Weekendplanner Kaartjes

De opgravingen van de Romeinse stad Herculaneum bij Napels.

De opgravingen van de Romeinse plaats Herculaneum, in het Italiaans Ercolano Scavi genoemd, geven een prachtig beeld van het leven in een Romeinse stad in 79 na Chr.

De opgravingen liggen in het centrum van de stad Ercolano, ongeveer 15 minuten lopen van het treinstation. In Ercolano liggen meerdere hotels en B&B's vlakbij de opgravingen.

Herculaneum

In Herculaneum zijn hele gebouwen bewaard gebleven.

Kaartjes voor toegang en rondleidingen.

De Romeinse stad Herculaneum, Ercolano Scavi.

De stad Pompeii is niet de enige Romeinse stad die in 79 na Chr. door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius verwoest is. Niet ver van Napels ligt tegenwoordig het plaatsje Ercolano op de helling van de Vesuvius.

Tweeduizend jaar geleden lag op de plaats van het huidige plaatsje Ercolano de Romeinse stad Herculaneum. In deze havenstad woonden ongeveer 4000 mensen.

In tegenstelling tot Pompeii werd Herculaneum niet bedolven onder hete as en puimsteen. Hierdoor zijn de bovenverdiepingen van huizen in Herculaneum niet ingestort zoals in Pompeii.

Overnachten in Ercolano.

Overnachten

Het verschil met Pompeii.

Herculaneum werd langzaam bedekt door een twintig meter dikke lavastroom. De huizen in Herculaneum zijn dan ook beter bewaard gebleven dan die in Pompeii. Veel huizen in Herculaneum zijn nog intact. Zo zijn er veel huizen met een bovenverdieping bewaard gebleven.

Veel schilderingen in de huizen zijn bewaard gebleven en het houtwerk is weliswaar verkoold maar nog wel zichtbaar. Hier en daar ziet u zelfs nog meubels.

De meeste archeologische vondsten van Herculaneum kunt u in het Nationaal Archeologisch Museum in Napels zien.

Herculaneum

In Herculaneum zijn veel huizen nog intact. Zelfs de verf zit nog op de muren.

De Golf van Napels.

Golf van Napels

De Vesuvius ligt vlakbij Pompeii.

Vervoer van Napels naar de opgravingen van Herculaneum.

Herculaneum ligt niet zo ver van Napels en is gemakkelijk te bereiken. U neemt vanaf het Centraal station in Napels dezelfde trein als naar Pompeii.

Deze trein heet Circumvesuviana en een rit kost maar een paar euro. Vooraf een zitplaats reserveren is niet mogelijk en meestal ook niet nodig. Met deze regionale trein rijdt u in ongeveer twintig minuten naar het station Ercolano Scavi.

Scavi is Italiaans voor Opgravingen. Dus Pompeii Scavi is Pompeii Opgravingen.

overnachten

Dit was eethuis in Herculaneum. Als je geen eigen keuken had kon je hier boven het vuur koken..

Van het station naar Herculaneum lopen.

Vanaf het station Ercolano Scavi is het ongeveer 700 meter lopen naar de opgravingen van Herculaneum. Het is één rechte lange weg door het centrum van Ercolano. De opgravingen van Ercolano Scavi zijn dus gemakkelijk te vinden. Loop gewoon vanaf het station rechtdoor de helling af.

De opgravingen liggen aan de andere kant van het centrum van Ercolano. Onderweg passeert u winkels, een markt en een multimediaal historisch museum.

Adres van de ingang van de opgraving: Corso Resina 1, 80056 Herculaneum.

Herculaneum

Het bezoekerscentrum.

Herculaneum opgravingen

Het grootste deel van Herculaneum ligt nog in de rotsen.

Ercolano

De binnenstad van Ercolano. Op de achtergrond ziet u de Vesuvius.

Texel

Tip: Loop van het station naar de opgravingen.

Er rijden taxibusjes van het station van Escolano Scavi naar de opgravingen. Naast het station is een bureau waar u een bus naar de top van de Vesuvius kunt boeken. Hier vertrekken ook de bussen naar de opgravingen van Herculaneum.

Vaak wacht men echter tot het busje vol en dat kan soms wel even duren. Wij raden u dan ook aan om naar de opgravingen te lopen.

Vanaf het station is het één lange weg naar de opgravingen. Er staan borden dus verdwalen zult u niet.

Openingstijden van Herculaneum

De opgravingen van Herculaneum, in het Italiaans Ercolano Scavi, zijn geopend van 8.30 tot 17:00 uur. Van april tot november kunt u de opgravingen tot 19.30 uur bezoeken.

tickets voor toegangskaartjes en rondleidingen.

Tip: Bij een audiotour krijgt u een soort walkman waarmee u spannende informatie kunt horen over de vele pleinen, straten en gebouwen die u bezoekt.

De hotels en B&B's in Ercolano.

Ercolano is een goede plaats om te overnachten als u de opgravingen van Pompeii en de top van de Vesuvius wilt bezoeken. Omdat Herculaneum vanuit Napels met de trein gemakkelijk te bereiken is kunt u natuurlijk ook in Napels overnachten.

Bij de ingang van Herculaneum ligt het viersterrenhotel Miglio d'Oro Park Hotel. Het is een comfortabel hotel met uitzicht op de opgravingen.

Overnachten in Ercolano bij Napels.

Texel

Vanaf het station in Ercolano Scavi loopt u door één lange straat naar de opgravingen.

Tickets voor Herculaneum.

U kunt ter plekke kaartjes kopen om de opgravingen te bezoeken. Vooraf reserveren is niet nodig. Een kaartje kost ongeveer 11 euro. Als u meerdere opgravingen bij Napels wilt bezoeken kunt u voor twintig euro een combinatie ticket kopen. U kunt dan de opgravingen bezichtigen van de Romeinse plaatsen Pompeii, Herculaneum, Oplontis, Stabiae en Boscoreale.

Als u jonger dan 25 jaar of ouder dan 65 jaar bent krijgt u als EU burger een flinke korting. Laat dan wel uw paspoort zien als u een kaartje koopt. Met een Campania Artecard heeft u gratis toegang tot Herculaneum en u heeft gratis openbaar vervoer.

Kortingen op de attracties van Napels.