Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Siena.

Siena is een prachtige historische stad op een heuvel in Toscane. Parkeren in Siena is moeilijk. Er zijn in het centrum van Siena wel enkele hotels met een eigen parkeergarage.

In het centrum van Siena is een treinstation en een busstation. Als u vanuit Florence voor een dagje naar Siena komt kunt u dus het beste met de trein of de bus gaan.

De winkelstraat Via Dei Banchi Di Sopra.

>Siena

Het Grand Hotel Continental ligt in het centrum van Siena.

Overnachten in Siena.

Siena is een prachtige ommuurde middeleeuwse stad met een compact centrum. Als u overnacht in een hotel in het historische centrum liggen bijna alle bezienswaardigheden van Siena op maximaal 15 minuten lopen van uw hotel.

Er zijn enkele uitstekende hotels en pensions dichtbij deze bezienswaardigheden. Het luxueuze Grand Hotel Continental, Hotel Athena en het hotel NH Excelsior zijn goede hotels in het centrum van Siena.

In de historische gebouwen van Siena zijn veel appartementen en B&B's te vinden.

De hotels, appartementen en vakantiehuizen in Siena.

Overnachten in Siena.

Overnachten

Enkele aanraders voor een overnachting.

Er zijn enkele uitstekende hotels en pensions dichtbij deze bezienswaardigheden.

Het luxueuze Grand Hotel Continental, Hotel Athena en het hotel NH Excelsior zijn goede hotels in het centrum van Siena.

Als u een bijzonder hotel zoekt kunt u overnachten in een voormalig klooster iets buiten Siena in het mooie landschap van Toscane. Dit 14de-eeuwse klooster is tegenwoordig het viersterrenhotel Hotel Certosa Di Maggiano.

De hotels, vakantiehuizen en appartementen rond Siena.

Overnachten Italië
attracties
busstation Siena

Het busstation op Piazza la Lizza.

Plaatsen in Toscane.

attracties

Toscane

Met de auto naar Siena

Siena heeft een grote ZTL zone dus u mag niet met de auto in de stad komen . Dit wordt met camera's gecontroleerd. Als u een hotel in de stad heeft geeft het hotel uw kenteken door zodat u niet een bekeuring krijgt als u uw bagage komt brengen.

Siena is omringt door haar middeleeuwse stadsmuren. De parkeerterreinen in Siena zijn bijna allemaal buiten de muren.

Auto rijden in Italië.

overnachten

Als u in het historische centrum wilt overnachten moet u waarschijnlijk de auto voor de stadsmuren achterlaten.

Parkeren bij uw hotel

Er zijn echter wel hotels in het centrum van Siena waar u kunt parkeren. Hotel Athena ligt bijvoorbeeld bij de stadsmuren aan de rand van het centrum. Het hotel heeft een eigen parkeerterrein aan de achterkant van het gebouw en is met de auto gemakkelijk bereikbaar.

Ook de hotels aan het Piazza la Lizza liggen in het centrum maar u kunt er toch parkeren.

De hotels waar u kunt parkeren in Siena.

Siena

Siena

Het uitzicht vanaf de muren van Fortezza Medicea.

Parkeren in Siena

Langs de stadsmuren rond de binnenstad van Siena liggen de parkeerterreinen. In de zomermaanden is het er in de middag erg druk en het is moeilijk om hier een parkeerplaats te vinden. Vanaf de parkeerplaatsen bij de muren is het ongeveer 20 minuten lopen door mooie historische straatjes naar het stadsplein Piazzo del Campo.

Een parkeergarage in Siena ligt in Via del Nuovo Asilo. Deze parkeergarage ligt bij de stadsmuren. In tegenstelling tot de parkeerterreinen buiten de stadsmuren is hier vaak nog wel plaats.

Een parkeergarage die net buiten de ZTL zone ligt is parkeergarage Parking Il Campo. Adres: Via di Fontanella, 9, 53100 Siena.

busstation Siena

In het historische centrum zijn veel restaurants.

Duomo Siena

De kathedraal Duomo di Siena.

busstation Siena

Hotel Athena ligt bij de stadsmuren van Siena.

Dagtrips vanuit Siena.

Siena beschikt over een treinstation en op het plein Piazza la Lizza stoppen regionale bussen naar bijvoorbeeld Florence (70 km) en Pisa (55 km).

Prachtige middeleeuwse stadjes in de vallei d'Orcia zijn het 15de-eeuwse Pienza (60 km van Siena), Radicofani (60 km van Siena) en Montalcino (40 km van Siena).

Mooie Middeleeuwse stadjes tussen Florence en Siena zijn Monteriggioni (15 km van Siena), Colle Di Val d'Elsa (25 km) en San Gimignano (45 km).

Leuke dingen doen vanuit Siena

Vanuit Siena zijn er busreizen naar o.a. Cinque Terre, San Gimignano, de noordelijke Chianti streek en de Val d’Orcia regio.

Uiteraard zijn er tours waar u kunt wijnproeven bij wijnboeren. Ver kunt u o.a. een kookcursus volgen en u kunt in de omgeving paardrijden.

Kaartjes voor dagtrips en andere leuke activiteiten in Siena.