Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Milaan.

Een weekend in Milaan gaat vooral om shoppen en uitgaan in de talloze leuke bars en luxe restaurants.

In Milaan zijn veel luxe hotels te vinden maar rond het centraal station in Milaan vindt u ook goedkope driesterrenhotels.

Milaan in Noord-Italië.

Milaan vliegvelden

Overnachten in Milaan.

Er zijn in Milaan veel zeer luxe hotels maar zelfs eenvoudige hotels kunnen duur zijn. De luxe hotels en appartementen vindt u in het centrum van Milaan.

Rondom het station van Milaan (Stazione Centrale) zijn de goedkopere hotels van Milaan te vinden. U vindt hier hotelkamers vanaf 50 euro p.p. per nacht. Met de metro bent u dan binnen een 15 minuten bij de Piazza del Duomo in het historische centrum van Milaan.

Overnachten in Milaan.

Overnachten in Milaan

Overnachten

Goedkoper overnachten bij het vliegveld

Als u goedkoop wilt overnachten kunt u ook in de omringende steden een hotel zoeken.

Bijvoorbeeld in Bergamo, hier is het vliegveld Orio al Serio, Cremona of in het mooie Como.

Vervoer vanaf het vliegveld.

Restaurants en cafés in Milaan

In Milaan vindt u enkele van de beste restaurants in de wereld. Clubs en cafés zijn vaak thematisch en stijlvol ingericht. Uitgaan in Milaan is echter zeker niet goedkoop.

Uitgaan en restaurants in Milaan.

Vlakbij het centraal station

Overnachten

Enkele hotels en restaurants.

winkelstraat Via Dante

In de winkelstraat Via Dante zijn ook veel restaurants.

Enkele bezienswaardigheden van Milaan.

De kathedraal op de Piazza del Duomo is een gotische kerk waarvan de bouw in de 14e eeuw begon en in de 20ste eeuw eindigde.

In het museum Pinacoteca di Brera ziet u het laatste onvoltooide werk van Michelangelo: Piëta Rondanini. Verder hangen in het museum werken van Rafaël, Rubens, Rembrandt.

U moet zeker het klooster Santa Maria dell Grazie te bezoeken. Hier is o.a. het wereldberoemde schilderij Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci.

De bezienswaardigheden van Milaan.

Het plein Piazza del Duomo.

overnachten

De kathedraal en Galleria Vittorio Emanuele II.

Winkelen in Milaan.

Milaan staat bekend om de vele winkels op het gebied van mode. Een andere specialiteit zijn de leerwinkels met damestassen van de bekende merken.

Het beroemde luxueuze winkelgebied Il Quadrilatero wordt gevormd door de vier belangrijkste winkelstraten van Milaan: Via Monte Napoleone, Via della Spiga, de Borgospesso en Via Sant'Andrea.

Tip: In de zomervakantie (juli en augustus) en in januari hebben de meeste winkels in Milaan uitverkoop.

Shoppen in Milaan.

Hoe te reizen naar en in Milaan?

Milaan ligt niet zo heel ver van Nederland vandaan en kan met de auto binnen 10 uur worden bereikt. Maar met wat geluk kunt u al voor zo'n 100 euro per vliegtuig naar Milaan reizen .

Er vliegen inmiddels low budget maatschappijen naar Milaan, zoals Ryanair en Transavia vanaf de vliegvelden Eindhoven en Schiphol. Deze vliegen meestal op het vliegveld van Bergamo (Orio al Serio Airport).

Er is goed en goedkoop openbaar vervoer in Milaan.

Het openbaar vervoer in Milaan.