in het hotel fietsen huren.

De hotelaanbiedingen in Middelburg.

Vakantiehuizen in Zeeland.

Overnachten

De Vismarkt in Middelburg

Enkele bezienswaardigheden in Middelburg.

De Abdijtoren De Lange Jan in het centrum van Middelburg is zo'n 270 treden hoog. Naar boven gaan is dus een hele klim maar op de toren heeft u een prachtig uitzicht over Middelburg en omgeving.

De oude herenhuizen uit het VOC verleden langs de grachten in het centrum van Middelburg zijn de moeite waard om te zien. U kunt het centrum het beste te voet verkennen maar er rijdt ook een paardentram en u kunt een tocht met een rondvaartboot maken.

Fietsen en wandelen op Walcheren.

Zeeland en Walcheren.

Walcheren

Leuke plaatsen op Walcheren.

Enkele attracties in Middelburg.

  • In pretpark Mini Mundi is Walcheren in het klein nagebouwd. Bij Mini Mundi is een klein attractiepark en er is een speeltuin.
    Adres: Mini Mundi, Zep Middelburg, Podium 35, Middelburg. Tel. 0118-471010.
  • In Middelburg zijn twee hele goede restaurants, De Gespleten Arent op de Vlasmarkt en Restaurant Scherp in de Wijngaardstraat.
  • De badplaats Vlissingen (8 km) en Veere en het Veerse Meer (8 km) liggen vlakbij Middelburg.
  • In de overdekte tropische tuin Utopia zijn vogels en tropische planten.

De Houtkaai in Middelburg.

Middelburg Houtkaai

Rondvaarten en bootverhuur.

In Middelburg kunt u rondvaart van drie uur nemen over het Veerse Meer. De vertrektijd is 14.00 uur vanaf de Loskade. U vaart door de polders van Walcheren en u passeert een sluis.

Rondvaarten door te grachten van Middelburg en kano verhuur.
Adres: Achter de Houttuinen 42, Middelburg. Tel. 0118643272.

Vervoer met de trein en de regionale bus.

Vanaf het station van Middelburg reist u met de trein rechtstreeks naar Vlissingen. Er rijden vanuit Middelburg bussen naar bijna alle plaatsen op Walcheren.

Bij het station kunt u fietsen huren.