Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Roermond.

Roermond heeft een mooie binnenstad met veel winkels, er is een Designer Outlet, u kunt varen op de Maasplassen of wandelen in het mooie natuurgebied Nationaal Park De Meinweg.

De hotels, B&B's en vakantiehuizen in Roermond.

Roermond Markt

Het marktplein van Roermond.

Overnachten in Roermond.

Rond het stationsplein van Roermond vindt u een paar centraal gelegen hotels. De ligging is heel geschikt als u bijvoorbeeld wilt uitgaan of shoppen. Rond carnaval zijn de meeste hotels in het centrum van Roermond vol.

Het Theaterhotel De Oranjerie ligt in het centrum van Roermond. Het hotel ligt ideaal als u van shoppen, theater en uitgaan houdt. In het hotel zijn uitgebreide wellness faciliteiten. Het theater van Roermond, Brasserie l'Orange en het Theatercafé liggen in het hotel. U kunt dus een compleet avondje uitgaan in het hotel.

Overnachten in Roermond.

Overnachten

Winkelen in Roermond.

Vlakbij de Markt in het centrum van Roermond liggen de merkenwinkels van Designer Outlet Roermond waar u ook tijdens de feestdagen kunt shoppen.

De binnenstad van Roermond is op zaterdag en zondag heel gezellig met veel terrasjes, leuke cafés en heel veel winkels. Vanaf de Markt en vanaf het Stationsplein zijn alle winkelstraten en het Designer Outlet Roermond lopend te bereiken.

U kunt uw auto parkeren bij het Outlet Centrum als u de binnenstad van Roermond bezoekt. Er loopt een tunnel van de Outlet naar de binnenstad van Roermond. U kunt ook parkeren in de parkeergarage in de binnenstad, vlakbij het station en het TheaterHotel De Oranjerie.

Shoppen in Roermond.

Het Outlet Centrum.

shoppen Roermond

Via deze voetgangerstunnel loopt u in een paar minuten naar de binnenstad.

jachthaven Roermond

Roermond ligt aan de Maas.

Roermond centrum

De binnenstad van Roermond

Designer Outlet

De Designer Outlet van Roermond

De restaurants en cafés van Roermond

Roermond is een stad met veel restaurants en leuke terrasjes. U vindt veel leuke restaurants en cafés met een terras rond de Markt van Roermond.

Uitgaan doet u aan de Roerkade en op het Stationsplein. Op het stationsplein vindt u cafés, een discotheek en er zijn twee leuke hotels.

De Markt, de Roerkade en het Stationsplein zijn de plaatsen om naar toe te gaan tijdens het carnaval. Tijdens carnaval is het vooral in de cafés op het Stationsplein erg druk.

Café in Roermond.

Stationsplein

Het Stationsplein

Theater en concerten in Roermond.

In het centrum van Roermond ligt het TheaterHotel De Oranjerie met een theater, een restaurant en een hoteltoren. Het TheaterHotel De Oranjerie is eigendom van Van der Valk.

De Foroxity Filmarena in het Outlet Centrum is met acht zalen de grootste bioscoop van Limburg. Via een satellietverbinding kunnen er ook operavoorstellingen in New York live worden gevolgd.

Bootverhuur Maasplassen

Één van de jachthavens in de Maasplassen.

De Maasplassen.

De Maasplassen trekken veel toeristen naar Roermond. Aan de Maas bij Roermond zijn dan ook een flink aantal jachthavens te vinden.

In de Roerhaven bij het centrum van Roermond bevinden zich enkele passantenplaatsen. U mag hier uiteraard niet in uw boot overnachten. Vanuit de Roerhaven vertrekt ook een rondvaartboot.

Als u een dag op de Maasplassen wilt varen dan kunt u een zeilboot, een open motorboot of een kano huren.

Bij de Maasplassen vindt u naast een jachthaven en botenverhuur ook een camping en een bungalowpark met drijvende vakantiehuizen.

Leuke plaatsen bij de Maasplassen.

Overnachten in Kasteeltje Hattem

Een ander bijzonder hotel is Kasteeltje Hattem dat even buiten het centrum van Roermond ligt. Het romantische Hotel Kasteeltje Hattem is omgeven door een slotgracht en ligt in een park met prachtige oude bomen. In het kasteel vindt u een restaurant en een proeverij.

In de twee koetshuizen van Kasteeltje Hattem zijn de stijlvolle hotelsuites. De meeste suites beschikken over een eigen jacuzzi.

Theaterhotel

Hotel Theaterhotel De Oranjerie en het Theatercafé.

Leuke attracties in Roermond

Designer Outlets in Nederland Natuurgebieden Zuid-Nederland