Weekendplanner Kaartjes

Uitgaan in Milaan.

Naar Milaan gaat u als u wilt shoppen en uitgaan. In Milaan kunt u ook zeer luxe uitgaan maar er zijn mogelijkheden om het goedkoper te doen.

Uitgaan kunt u in de wijken Navigli, Corso di Porta Ticinese, Corso Como, Brera en Isola.

Princes street

De bovenverdieping van Het warenhuis La Rinascente Duomo.

Restaurants en cafés in Milaan.

Milaan heeft de duurste restaurants van Italië maar ook voor minder geld kunt u in Milaan nog prima eten. Rond het centraal station zijn bijvoorbeeld goedkopere restaurants te vinden. Vanaf 6 uur 's ochtends zijn er in de binnenstad van Milaan al verschillende cafés open waar u goedkoop een snack kunt eten.

Milaan heeft veel bars, cafés, discotheken en clubs. Cafés gaan meestal vanaf 's middags 3 uur open en een gemiddeld biertje kost al gauw iets van 5 euro. Cafés sluiten rond 3 uur in de nacht.

Gaan we eten in een ristorante, trattoria of ostaria?

Bij Piazza del Duomo

Overnachten

Happy Hour in Milaan

Het nachtleven in Milaan begint vroeg met het Happy Hour. In tegenstelling tot de Happy Hours in Nederland zijn die van Milaan niet bedoeld om in zo korte tijd zoveel mogelijk te drinken.

Tussen 18.00 uur tot 21.00 uur stromen de clubs en bars in Milaan vol voor het Happy Hour. Dan kunt u naast goedkopere cocktails genieten van een gratis uitgebreid buffet met onder andere sandwiches, verschillende pasta's en vlees- en visgerechten. Er zijn veel van dergelijke clubs met Happy Hour in Porta Ticinese, Navigli en Porta Romana. U kunt echter overal in Milaan clubs met Happy Hour aanbiedingen vinden.

Na het Happy Hour kan de nacht echt beginnen.

Eten en drinken in Milaan.

Milaan heeft enkele van de beste restaurants ter wereld. Bekende restaurants in Milaan die met Michelin sterren bekroond zijn: Soriso, Canneto Sull’Oglio, Joia en Aimo e Nadia. Andere goede restaurants zijn het visrestaurant Martin Pescatore: Via Friuli 46, en voor een heerlijke pizza gaat u naar restaurant Al Basilico Fresco, Viale Umbria 85.

Als u voor een culinair weekend naar Milaan wilt dan gaat u naar het Grand Hotel et de Milan. In dit hotel is het bekroonde exclusieve restaurant Don Carlos gevestigd.

cafe Milaan

Street Food in Milaan

Wellicht de meest authentieke en ook goedkoopste maaltijden vindt u op de straatmarkten. Op deze markten kunt u naast kleding, antiek ook Italiaanse culinaire specialiteiten als de beroemde mascarpone kaas van Milaan vinden.

  • De straatmarkt Fiera di Senigallia. Adres: Ripa di Porta Ticinese. Iedere zaterdag.
  • De straatmarkt Mercato di Viale Papiniano. Adres: Viale Papiniano. Iedere dinsdag en zaterdag.
Milaan weekend

Hier kunt u uitgaan.

Uitgaan in Milaan doet u in de wijken Navigli, Corso di Porta Ticinese, Corso Como, Brera en Isola. De beste nachtclubs vindt u in Corso Como.

Lekker eten in Chinatown.

Via Paola Sarpi wordt ook wel het China Town van Milaan genoemd. Hier kunt u goedkoop eten.

Het warenhuis La Rinascente Duomo.

Het dakterras van het warenhuis La Rinascente Duomo ligt naast de kathedraal. U heeft hier dus een prachtig uitzicht op de kathedraal.