Weekendplanner Kaartjes

De leukste plekken van Florence: Piazza del Duomo.

De Piazza del Duomo is het drukste plein van Florence. Op het plein staat o.a. de beroemde kathedraal Basilica Di Santa Maria del Fiore, kortweg Duomo genoemd.

Er zijn meerdere hotels rond het plein en u kunt er ook overnachten in een romantisch appartement of B&B.

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo en de kathedraal

De Duomo van Florence.

Van het begin van de 14de tot en met de 19de eeuw is er gebouwd aan de kathedraal op de Piazza del Duomo. De voorzijde van de kathedraal is een prachtig zwart-wit gebouw geworden.

De Duomo is naast David van Michelangelo de populairste bezienswaardigheid van Florence.

De reusachtige 15de-eeuwse koepel van de kathedraal is een bouwkundig wonder. De koepel is één van de grootste stenen koepels ter wereld en is vanuit de hele stad te zien.

De Piazza del Duomo in de nacht

Duomo Florence

Een bezoek aan de Duomo van Florence

Voor de ingang van de Duomo, de koepel en de 14de-eeuwse klokkentoren staan altijd lange rijen bezoekers. Een bezoek aan de Duomo is gratis. Voor toegang tot de koepel en de toren moet u betalen. Kaartjes kunt u bij de deur kopen maar als u niet een deel van uw vakantie in de rij wilt staan kunt uw kaartjes beter online kopen.

Er zijn speciale ingangen voor een rondleiding met een gids. De rij is hier veel korter dus als u niet te lang in een wachtrij wilt staan kunt u een rondleiding met gids boeken.

tickets voor toegang en rondleidingen in Florence
(Minder lang wachten).

Restaurant bij Duomo

Een restaurant bij de kathedraal op Piazza del Duomo.

attracties Florence

De Duomo met zijn koepeldak.

Duomo Florence

Bij de Duomo is het overdag altijd druk.

De doopkapel Baptisterium.

De doopkapel Baptisterium uit de 11de-eeuw staat naast de Duomo. De kapel is ouder dan de Duomo. Van de 11de tot in de 19de eeuw zijn alle katholieke Florentijnen, arm en rijk, hier als kind gedoopt.

De kapel is beroemd om zijn bronzen deuren. Als u echter de originele deuren wilt zien moet u naar het museum Museo dell'Opera del Duomo iets verderop op het plein.

kathedraal Florence

Om de Duomo binnen te mogen moet u eerst wel in de wachtrij staan.

Museo dell'Opera del Duomo.

Ooit was het gebouw waar het museum Museo dell'Opera del Duomo gevestigd is een werkplaats waar o.a. Michelangelo werkte. Tegenwoordig is het een museum waar de kerkschatten van de Duomo en vele originele beeldhouwwerken uit de kathedraal te zien zijn.

Ook de originele beroemde bronzen panelen uit de deuren van de doopkapel op het plein zijn hier te zien. In het museum zijn o.a. werken van o.a. Michelangelo en Donatello, Lorenzo Ghiberti.

attracties Florence

In het museum Museo dell'Opera del Duomo zijn de originele werken uit de kathedraal te zien.

Duomo Florence

De bronzen deuren van de doopkapel Baptisterium zijn beroemd.

Ponte Vecchio

De brug Ponte Vecchio ligt op loopafstand van het plein.

Florence restaurants

Naast de Duomo zijn veel restaurants.

Overnachten aan de Piazza del Duomo.

De Piazza del Duomo is romantisch en ligt heerlijk centraal in het centrum van Florence. Aan het plein zijn dan ook veel restaurants, hotels en enkele appartementen.

Enkele populaire hotels aan de Piazza del Duomo zijn: Hotel Duomo***, het romantische Palazzo Niccolini Al Duomo, de appartementen Granduomo en Duomo View, Palazzo Gamba, B & B Residenza Giotto en het goedkope Hotel Costantini**.

Hotels als Hotel Costantini en Granduomo hebben ook familiekamers.

Overnachten bij de Duomo in Florence.

Enkele tips

  • Het is op het plein rond de Duomo overdag altijd druk. Als u in Florence overnacht moet u ook eens in de avond naar het plein gaan. Er zijn dan veel minder toeristen.
  • Er is veel te zien in dit deel van Florence. Neem een rondleiding als u wilt weten wat u ziet. Met een gids komt u overal ook sneller binnen.
tickets voor toegang en rondleidingen.

De winkelstraten die op de Piazza del Duomo uitkomen.

Samen met het nabijgelegen plein Piazza della Signoria is het Piazza del Duomo het hart van de historische binnenstad van Florence. Er lopen vanuit Piazza del Duomo verschillende populaire winkelstraten door het centrum.

Populaire winkelstraten aan de Piazza del Duomo zijn Via del Servi, Via Roma en Via dei Calzaioli.

Winkelen in Florence.

Leuke plaatsen in Noord-Italië