Weekendplanner Kaartjes

De bezienswaardigheden in de Golf van Napels.

De Golf van Napels is de krater van een supervulkaan met aan de randen enkele kleinere vulkanen. Aan de andere zijde van de krater liggen de eilanden Capri, Ischia en Procida.

De krater van de Vesuvius en de opgravingen van Pompeii en Herculaneum zijn vanuit Napels gemakkelijk te bezoeken.

Leuke plaatsen rond de Golf van Napels.

De omgeving van Napels

De stad Napels.

De grote stad in de Golf van Napels is de historische stad Napels aan de voet van de Vesuvius. Napels is een stad met een leuk centrum en fijne winkelstraten. In het oude centrum rond Via dei Tribunali kunt u uren ronddwalen door de smalle straatjes van het oude centrum.

Vanuit de haven van Napels vertrekken veerboten naar de eilanden Capri, Ischia en Procida.

Overnachten bij de Golf van Napels.

Overnachten

De vulkaan Vesuvius.

De krater van de vulkaan Vesuvius ligt vlakbij Napels. Vanuit de stad kunt u de nog slapende vulkaan zien liggen. U kunt de Vesuvius vanuit Napels gemakkelijk bezoeken.

U neemt in Napels de trein naar het dorp Ercolano. In de Romeinse tijd lag op de plaats van Ercolano de havenstad Herculaneum. U kunt in Ercolano de opgravingen zien.

Bij het treinstation wordt u met een busje naar de top van de vulkaan gebracht. De laatste twintig minuten moet u lopen over een gemakkelijk begaanbaar pad naar de krater.

Een bezoek aan de Vesuvius.

De veerboten vanuit Napels.

veerboten Napels

Kaartjes voor boottochten.

attracties Capri

Het mooie eiland Capri ligt vlakbij Napels.

Pompeii en Herculaneum.

Tweeduizend jaar geleden vernietigde de Vesuvius de plaatsen Pompeii en Herculaneum. Beide steden zijn gedeeltelijk opgegraven en te bezichtigen. Met de stadstrein reist u vanuit Napels rechtstreeks binnen een half uur naar Ercolano (Herculaneum) en Pompeii.

In de plaats Pompeii vindt u langs de muren van de oude stad enkele hotels en veel restaurants. Ook in Ercolano kunt u overnachten.

De opgravingen van Pompeii.

Herculaneum

In de Romeinse stad Herculaneum zijn de huizen nog beter bewaard gebleven dan in Pompeii.

De ruïnes van de stad Baiae.

Tweeduizend jaar geleden van Baiae nog een Romeinse badplaats annex kuuroord. Het mondaine Baiae lag in een prachtig landschap met veel heetwaterbronnen. Hier stonden de zomer villa's van o.a. Caesar, Nero en Hadrianus. In de vijfde eeuw werd de luxueuze badplaats vernietigd door aardbevingen.

Tegenwoordig is het gebied gezakt door vulkanische activiteiten en ligt het grootste gedeelte van Baiae onder de zee. U kunt de opgravingen van Baiae bezoeken in het archeologisch park.

De opgravingen van Pompeii.

Pompeii

tickets Vervoer en toegangstickets.

De stad Puzzuoli en de Campi Flegrei.

In het gebied rond de havenstad Puzzuolli vindt u veel vulkanische verschijnselen. Dit is het vulkanische gebied Campi Flegrei. Hier zijn geisers, warmwaterbronnen en kratermeren.

Vanuit Puzzuoli kunt u met de veerboot naar de eilanden Ischia en Procida varen.

Het vulkanische eiland Ischia.

Ischia is een groen eiland met veel thermale bronnen. Er zijn dus veel kuuroorden. Leuke plaatsen zijn het havenstadje Ischia, het vissersdorp Sant'Angelo en het plaatsje Forio.

Vanuit Ischia kunt u met een veerboot naar het eilandje Procida en naar Napels varen.

De eilanden Ischia en Procida.

Het eilandje Procida.

Het kleine eiland Procida ligt vlakbij de kust. Op het eiland komen vooral Italiaanse toeristen.

Als u naar Procida wilt kunt u een veerboot nemen in Napels, Puzzuoli of op het eiland Ischia.

De eilanden Ischia en Procida.

tickets voor boottochten en excursies.

Het eiland Capri.

Het eiland Capri is één van de mooiste eilanden ter wereld. Er staan dan ook veel luxe hotels op Capri.

U kunt met een open bootje een rondvaart rond het eiland maken. Ook kunt u bij mooi weer de beroemde blauwe grot bezoeken. U kunt in Napels en in de plaats Sorrento een veerboot naar Capri nemen.

Overnachten op Capri.

Vesuvius

De krater van de Vesuvius.

De Amalfikust.

De kust rond het dorp Amalfi is één van de mooiste kusten van Italië. Het dorp Amalfi staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Amalfi is behalve aan de zijde van de zee omsloten door bergwanden en er groeien veel citroenen. Het dorp ligt ongeveer 30 km van Napels.

De stad Sorrento.

De stad Sorrento is een prachtige badplaats, vlakbij de Amalfikust. Vanuit Sorrento zijn de Amalfikust, Napels en Capri met een veerboot te bereiken.

De hotels en vakantiehuizen in Amalfi en Sorrento.