Weekendplanner Kaartjes

Overnachten op een boerderij in Nederland en in de Ardennen.

In veel plaatsen in Nederland en België kunt u in een boerderij overnachten. In deze boerderijen kunt u overnachten in een studio of appartement. Ook B&B's of blokhutten op het erf zijn mogelijk. Er is altijd veel ruimte voor kinderen om te spelen.

Er zijn boerderijen in o.a. Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Zeeland en Limburg.

Reserveer vakantieboerderij of B&B.

Overnachten in natuurgebieden.

boerderij op Terschelling

Voor kinderen is wandelen met een ezel een leuke attractie.

Overnachten in een boerderij

In Nederland en België zijn een aantal boerderijen die u kunt huren als vakantiewoning of waar de boer een aantal kamers aanbiedt als B&B. Vaak zijn de boerderijen nog in bedrijf er lopen dan kleine boerderijdieren op het erf. Voor kinderen is er dan ook altijd wat te doen op het erf.

Adressen voor een boerderij in Nederland.

Adressen voor een boerderij in België.

Overnachten op een boerderij.

Overnachten

Glamping op een boerderij via Farmcamps

Naast een luxe tenthut kunt u ook kiezen voor een iets eenvoudiger accommodatie op een boerderij van Farmcamps. Dit is iets goedkoper maar zeker net zo leuk. Bij Farmcamps slaapt u in een luxe safaritent op een boerderijcamping van een in bedrijf zijnde boerderij.

Voor zowel kinderen als volwassenen is er op de boerderij altijd wel wat te doen. Het seizoen van Farmcamps loopt van april tot en met oktober.

Glamping op een boerderij.

Fruitplukken

Bij B&B de Hoenderik in de Betuwe kunt u o.a. fruit plukken

Overnachten in een tenthut op het erf

De laatste jaren zijn er ook boerderijen waar een groot deel van het jaar op een deel van het erf één of meerdere luxe tenten neergezet wordt. Deze verwarmde tenten kunt u voor drie of vier dagen huren. Deze grote tenten zijn geschikt voor families maar er zijn vaak ook kleinere huttenten voor twee personen.C

In de avond gebruikt u olielampen en kaarsen voor de verlichting en voor warmte heeft u een kachel met fornuis.

Op de boerderij zijn natuurlijk dieren. De dierenweide bij de tenten zijn speciaal ingericht voor kinderen. Op de boerderij kunt u fietsen huren om daarmee de omgeving te verkennen. U kunt een tenthut reserveren voor een weekend en voor een midweek.

De tenthutten op het erf

In de tenthutten vindt u een toilet, een slaapkamer, een bedstee en een kachel waar u op kunt koken. Dankzij deze kachel is het in de lente en de herfst behaaglijk warm. Op het erf bij de boerderij staat vaak een houtgestookte bakoven waarmee u brood of pizza kunt bakken.

U kunt bij deze boerderijen een verblijf voor een week, een weekend of een midweek boeken. Een week loopt van vrijdag tot en met vrijdag, een midweek loopt van maandag tot en met vrijdag en een weekend loopt van vrijdag tot en met maandagochtend.

Bijzondere accommodaties op het platteland.

Enkele boerderijen voor gasten in Noord-Holland

Op Texel vindt u de schapenboerderij Lindehoeve bij het dorp Den Hoorn. In het voorjaar mag u meehelpen met het voederen van de lammetjes.

Het eiland Texel

De Groene Hoeve ligt vlakbij het IJsselmeer. Het is een geitenboerderij en u en uw kinderen mogen helpen met het voeren en melken van de geiten.

In Weesp, tussen Amsterdam en Hilversum, ligt de Boerenhofstede de Overhorn aan de rivier de Vecht. Er is een mooie tuin waar u kunt ontbijten en een erf met paarden, kippen en schapen. Vanuit de boerderij rijdt u in ongeveer 15 minuten naar Hilversum of in 20 minuten naar het centrum van Amsterdam.

Met uw kinderen op de boerderij

Op een boerderij is er voor kinderen natuurlijk altijd wel wat te doen. Er is volop ruimte en bij alle boerderijen is een dierenweide die speciaal voor kinderen is ontworpen. Op sommige boerderijen kunt u voor uw kinderen een dier huren. Zo kunt u een kippenhok of een konijn bij de tent krijgen. Op de Eco boerderij ‘t Boshuis in Vierakker en de Boerderij de Wildakker in Epe kunt u gaan wandelen met een ezel.

Het eiland Texel

vakantie België

Overnachten op een boerderij in Friesland

De boerderij Hoeve Meskenwier ligt in het fraaie Friese watersportdorp Akkrum. De boerderij ligt op een terp, vlakbij het riviertje Boarn, Het Nationaal Park De Alde Feanen en het natuurgebied De Deelen.

U kunt bij de boerderij o.a. vissen, zwemmen, pony rijden en kanovaren.

De watersportplaatsen van Friesland

Overnachten op een boerderij in de Ardennen

In de Ardennen is een boerderij in het plaatsje Mormont waar u kunt overnachten in een tent bij de boerderij. De boerderij is prachtig gelegen bij een riviertje en er zijn bronnen waar wild komt drinken.

De boerderij is gericht op paarden en u kunt er dus paardrijden door de omgeving. Ook kunt u hier kano's huren en op het riviertje de "Aisne" varen.

Overnachten in de Ardennen

Drenthe

Noord-Nederland

Friesland

Overnachten op een boerderij in Groningen en Drenthe

Op de Jobbinghoeve in Grolloo zijn veel knuffeldieren voor de kinderen. De boerderij ligt vlakbij een bos bij het Nationaal Park Drentsche Aa.

In het Drentse dorp Dwingeloo staat een boerderij met tenten vlakbij het Nationale Park het Dwingelderveld. Ook op deze boerderij zijn veel dieren.

Overnachten op een boerderij in Gelderland en Overijssel

In Gelderland vindt u boerderijen waar u kunt overnachten in de Achterhoek en bij de grote rivieren.

In Overijssel vindt u een boerderij waar u kunt overnachten tussen het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park de Veluwe. Op deze boerderijen kunt u o.a. pony rijden, picknicken, wandelen met de ezel, soep koken boven een kampvuur, vissen roken in een ton en soms is er een pluktuin en kunt u er een kano huren.

De natuurgebieden in Gelderland en Overijssel