Weekendplanner Kaartjes

Een bezoek aan Vaticaanstad in Rome.

De Vaticaanse Musea en het Sint-Pietersplein zijn populaire bezienswaardigheden bij toeristen in Rome.

Vaticaanstad ligt op loopafstand van het historische centrum van Rome. U kunt Vaticaanstad bereiken via metrostation Ottaviano in Rome.
Hieronder vindt u een aantal goede hotels dichtbij Vaticaanstad.

Over een bezoek aan Vaticaanstad.

Vaticaanstad is niet veel groter dan een vierkante kilometer, maar de dichtheid van unieke kunstwerken is hier erg hoog. Trek gerust meerdere dagen uit om de pracht en praal van het Vaticaan te bekijken.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Piazzo San Pietro (Sint-Pietersplein) en de Vaticaanse Musea waaronder de Sixtijnse Kapel. De musea hebben dezelfde ingang en u koopt dus bij de kassa maar één kaartje.

De toegang tot de basiliek op het Sint Pietersplein is gratis. Voor de lift naar de koepel moet u echter wel ongeveer € 5,- betalen.

Overnachten bij Vaticaanstad.

Overnachten

Overnachten in de buurt van Vaticaanstad.

In Vaticaanstad kunt u alleen het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse Musea bezoeken. De rest van Vaticaanstad is gesloten voor toeristen. Er zijn dan ook geen hotels in Vaticaanstad.

Rond Vaticaanstad liggen echter een aantal uitstekende hotels. Het viersterrenhotel Residenza Paolo VI ligt aan het Sint-Pietersplein. Het hotel is gevestigd op het erf van een vroeger klooster. Ook hotel Palazzo Cardinal Cesi ligt vlakbij het Sint-Pietersplein. Het hotel ligt aan de brede Via della Conciliazione.

Opvallend is het hotel La Foresteria Orsa Maggiore aan de Via San Francesco di Sales 1a waar alleen vrouwen kunnen overnachten.

overnachten Vaticaanstad

Hotel Amila ligt dichtbij het Sint Pietersplein.

Restaurants in Vaticaanstad.

Rond het Vaticaan zijn voldoende restaurants te vinden. Door de vele toeristen kan het echter wel heel druk zijn. In de Borgo Pio vindt u veel restaurants bij elkaar. Wellicht is het handiger om voor een restaurant of café een stukje noordelijker te zoeken.

Pas op in de buurt van het Vaticaan voor cafés die u trakteren op rekeningen die vier keer over de kop gaan voordat u ze onder ogen krijgt. Vraag altijd naar de prijslijst voordat u gaat zitten of eet elders in Rome.

Borgo Pio

De winkelstraat Borgo Pio in Rome ligt naast Vaticaanstad. Hier zijn restaurants en winkels ook een hotel, Hotel Sankt Anna.

De toegang tot de Sint Pieter op het Sint-Pietersplein.

De toegang tot de Sint Pieter op het Sint-Pietersplein is gratis.

Als u naar binnen wilt moet u rekening houden met lange rijen wachtenden. De beveiliging is erg streng dus iedereen wordt gecontroleerd.

De ingang voor de Vaticaans Musea is overigens niet op het Sint-Pietersplein.

tickets voor rondleidingen en toegang met voorrang.

De wachtrij voor de Vaticaanse Musea .

Texel

Tickets voor de Vaticaanse Musea.

Als u naar de Vaticaanse Musea wilt is de rij voor de ingang nog langer dan voor de ingang tot de basiliek.

De ingang is echter niet moeilijk te vinden. Vanaf het Sint-Pietersplein volgt u gewoon de rij wachtenden langs de muren van Vaticaanstad.

Als u van te voren kaartjes koopt kunt u een groot deel van de wachtrij overslaan.

Zonder rij is het maar 10 minuten lopen van het Sint-Pietersplein naar de Vaticaanse Musea.

De Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel.

Shoppen bij Vaticaanstad.

In Vaticaanstad zelf valt niet veel te shoppen maar rond Vaticaanstad vindt u in Rome veel souvenirwinkels met geloofsgerelateerde artikelen en andere souvenirs.

Een bij toeristen populaire straat naast Vaticaanstad is Borgo Pio. Hier zijn naast restaurants en terrasjes ook veel winkels.

Tegenover de Sint Pieter ligt de brede winkelstraat Via Cola di Rienzo. Hier zijn o.a. veel betaalbare kledingwinkels.

overnachten

Hotel Sankt Anna is in de toeristische straat Borgo Pio.

Vervoer naar Vaticaanstad.

Als u vanaf metrostation Ottaviano door de Via Ottaviano naar Vaticaanstad loopt komt u veel winkels tegen. Ook zijn hier bakkerijen met terras en enkele restaurants te vinden. Hotel Amalia ligt hier in een zijstraat.

  • Metrostation voor Vaticaanstad: Ottaviano.
  • Metrostation voor de Vaticaanse Musea: Cipro

Autorijden en parkeren in Rome.