Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
De bezienswaardigheden van Napels
De opgravingen van Pompeii

Eťn van de belangrijkste bezienswaardigheden van ItaliŽ is Pompeii Scavi, de opgravingen van de Romeinse stad Pompeii. Vanuit Napels rijdt u in ongeveer een half uur met de trein naar de ingang van Pompeii Scavi.

U kunt buiten de opgravingen overnachten in een hotel in het moderne Pompeii of in Napels.

     
Eropuit > ItaliŽ > Napels > Bezienswaardigheden > Pompeii
Herculaneum Dagtrips naar de Vesuvius Overnachten in Napels
Pompeii
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Pompeii
De trein uit Napels op station Pompeii Scavi.
Napels
Slechts een deel van Pompeii is uitgegraven. U ziet dan ook de archeologen aan het werk.
Pompeii hotels
Buiten de poort van Pompeii Scavi liggen een aantal hotels in het moderne Pompeii.
Pompeii
Vanaf de rand van de opgravingen ziet u de nieuwe stad Pompeii met hotels en restaurants.
Pompeii Scavi
Pompeii Scavi
De opgravingen van Pompeii bij Napels
 
 
Golf van Napels
 
 
ItaliŽ
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Golf van Napels
 
 
ItaliŽ
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
De Romeinse stad Pompeii

Tweeduizend jaar geleden werd de havenstad Pompeii bedolven onder de hete as en puimsteen van de vulkaan Vesuvius.

U kunt tegenwoordig de opgravingen van de oude stad bezoeken. Er is al veel opgegraven en er is dan ook veel te zien. U kunt ongehinderd uren door de straten van het oude Pompeii dwalen en de meeste gebouwen zijn toegankelijk.

De meeste archeologische vondsten zijn overigens niet in Pompeii te zien maar in het Nationaal Archeologisch Museum in Napels.

Hoe ziet het eruit?
Pompeii
Pompeii

In Pompeii ligt achter het forum (plein) een zelfbedieningsrestaurant waar u kunt eten en drinken. Buiten bij de uitgang in het huidige Pompeii zijn veel hotels, cafťs, restaurants en terrasjes.

Pompeii

Pompeii Scavi en rondleidingen

Er zijn twee ingangen voor de opgravingen van Pompeii. De meest populaire ingang vindt u bij de oude stadspoort, Porta Marina. Er is veel te zien in Pompeii en als u zomaar gaat rondlopen zult u misschien na een paar uur duizelen van de vele lege gebouwen. Koop in ieder geval een kaart van de opgravingen bij de kassa.

Op de kaart staan een aantal routes langs de bezienswaardigheden van Pompeii. Reken voor een bezoek aan Pompeii minstens vijf uur. Er is echter zoveel te zien dat een hele dag u waarschijnlijk beter uitkomt.

Bij de ingang van de opgravingen wordt u waarschijnlijk aangesproken door een gids. De meeste gidsen zijn oudere heren die goed Engels spreken. Als u op eigen gelegenheid door de straten van Pompeii Scavi gaat dwalen zult u heel veel straten met ruÔnes tegenkomen die steeds meer op elkaar gaan lijken.

De gidsen kunnen u langs de bezienswaardigheden leiden en interessante verhalen vertellen over de huizen en hun bewoners. Een gids kost ongeveer honderd euro per groep dus als u een groep vormt kunt u de kosten delen.

tickets Kaartjes voor rondleidingen met een gids vanuit Napels
Pompeii Scavi

Vervoer naar Pompeii

Pompeii is vanuit Napels gemakkelijk te bereiken. Op het centraal station van Napels volgt u de bordjes, Circumvesuviana. De Circumvesuviana is een soort stadstrein die van Napels naar Sorrento rijdt. U koopt kaartjes voor de trein bij het loket vlakbij het perron. Er vertrekt ieder half uur een trein richting Pompeii. Het kan erg druk zijn in deze trein maar u kunt niet reserveren.

De Circumvesuviana heeft een eigen station vlakbij het centraal station. Als u hier instapt heeft u zeker een zitplaats. De rit met de trein van Napels naar station Pompei Scavi-Villa dei Misteri duurt ongeveer een half uur en kost maar een paar euro.

De opgravingen van het oude Pompeii liggen naast de huidige stad Pompeii. Op het station Pompeii Scavi volgt u de bordjes naar Pompeii Scavi. De ingang van de oude stad ligt ongeveer 100 meter van het station.

In Napels krijgt u ook aanbiedingen van taxi's om naar Pompeii te gaan. Een taxi kost zeker 80 euro en de chauffeur geeft u niet genoeg tijd om alles te zien. Als u met de trein naar Pompeii gaat bepaalt u zelf hoe lang u wilt rondkijken. En een treinrit duurt een half uur en kost maar een paar euro.

Bij ingang van het pad naar de top van de vulkaan de Vesuvius vertrekt tot rond 14:00 uur een regionale bus naar het centrum van Pompeii. U kunt dus ook met de bus van Pompeii naar de Vesuvius. U kunt hierover informatie krijgen bij de krantenkiosk op het station.

Pompeii Scavi
Foto: De kassa van Pompeii Scavi bij de ingang.

Openingstijden van Pompei Scavi

De opgravingen van Pompeii zijn geopend van 8.30 tot 17:00 uur. Van april tot november kunt u de opgravingen tot 19.30 uur bezoeken.

Het verschil tussen de opgravingen van Pompeii en Herculaneum

Pompeii is niet de enige stad dat door de uitbarsting van de vulkaan bedolven werd. Vlakbij Pompeii ligt de plaats Ercolano, beter bekend als Herculaneum.

Pompeii werd bij de vulkaanuitbarsting van 79 na Chr. bedolven onder as en puimsteen. De bovenverdiepingen van de meeste gebouwen werden vernietigd.

Herculaneum werd echter volledig bedolven door een trage stroom lava. In Herculaneum zijn de bovenverdiepingen van huizen vaak bewaard gebleven en ook is er meer van het meubilair en schilderingen in de huizen te zien.

Pompeii Scavi is beroemd maar de opgravingen van Herculaneum zijn zeker zo indrukwekkend.

De opgravingen van Herculaneum Dagtrips naar de Vesuvius

Informatie voor een korte vakantie of weekend in Napels en Pompeii

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media