Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Cernobbio aan het Comomeer.

Het dorp Cernobbio is prachtig gelegen op de oever van het Comomeer, ongeveer 5 km van Como. U kunt vanuit Cernobbio met de boot naar Como en Bellagio varen.

Cernobbio ligt aan de autoweg (A9) richting Zwitserse grens. U kunt vanuit Cernobbio in 10 minuten naar Como en in een uur naar Milaan rijden.

Leuke dingen doen in Cernobbio.

Cernobbio ligt ongeveer 5 minuten rijden van de Italiaanse autosnelweg A9 richting Gotthardtunnel (Zwitserland) en Milaan. U kunt hier dus overnachten als u op onderweg bent naar uw vakantiebestemming in het zuiden.

Cernobbio is prachtig gelegen aan het Comomeer en het is een goede vakantiebestemming.

Vanuit Cernobbio kunt u met een bootje, veerboot of met de auto gemakkelijk de andere plaatsen aan het Comomeer bereiken

Overnachten in Cernobbio.

Overnachten

De hotels, appartementen en vakantiehuizen.

Het meest luxe hotel aan het Comomeer is waarschijnlijk Villa d'Este in Cernobbio. Dit 16de gebouw uit de 16de eeuw is al sinds 1873 in gebruik als luxe hotel.

Het viersterrenhotel Regina Olga Hotel en het driesterrenhotel Hotel Miralago liggen ook aan het plein Piazza Risorgimento maar zijn veel goedkoper dan Villa d'Este. Vanuit uw hotelkamer zult u ook in deze hotels een mooi uitzicht op het Comomeer hebben.

Parkeren is in deze hotels geen probleem want ieder hotel heeft een eigen parkeerplaats.

De hotels en villa's in Cernobbio.

Leuke dingen doen in Cernobbio.

Aan de oever van het Comomeer vindt u het plein Piazza Risorgimento. Bij dit plein zijn twee hotels aan het water en er is de luxe Harry´s Bar. Ook is er een promenade met leuke terrasjes.

De veerboot naar de andere plaatsen aan het Comomeer leggen hier aan.

Op het plein is een kleine haven waar u boten kunt huren. Er is ook een watertaxi om snel naar één van de andere dorpen aan het Comomeer te varen.

Botenverhuur in Cernobbio.

Op de Piazza Risorgimento aan de oever van het Comomeer is een kleine botenverhuur. De speedboten zijn niet zo groot en echt snel varen doen ze niet. Het is echter erg leuk om vanaf het water de dorpen van het Comomeer te zien.

Blijf wel zo´n 100 meter uit de kust als u buiten de directe omgeving van een dorp bent want dichtbij de oevers kunnen takken en boomstronken in het water drijven.

botenverhuur Cernobbio

Botenverhuur in de haven van Cernobbio.

veerboot terminal Cernobbio

De terminal van de veerboot.

Cernobbio

Cernobbio aan de Gotthardroute

Als u met de auto door Zwitserland naar Italië rijdt komt u vlakbij Cernobbio. Het dorp is vanaf de A9 dan ook gemakkelijk bereikbaar.

Als u vlakbij de Gotthardtunnel wilt overnachten is een hotel of appartement in Cernobbio een goede keuze.

Veel hotels hebben eigen parkeerplaatsen dus parkeren hoeft geen probleem te zijn.

Overnachten onderweg naar de Gotthardtunnel.