Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een weekend in Milaan
Een paar dagen naar Milaan

Een weekend in Milaan gaat vooral om shoppen en uitgaan in de talloze leuke bars en luxe restaurants.

In Milaan zijn veel luxe hotels te vinden maar rond het centraal station in Milaan vindt u ook goedkope driesterrenhotels.

       
Eropuit > Italië > Lombardije > Milaan
De attracties van Milaan De hotels in Milaan Shoppen in Milaan Openbaar vervoer in Milaan
Een paar dagen naar Milaan

Overnachten in Milaan

Er zijn in Milaan veel zeer luxe hotels maar zelfs eenvoudige hotels kunnen duur zijn.

Rondom het station van Milaan (Stazione Centrale) zijn de goedkopere hotels van Milaan te vinden. U vindt hier hotelkamers vanaf 50 euro p.p. per nacht. Met de metro bent u dan binnen een 15 minuten bij de Piazza del Duomo in het historische centrum van Milaan. Als u goedkoop wilt overnachten kunt u ook in de omringende steden een hotel zoeken.

Bijvoorbeeld in Bergamo (hier vindt u het vliegveld Orio al Serio), Cremona of in het mooie Como. De luxe hotels en appartementen vindt u in het centrum van Milaan.

Overnachten in Milaan.

Milaan Hotels bij het centraal station

Wat is er te zien in Milaan?

De kathedraal op de Piazza del Duomo is een gotische kerk waarvan de bouw in de 14e eeuw begon en in de 20ste eeuw eindigde.. Vanaf de toren heeft u een bijzonder uitzicht over de stad.

In het museum Pinacoteca di Brera ziet u het laatste onvoltooide werk van Michelangelo: Piëta Rondanini. Verder hangen in het museum werken van Rafaël, Rubens, Rembrandt.

U moet zeker niet vergeten om het klooster Santa Maria dell Grazie te bezoeken. Hier vindt u het wereldberoemde schilderij 'il Cenacolo' (Het Laatste Avondmaal) van Leonardo da Vinci.

Hoe ziet Milaan eruit?
Milaan attracties
Het centrum

De bezienswaardigheden in Milaan

 
 
kaart van Lombardije
 
 
vliegvelden Milaan
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
vliegvelden Milaan
 
 
kaart van Lombardije
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
Milaan
Foto: De kathedraal en Galleria Vittorio Emanuele II op de Piazza del Duomo.

Winkelen in Milaan

De belangrijkste reden voor een bezoek aan Milaan is ongetwijfeld shoppen. Milaan is beroemd om de vele winkels op het gebied van mode.

Een andere specialiteit zijn de leerwinkels met damestassen van de bekende merken. Ga naar het beroemde luxueuze winkelgebied Il Quadrilatero.

Hoe ziet Milaan eruit?
Milaan shoppen
De winkelstraten

Il Quadrilatero wordt gevormd door de vier belangrijkste winkelstraten van Milaan: Via Monte Napoleone, Via della Spiga, de Borgospesso en Via Sant'Andrea.

In deze vier winkelstraten 'struikelt' u over de winkels van bekende merken als Versace, Armani, Gucci, Prada, Miu Miu & Dolce en Gabbana.

Tip: In de zomervakantie (juli en augustus) en in januari hebben de meeste winkels in Milaan uitverkoop.

Shoppen in Milaan

Milaan
Foto: Het luxe Galleria Vittorio Emanuele II (1877) is één van de eerste winkelcentra ter wereld.

Restaurants en cafés in Milaan

In Milaan vindt u enkele van de beste restaurants in de wereld. Clubs en cafés zijn vaak thematisch en stijlvol ingericht. Uitgaan in Milaan is zeker niet goedkoop. Er zijn echter wel mogelijkheden om goedkoper uit te gaan.

Uitgaan en restaurants in Milaan

Hoe te reizen naar en in Milaan?

Milaan ligt niet zo heel ver van Nederland vandaan en kan met de auto binnen 10 uur worden bereikt. Maar met wat geluk kunt u al voor zo'n 100 euro per vliegtuig naar Milaan reizen.

Er vliegen inmiddels low budget maatschappijen naar Milaan, zoals Ryanair vanaf vliegveld Eindhoven en Transavia vanaf Schiphol. Deze vliegen meestal op het vliegveld van Bergamo (Orio al Serio Airport). Ieder anderhalf uur rijden er bussen naar het centrum voor nog geen 10 euro.

Goedkope vliegreizen naar Milaan Met de auto via de Gotthardtunnel
De hotels langs de Autobahn door de Brennerpas Autorijden in Milaan en omgeving

Er is een goed en goedkoop openbaar vervoer in Milaan. Tickets kosten ongeveer een euro en een 'unlimited' dagticket zo'n 4 euro. Met een dagticket kunt u de hele dag met de metro, bus of tram reizen.

Het openbaar vervoer in Milaan

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media