Weekendplanner Kaartjes

Fossielen zoeken rond Cadzand-Bad, Zeeuws Vlaanderen.

Zeeuws Vlaanderen is een leuke plek om met de kinderen naar fossielen te zoeken. Er zijn haaientanden en roggentanden te vinden. Soms liggen ze gewoon op het zand en ziet u ze liggen. Soms moet u graven en het zand zeven.

Neem dus een emmer, zeef en een schepje mee naar het strand.

Zo herkent u fossiele schelpen.

fossiele schelpen

Deze zijn donkerder van kleur en laten geen licht door.

Haaientanden op het strand van Cadzand-Bad.

Op het strand van Cadzand in Zeeuws Vlaanderen worden fossiele haaientanden, roggentanden en fossiele schelpen gevonden. Fossielen en fossiele haaientanden zoeken is hier een toeristische attractie.
Ook kinderen vinden het leuk om haaientanden te vinden. Neem dus een emmer, schep en een zeef mee.

Er zijn bij Cadzand drie stranden waar u naar haaientanden kunt zoeken:

  1. Cadzand Bad
  2. Groede
  3. De Verdronken Zwarte Polder

Overnachten in Cadzand-Bad.

Overnachten

De beste plek voor haaientanden en fossielen.

De beste plek om te zoeken is het strand bij het natuurgebied De Verdronken Zwarte Polder vlakbij Cadzand Bad. In het natuurgebied De Verdronken Zwarte Polder zijn naast kleine haaientanden ook vissentanden en vissenwervels te vinden. De meeste fossielen vindt u tussen de zee en de duinen tussen het schelpengruis.

Het strand bij Cadzand Bad en het nabijgelegen strand bij Groede is opgespoten met nieuw zand. Er zijn dus nog weinig haaientanden aan de oppervlakte te vinden. U moet graven.

U kunt bij eb bij de vloedlijn een kuil graven. Het zand moet u zeven. Neem dus een zeef mee. U kunt ook meer richting de duinen graven maar dan moet u dieper graven.

Haaientanden richting het Zwin.

Maak eens een lange strandwandeling vanuit Cadzand Bad in westelijke richting naar het Zwin (richting België). Onderweg vindt u misschien wel haaientanden bij het schelpengruis. Op het strand van Het Zwin zijn nog oudere haaientanden te vinden dan in Cadzand.

Bij het Bezoekerscentrum Het Zwin kunt u gevonden haaientanden en andere fossielen laten zien. De beheerders weten veel van de fossielen.
Adres: Gerrit van Hoekestraat 2, 4525 NH Retranchement

Overnachten bij de Verdronken Polder.

De Verdronken Zwarte Polder ligt vlakbij het plaatsje Nieuwvliet Bad. Het natuurgebied ligt ongeveer 5 km lopen over het strand vanuit Cadzand Bad.

Bij Nieuwvliet Bad ligt het vakantiepark Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad op loopafstand van het strand. Er zijn bij de badplaats verder meerdere vakantiehuizen en er is een camping.

Tip: Huur een strandhuisje aan zee bij Cadzand.

De vakantieparken bij Cadzand-Bad.

Paalhoofden op het strand.

strand badplaats

Overnachten in Cadzand Bad.

Vanuit Cadzand Bad zijn alle stranden gemakkelijk bereikbaar.

Het Roompot Vakantiepark Noordzee Résidence Cadzand-Bad ligt vlakbij het strand en bij de ingang van natuurgebied Het Zwin. Als u hier een vakantiehuis neemt zit u goed. Er is ook een camping bij het strand Zwin, Camping De Zwinhoeve. In Cadzand Bad liggen er een paar hotels bij het strand.

Onze drie aanbevelingen:

  • Hotel & Spa Noordzee
  • Het Strandhotel
  • Hotel de Blanke Top

De hotels en vakantiehuizen in Cadzand Bad.

Het strand van Knokke-Heist.

Net over de Belgische grens in kunt u naar het strand van Knokke-Heist. Als u vanaf dit strand richting Het Zwin loopt kunt u nog oudere fossielen en haaientanden vinden dan in Cadzand Bad.

Met kinderen naar haaientanden zoeken.

Kinderen kunnen uren bezig zijn om naar haaientanden te zoeken. Als u een emmer, schepje en zeef meeneemt kunnen ze direct aan de slag bij het schelpengruis aan de vloedlijn.

Een strandsetje voor kinderen.

Stranden met fossielen in Zeeland.

stranden fossielen Knokke Heist Cadzand boot Breskens Vlissingen Zoutelande Domburg de Banjaard Hoek van Holland

(Click op een strand).