Weekendplanner Kaartjes

Een bezoek aan Vaticaanstad in Rome.

De Vaticaanse Musea (Musei Vaticani) in Vaticaanstad bestaan uit 26 musea waaronder de Sixtijnse Kapel. Dit zijn in totaal meer dan 7 km aan zalen en gangen.

De musea zijn met één kaartje toegankelijk. Ga echter wel vroeg naar Vaticaanstad als u ook naar binnen wilt want er staan altijd lange rijen wachtenden voor de kassa.

Rome

tickets Kaartjes voor de Vaticaanse Musea
(zonder daarvoor in de rij te staan).

De Vaticaanse Musea in Vaticaanstad

De Vaticaanse Musea (Musei Vaticani) is een groep van 26 musea in Vaticaanstad. Behalve het Sint-Pietersplein is de ingang van de musea de enige toegang tot Vaticaanstad die open is voor toeristen.

De meeste toeristen lopen eenmaal binnen direct door naar de beroemde Sixtijnse Kapel maar er is veel meer te zien in de Vaticaanse Musea. Eigenlijk is er in de Vaticaanse Musea zoveel te zien dat u daarvoor dagen nodig zou hebben.

De toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel.

De Vaticaanse Musea is naast het Sint-Pietersplein voor toeristen de enige mogelijkheid om Vaticaanstad binnen te komen. Een bezoek aan de musea en de Sixtijnse Kapel is dan ook populair bij toeristen. Er staat dan ook altijd een lange rij voor de ingang van de Vaticaanse Musea.

Tip: als u niet online een kaartje wilt kopen kunt u het beste vroeg in de ochtend al in de rij gaan staan. Zo kunt u een rij van enkele uren wachten voorkomen.

Voor bezoekers die kaartjes vooraf gekocht hebben en groepen met gids is er een aparte ingang waar u alleen hoeft te wachten voor de Security Check.

Rome musea

In Rome ziet u langs de muren van Vaticaanstad deze lange rij voor de ingang van de Vaticaanse Musea staan.

Een rondleiding door de Vaticaanse Musea

In de meer dan 7 km lange gangen en zalen van de Vaticaanse Musea ziet u een deel van de omvangrijke collectie kunst en religieuze artefacten van het Vaticaan. Ook de gebouwen zelf zijn monumenten die u van binnen gezien moet hebben. Veel gebouwen van de Vaticaanse Musea waren ooit paleizen.

Als u in een paar uur de belangrijkste bezienswaardigheden wilt zien kunt u het beste een tour met gids nemen. U slaat dan ook een lange rij over.

Een rondleiding door de Vaticaanse Musea

Vaticaanstad

Bewakers in Vaticaanstad

Toegangskaartjes en prijzen

De toegangsprijs tot de Vaticaanse Musea bij de kassa is ongeveer € 17,-. Als u kaartjes online bestelt betaalt u wat meer maar u hoeft niet uren in de rij te wachten.

Als u in de rij voor de Vaticaanse Musea staat wordt u misschien aangeboden een bezoek met gids te nemen. Dit kost dan ongeveer €50,- maar u bent dan via een andere ingang wel sneller binnen.

tickets Kaartjes voor de Vaticaanse Musea
(zonder daarvoor in de rij te staan).

Het adres van de Vaticaanse Musea

De ingang van de Vaticaanse Musea ligt aan de straat de Viale Vaticano in Rome. De ingang is vanaf het Sint-Pietersplein gemakkelijk te vinden. Vanaf het Sint-Pietersplein loopt u langs de oude muur om Vaticaanstad. U ziet de rij voor de kassa vanzelf.

De ingang van de Vaticaanse Musea ligt ongeveer 10 minuten lopen van het Sint-Pietersplein.

Metro: Ottaviano en Cipro (Metro Line A). Vanaf beide stations is het ongeveer 10 minuten lopen.

De openingstijden van de Vaticaanse Musea.

De Vaticaanse Musea zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. De kassa is iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur geopend. Het museum wordt om 18.00 uur gesloten.

Op zondag zijn de Vaticaanse Musea gesloten behalve op de laatste zondag van de maand.

Op de laatste zondag van de maand zijn de Vaticaanse Musea van 9:00 uur tot 12:30 uur gratis toegankelijk.

Vaticaanse Musea Hotel

Hotel Amila in Rome ligt dichtbij de Vaticaanse Musea.