Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in Toscane.

In Toscane vindt u prachtige steden als Florence, Siena, Pienza en San Gimignano, een prachtig landschap, mooi weer en heerlijk eten.

In Toscane kunt u overnachten in één van de vele hotels en appartementen in de steden of in één van de vakantiehuizen of campings op het platteland van Toscane.

Florence.

Florence

Het uitzicht op Florence vanaf het plein Piazzale Michelangelo.

Leuke plaatsen in Toscane.

Toscane heeft een eeuwenlange geschiedenis. In veel steden in Toscane ziet u dat terug in de vele historische pleinen, kathedralen, kerken, Palazzo's en bruggen.
In Toscane is de Renaissance zo ongeveer uitgevonden. Nergens zijn zoveel bekende kunstwerken als hier in de musea, Palazzo's en kerken.

De mooiste steden in Toscane zijn Florence, Siena, San Gimignano en Pienza. Ook Pisa en de vallei Val d'Orcia ten zuiden van Siena moet u gezien hebben.

Een stedentrip naar Florence.

Zoek een overnachting in Toscane.

Overnachten

De wijnstreek Chianti.

Tussen Florence en Siena ligt de prachtige wijnstreek Chianti. Behalve om zijn rode wijn is Chianti ook bekend om zijn olijfolie en natuurlijk om het landschap met de vele cipressen en schilderachtige dorpen.

U kunt met de auto een wijnroute rijden maar u kunt ook in Florence of Siena een fiets huren voor een lange fietstocht door dit prachtige landschap.

Een mooie route door de streek Chianti loopt van Florence naar Siena. Onderweg passeert u mooie plaatsen als Greve, Panzano, Radda en Gaiole.

Bij wijnboeren in Chianti kunt u wijnproeven.

De hotels en vakantiehuizen in Chianti.

Een stedentrip naar Siena.

In de oude stad Siena vindt u een fraai middeleeuws centrum waar altijd veel toeristen slenteren. De stad is ideaal voor een dagtrip vanuit Florence.

Vanuit Siena kunt u ook het platteland van Toscane verkennen. Tussen Florence en Siena ligt het mooiste gedeelte van Toscane met veel mooie dorpen, heuvels en wijngaarden. In het zuiden van Siena vindt u Val d'Orcia.

Een stedentrip naar San Gimignano.

San Gimignano is een kleine middeleeuwse stad op een heuvel. U moet de stad ook eens van een afstand bekijken. Vanuit de heuvels van Toscane heeft u een mooi uitzicht op de stad met haar stadsmuren en haar veertien torens. Een groot deel van het centrum is voetgangerszone. U parkeert bij de stadsmuren.

In het centrum van San Gimignano vindt u in de middeleeuwse straten leuke winkels, restaurants en romantische hotels en restaurants met uitzicht. Buiten de stad zijn bijzondere hotels, appartementen en vakantiehuizen met uitzicht op dit prachtige stuk Toscane.

De attracties van San Gimignano.

Een stedentrip naar Florence.

Florence is de hoofdstad van Toscane en bijna iedere toerist in Toscane bezoekt het historische centrum van de stad. In het centrum van Florence zijn veel bezienswaardigheden en attracties. Zo zijn er de beroemde musea met kunstwerken van onder andere Michelangelo en Leonardo da Vinci.

Florence is een romantische stad en u kunt een hotel zoeken op een romantische locatie. Een aanrader zijn de hotels die gevestigd zijn in de eeuwenoude herenhuizen, de Palazzo's. Kamers in dergelijke hotels hebben een hoog plafond, prachtige fresco's en een romantische open haard.

Een stedentrip naar Florence.

hotel-restaurant Toscane

Een restaurant in Toscane.