Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Napels en Pompeii.

De beste wijken van Napels om in te overnachten zijn Centro Storico, San Lorenzo Maggiore en Lungomare Caracciolo. U bent dan dichtbij de bezienswaardigheden in het centrum.

U kunt ook in een hotel in Pompeii overnachten. Op de hellingen van de Vesuvius zijn ook hotels en luxe resorts.

De hotels en appartementen in Napels.

Kaart van Italië en de Golf van Napels.

Golf van Napels Golf van Napels

Overnachten in Napels.

Napels is één van de mooiste steden in Italië. De stad heeft een mooi centrum en vanaf de promenade van Napels heeft u uitzicht over de baai van Napels. De hotels, restaurants en winkels in Napels zijn veel goedkoper dan in Rome.

De meest populaire wijken in Napels om tijdens vakantie in te overnachten zijn de wijken Centro Storico, San Lorenzo Maggiore en Lungomare Caracciolo. In de wijken Centro Storico (het oude centrum) en San Lorenzo Maggiore bent u dichtbij de bezienswaardigheden en attracties van Napels.

Overnachten in Napels en Pompeii.

Overnachten

Enkele goed hotels in Napels.

  1. Het viersterrenhotel Hotel Excelcior aan de Via Partenope heeft kamers met uitzicht op zee. Het hotel is centraal gelegen en u bent hier dan ook in centrum.
  2. Vanuit het viersterrenhotel Hotel Miramare heeft u een prachtig uitzicht op de baai van Napels en op de Vesuvius.
  3. Hotel Palazzo Alabardieri ligt tussen het historische centrum en de promenade van Napels. Het luxe hotel was vroeger een paleis.
  4. Le Stanze Del Vicerè Boutique Hotel is een goedkoop maar goed hotel in het centrum van Napels. Het hotel beschikt over familiekamers.
  5. Hotel Piazza Bellini heeft kamers in een Palazzo in het historische centrum.

De hotelaanbiedingen voor Napels.

Een hotel in Centro Storico, Napels.

Hotel Piazza Bellini

Een familiekamer in Hotel Piazza Bellini.

attracties

Centro Storico is het toeristische historische centrum van Napels.

Golden Hotel Napels

Het driesterrenhotel Golden Hotel ligt in een rustige straat in het centrum.

Via Partenope Napels

Langs de Via Partenope liggen deze restaurants aan het water.

Tip: Het Golden Hotel in Napels.

Wij hebben zelf een week overnacht in het Golden Hotel in het centrum van Napels. Het hotel is ingericht als een designhotel maar de kamers zijn niet duur.

De ligging van het hotel is ideaal, maar een paar minuten lopen van het oude centrum, de haven en de belangrijkste winkelstraten.

Het personeel van dit hotel is heel behulpzaam en je kunt er altijd terecht met vragen over de bezienswaardigheden van Napels.

overnachten Napels

Het viersterrenhotel Renaissance Naples Hotel Mediterraneo is gunstig gelegen in centrum van Napels.

Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius.

Als u in Napels bent bezoekt u uiteraard ook de vulkaan Vesuvius en de ruïnes van Pompeii en Herculaneum. Pompeii (25 km) en Herculaneum (12) zijn met het openbaar vervoer vanuit Napels gemakkelijk te bereiken. U kunt echter ook in de buurt van deze attracties overnachten.

Als u naar de top van de Vesuvius wilt kunt u vanaf station Ercolano-Scavi met een toeristenbus tot vlakbij de top van de Vesuvius komen.

De attracties van de Golf van Napels.

Vesuvius

Overnachten in Pompeii.

Vlakbij de ruïnes van Pompeii liggen een aantal hotels in het dorp Pompeii. Hotel Forum ligt tegenover de ingang van de ruines van Pompeii. Het hotel beschikt over familiekamers en wordt als goed beoordeeld door haar gasten.

Ook Hotel Palma en Hotel Diana Pompei liggen vlakbij de ingang van de ruïnestad.

In Pompeii zijn overigens veel hotels met familiekamers.

De hotels en appartementen in Pompeii.

Overnachten op de helling van de Vesuvius

Het hotel dat het dichtste bij de vulkaan de Vesuvius ligt is hotel Mercure Napoli Torre del Greco in het Mount Vesuvius National Park.

Ook het Palazzo Rosenthal Vesuview Hotel & Resort ligt op de helling van de vulkaan. Het hotel beschikt over een zwembad. De kamers hebben uitzicht op Sorrento, Capri, Ischia, Napels en op de top van de Vesuvius.

De hotels bij de Vesuvius.

Overnachten in Herculaneum.

De opgravingen van de Romeinse stad Herculaneum liggen bij de stad Ercolano. Voor de opgravingen gaat u naar Ercolano-Scavi (Scavi = opgravingen).

Tegenover de opgravingen zijn een aantal hotels. Ercolano is echter niet groot dus u kunt in de hele stad overnachten. Er zijn ook campings en vakantiehuizen.

De hotels bij de ruïnes van Ercolano.