Weekendplanner Kaartjes

Strandhuizen langs de Nederlandse Kust.

De meeste strandhuizen in Nederland zijn tijdelijke huizen. Na het seizoen, meestal in oktober, worden ze afgebroken en in het voorjaar, rond maart en april, weer opgebouwd.

Het aantal strandhuizen dat verhuurd wordt is beperkt, u moet dus vroeg in het seizoen reserveren als u een paar dagen aan het strand wilt overnachten.

Een strandhuisje huren.

Veel strandhuisjes liggen naast een strandpaviljoen. Soms wordt er vanuit het strandpaviljoen roomservice verzorgt maar u kunt er ook ontbijten, lunchen of dineren. De beste tijd om in een huisje aan het strand te overnachten in juli en augustus. Mei, juni en september zijn ook goede maanden aan het strand.

In het voorjaar kan het in de nacht koud worden. Sommige huizen hebben CV maar de meesten hebben een kachel.

De huisjes worden meestal voor een weekend, een midweek of een week verhuurd. In juli en augustus kunt u er meestal alleen per week boeken.

Overnachten in een vakantiewoning of strandhuis.

Overnachten

De strandhuizen van Hoek van Holland Strand.

De meest luxe en grootste strandhuizen in Nederland zijn de Beach Villa's op het strand van Hoek van Holland. Vanuit uw strandhuis heeft u een mooi uitzicht op de grote schepen die rakelings langs de oever de Noordzee opvaren. Vlakbij de strandhuizen zijn veel strandpaviljoens.

Omdat deze 74 strandhuizen in de winter mogen blijven staan zijn ze groter en hoger dan de meeste andere strandhuizen. U kunt hier ook in de winter overnachten.

De Beach Villa’s hebben twee verdiepingen en staan aan het strand. Op de eerste verdieping is een slaapkamer met een balkon. Beneden is woonkamer, een slaapkamer en een groot strandterras. In deze strandhuizen heeft u gratis Wifi.

Reserveer een strandhuis van LARGO Beach Villa’s.

Julianadorp aan Zee.

In Julianadorp liggen er negentig strandhuizen van Landal aan het strand. Ieder huisje heeft twee slaapkamers.

Als het warm weer is kunt u in zee gaan zwemmen maar u kunt ook naar het vakantiepark Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp gaan waar u gratis gebruik kunt maken van het zwembad.
De strandhuizen en het vakantiepark in Julianadorp.

De attracties van Julianadorp.

Strandhuisjes bij Cadzand.

Een video (1 min.) over de strandhuisjes.

Strandhuisjes bij Den Haag op het strand van Kijkduin.

In Den Haag kunt u vlakbij Kijkduin op het strand overnachten in één van de strandhuisjes die hier staan. Er zijn meerdere strandhuisjes aan de duinen bij het Strandmoterpad.

Het Roompot Vakantiepark Kijkduin ligt overigens ook vlakbij het strand.

Reserveer een strandhuis van LARGO Beach Houses.

Overnachten in Den Haag en bij Kijkduin.

strandhuisjes

De strandhuizen van Katwijk aan Zee.

Op het strand van Katwijk aan Zee zijn tussen april en oktober veel strandhuisjes te huur voor een weekend, midweek en week.

Verhuurder Logeren aan Zee biedt vijftien strandhuisjes aan. Het zijn mooie vakantiehuizen met twee slaapkamers en een terras. Beachclub het Wantveld ligt naast deze luxe strandhuizen. In het restaurant kunt u terecht voor  ontbijt, lunch en diner.

Bij Boulevard Zeezijde liggen nog acht strandhuisjes. Deze strandhuisjes hebben twee slaapkamers en een strandterras met strandstoelen. Er is roomservice en een 24-uursreceptie. Strandpaviljoen Zomers Beachclub ligt vlakbij de huisjes aan het strand.

De strandhuizen van Katwijk aan Zee.

Strandhuizen bij Cadzand-Bad.

Bij het vakantiepark Molecaten Park Hoogduin liggen aan de andere kant van het duin een aantal zespersoons strandhuisjes die u kunt huren.

Er zijn ook vlakbij Cadzand strandhuisjes aan de stranden van Nieuwvliet en Groede.

De strandhuizen van Cadzand-Bad.

De Waddeneilanden.

Op de Waddenlanden zijn wel strandhotels maar geen strandhuisjes op het strand. Achter de duinen liggen er op alle eilanden vakantiehuizen. Meestal is dat maar een paar honderd meter van het strand.

De strandhuisjes bij Vlissingen.

Op het Nollestrand bij Vlissingen zijn gezellige strandhuisjes. De gekleurde strandhuisjes staan in een vrolijke rij langs de duinen. In de avond ziet u vanuit uw vakantiehuis de zon wegzakken in zee.

Boek een strandhuisje bij Vlissingen.

Op het strand bij Dishoek en Zoutelande op Walcheren.

In Dishoek en in Zoutelande liggen een aantal strandhuizen die u kunt huren van particulieren.

De strandhuizen van Dishoek.

Op het strand van Zoutelande.