Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Een weekend in Siena
Een weekend in Siena

Siena is een prachtige historische stad op een heuvel in Toscane. Parkeren in Siena is moeilijk. Er zijn in het centrum van Siena wel enkele hotels met een eigen parkeergarage.

In het centrum van Siena is een treinstation en een busstation. Als u vanuit Florence voor een dagje naar Siena komt kunt u dus het beste met de trein of de bus gaan.

       
Eropuit > Italië > Toscane > Siena
Naar Florence De attracties in Siena Vakantie in Toscane Vakantieboerderijen in Toscane
Siena
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Vakantiehuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Siena
Het uitzicht vanaf de muren van Fortezza Medicea.
Siena
Piazza del Campo
Siena
Het viersterrenhotel NH Excelsior aan de Piazza la Lizza ligt bij het busstation van Siena. Het hotel is ook met de auto bereikbaar.
siena parkeren
U kunt parkeren bij de stadsmuren.
siena busstation
Het busstation op Piazza la Lizza .
Een paar dagen in Siena

Overnachten in Siena

Siena is een prachtige ommuurde middeleeuwse stad met een compact centrum. Als u overnacht in een hotel in het historische centrum liggen bijna alle bezienswaardigheden van Siena op maximaal 15 minuten lopen van uw hotel.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Siena zijn het plein Piazza del Campo en de kathedraal Duomo Di Siena.

Er zijn enkele uitstekende hotels en pensions dichtbij deze bezienswaardigheden. Het luxueuze Grand Hotel Continental, Hotel Athena en het hotel NH Excelsior zijn goede hotels in het centrum van Siena.

In de historische gebouwen van Siena zijn relatief veel appartementen en B&B's te vinden.

Als u een bijzonder hotel zoekt kunt u overnachten in een voormalig klooster iets buiten Siena in het mooie landschap van van Toscane. Dit 14de-eeuwse klooster is tegenwoordig het viersterrenhotel Hotel Certosa Di Maggiano. Dit sfeervolle hotel beschikt over een zwembad en wellness centrum.

De hotels, appartementen en B&B's in Siena

Hotel in Siena
Foto: Het Grand Hotel Continental ligt in de winkelstraat Via Dei Banchi Di Sopra in het centrum van Siena.

De bezienswaardigheden en attracties in Siena

siena Piazza del Campo shoppen in Siena
Siena Piazza del Campo Shoppen in Siena
De attracties van Siena  

Parkeren in Siena

Het historische centrum van Siena is bijna geheel autovrij. Vaak is het wel mogelijk om door de smalle straatjes naar het hotel te rijden om uw bagage af te leveren maar parkeren moet u ergens anders.

Er zijn echter wel hotels in het centrum van Siena waar u toch kunt parkeren. Hotel Athena ligt bijvoorbeeld bij de stadsmuren aan de rand van het centrum. Het hotel heeft een eigen parkeerterrein aan de achterkant van het gebouw en is met de auto gemakkelijk bereikbaar.

Ook de hotels aan het Piazza la Lizza liggen in het centrum maar u kunt er toch parkeren. Voor het NH Hotel op het plein stoppen de bussen naar o.a. Pisa, Florence en het middeleeuwse stadje San Gimignano.

Langs de stadsmuren rond het historische centrum van Siena liggen de parkeerterreinen. In de zomermaanden is het er in de middag erg druk en het is moeilijk om hier een parkeerplaats te vinden. Vanaf de parkeerplaatsen bij de muren is het ongeveer 20 minuten lopen door mooie historische straatjes naar het stadsplein Piazzo del Campo.

Wij parkeren zelf altijd in de parkeergarage in Via del Nuovo Asilo in het centrum van Siena. Deze parkeergarage ligt bij de stadsmuren. In tegenstelling tot de parkeerterreinen buiten de stadsmuren is hier vaak nog wel plaats. De parkeergarage ligt vlakbij Hotel Athena en is met de auto gemakkelijk te bereiken.

Autorijden in Toscane

Florence Duomo
Foto: Als u echt in het historische centrum wilt overnachten moet u waarschijnlijk de auto bij de stadsmuren achterlaten.

Dagtrips vanuit Siena

Siena beschikt over een treinstation en op het plein Piazza la Lizza stoppen regionale bussen naar bij voorbeeld Florence (70 km) en Pisa (55 km). Alle onderstaande plaatsen zijn met de bus vanaf het busstation op Piazza la Lizza in Siena te bereiken.

1. De vallei Val d'Orcia ten zuiden van Siena

De hele vallei Val d'Orcia (Valdorcia) staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Prachtige middeleeuwse stadjes in Val dÓrca zijn het 15de-eeuwse Pienza (60 km van Siena), Radicofani (60 km van Siena) en Montalcino (40 km van Siena).

2. Tussen Florence en Siena liggen veel mooie middeleeuwse stadjes die op een heuvel gebouwd zijn. Mooie Middeleeuwse stadjes in de provincie Siena zijn Monteriggioni (15 km van Siena), Colle Di Val d'Elsa (25 km) en San Gimignano (45 km).

3. Vanuit Siena kunt met een georganiseerde dagtrip naar o.a. Cinque Terre, San Gimignano, de noordelijke Chianti streek en de Val d’Orcia regio. Uiteraard zijn er tours waar u kunt wijnproeven bij wijnboeren en er zijn diverse een Vespa Tours met en zonder gids te boeken.

tickets - Kaartjes voor dagtrips en excursies rond Siena.
Florence San Gimignano Toscane
Florence (70 km) San Gimignano (45 km). De Chianti-route in Toscane
     

Informatie voor uw vakantie in Toscane

Hotelaanbiedingen in Florence Vakantie in Italië
De bezienswaardigheden in Siena Vliegreizen Florence
Vakantiehuizen in Toscane  
Vakantie in Toscane De Italiaanse Riviera
 
 
kaart van Toscane
 
 
kaart van Noord-Italië
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart van Toscane
 
 
kaart van Noord-Italië
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media