Weekendplanner Kaartjes

Met de kinderen naar het strand.

De meeste kinderen zijn dol op een dagje naar het strand. Het frisse zeewater, de golven, het zand en de vele zeedieren, schelpen en stenen die je op het strand kunt vinden maken een dagje naar het strand zo populair.

Hier vindt u tips voor een dagje naar het strand met de kinderen.

Tip: Huur een ligstoel op het strand.

strand

Leg wel een strandlaken in de ligstoel.

Enkele tips voor als u met uw kind naar het strand gaat

De beste tijd om naar het strand te gaan is tijdens de ochtend of de late middag. Het is dan minder druk op het strand en in de zomer is de temperatuur meestal aangenamer.

De zon kan erg fel zijn op het strand. Breng zonnebrandcrème aan met minstens factor 30, draag een hoed of pet en neem een parasol of strandtent mee zodat de kinderen in de schaduw en uit de wind kunnen zitten.

Neem in ieder geval een groot strandlaken, handdoeken, speelgoed, snacks en voldoende drinken mee. Een koeltas is ook handig om het eten en drinken koel te houden.

strand Zeeland

Wat maakt een strand kindvriendelijk?

  1. Het strand heeft ondiep water waar kinderen veilig in kunnen spelen.
  2. Het strand waar de kinderen spelen bestaat uit zand zonder scherpe stenen, schelpen of glas.
  3. Op het moment dat u er bent zijn er geen gevaarlijke stromingen of onderstromingen waar de kinderen spelen.
    De betekenis van de waarschuwingsvlaggen.
  4. U kunt bij de strandopgang parasols en ligbedden huren.
  5. Het is er niet zo druk dat kinderen uit zicht kunnen raken.
  6. Er is voldoende ruimte voor strandspellen als volleybal of frisbee.
  7. Er zijn in de buurt een strandpaviljoen, toiletten en douches. Enkele speeltoestellen bij een strandpaviljoen maken het ook leuker.

Het strand van Zandvoort.

Het strand van Zandvoort heeft een lengte van meer dan negen kilometer en biedt verschillende faciliteiten, waaronder strandpaviljoens, restaurants, bars en winkels.

Er zijn ook activiteiten als surflessen en verhuur van strandbuggy's. Het strand is populair onder families met kinderen omdat het strand en de opgangen gemakkelijk te bereiken zijn.

Let op: als het warm is in het weekend kan het op het strand erg druk zijn. Geef uw kinderen voor de zekerheid een telefoonnummer mee zodat u gebeld kunt worden.

De attracties van Zandvoort aan Zee.

Het strand van Zoutelande.

Zoutelande

De badplaats Zoutelande in Zeeland.

Het strand van Egmond aan Zee.

Egmond aan Zee is een kindvriendelijk strand met veel faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Het ruime schone zandstrand, het ondiepe water en de langzaam aflopende zeebodem maken het strand geschikt voor jonge kinderen om in te spelen.
Pas wel op voor het stromingsgevaar. Er zijn op sommige plekken muien. Een mui wordt aangegeven met borden, vlaggen of een boei.

Er zijn enkele speeltoestellen en speelplekken. Bij de duinen zijn strandpaviljoens en enkele restaurants.

De attracties van Egmond aan Zee.

Strand

Het strand van Scheveningen, Den Haag.

Scheveningen is één van de bekendste en populairste stranden van Nederland. Dit strand heeft veel te bieden voor gezinnen met kinderen, waaronder speeltoestellen, een reuzenrad en het Sealife Aquarium.

Het ondiepe water en de aanwezigheid van strandwachten maken dit strand erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Aan de rand van het strand van Scheveningen zijn veel strandpaviljoens en restaurants.

Het is op warme dagen op het strand bij de Pier echter wel erg druk. Het strand bij de havendam en het Zuiderstrand aan de andere kant van de haven zijn dan veel rustiger.

Naar het strand van Scheveningen.

Het strand van Kijkduin, Den Haag.

Kijkduin is een rustiger alternatief voor Scheveningen, maar biedt nog steeds veel faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Er liggen enkele gezellige strandpaviljoens aan het strand.

De zeebodem loopt er langzaam af en het is er dus niet zo snel diep als je het water inloopt. Ook zijn er in Kijkduin in de buurt van het strand veel parkeerplaatsen.

Het strand van Kijkduin.

Zuid-Holland.

Zuid-Holland

De stranden van de Waddeneilanden.

De stranden van de Waddeneilanden zijn breed en schoon. Op de stranden zijn veel schelpen te vinden. En zelfs in de zomer is er voldoende ruimte op het strand.

Er zijn op de eilanden bij het Noordzeestrand wel stevige golven en er is veel stroming. Op Vlieland is er een klein strand aan de Waddenzee bij de jachthaven. Hier is het water veel rustiger.

Een weekend naar het strand.