Weekendplanner Kaartjes

Vakantie aan de kust van Ligurie: Genua-Nervi.

Genua-Nervi is een prachtige wijk in Genua. In de negentiende eeuw zijn er veel villa's op de rotsen gebouwd en veel staan er nog steeds.

De promenade loopt van het centrum van Nervi langs de hoge rotsen van Nervi naar het park Parchi di Nervi.

De hotels, villa's en appartementen in Nervi.

Het station van Nervi.

Boccadasse

Onder het station loopt de promenade en op de rotsen ligt Hotel Marinella.

Overnachten in Nervi.

  • Hotel Villa Bonera is gevestigd in een 15de-eeuws gebouw in het centrum van Nervi.
  • Hotel-restaurant Marinella ligt op de mooiste plek van de Italiaanse Riviera. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op zee. Het hotel is tijdelijk gesloten en wordt gerenoveerd.
  • Hotel Astor Hotel ligt vlakbij het park. Het viersterrenhotel heeft een zonneterras vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de zee. De promenade langs de kust ligt vlakbij.

Zoek een overnachting bij Genua.

Overnachten

De mooie kust bij Genua: Nervi.

Genua strekt zich uit langs de kust en heeft daarbij veel voormalige vissersdorpen als wijk in zich opgenomen. Het voormalige vissersdorp Nervi maakt ook deel uit van Genua.

In Nervi werden in de 19de eeuw prachtige villa's gebouwd. Veel villa's zijn er nog steeds maar tegenwoordig zijn die in gebruik als appartement of hotel.

Nervi staat bekend om haar spectaculaire promenade langs de hoge klippen. Er is ook een prachtig park dat in de 19de eeuw deel uitmaakte van de tuinen bij de villa's.

hotel-restaurant in Nervi
fort Nervi

De 17de eeuwse toren van Nervi, La Torre di Gropallo.

Nervi park

Één van de parken in Genua Nervi.

Nervi centrum

Het centrum van Nervi.

Het centrum van Nervi.

Nervi was ooit een vissersdorp maar daar is alleen in het centrum bij de haven nog iets van te zien. Hier vindt u ook enkele kleine rotsachtige strandjes waar u kunt zonnebaden en pootjebaden. Pas op voor de hoge golven.

In het centrum van Nervi kunt u bij het riviertje dat hier de zee instroomt zeewaardige kano's huren.

In Nervi zijn een aantal leuke winkels te vinden met luxe artikelen en mode. Veel winkels zijn echter in de middag tussen 12:00 en 15:00 uur gesloten.

Nervi

Uitzicht op het centrum van Nervi vanaf de promenade.

Het uitzicht op Passeggiata Anita Garibaldi.

De grootste attractie van Nervi is ongetwijfeld de promenade over de hoge klippen, Passeggiata Anita Garibaldi. De promenade ligt naast het station. Op het pad langs de soms wel 25 meter hoge klippen heeft u een prachtig uitzicht over de rotsige kust en de zee.

Langs de promenade zijn enkele restaurants en er is een hotel. Bij sommige restaurants is een stuk zee afgeschermd van de hoge golven. Hier kunt u dan in zee zwemmen.

Hotel Esperia Nervi

Hotel Esperia ligt maar 100 meter van de kust.

Nervi strand

Nervi heeft kleine kiezelstranden.

Nervi verhuur

U kunt in Nervi kajaks huren.

centrum Nervi

Vervoer van het centrum van Genua naar Nervi.

Nervi ligt ongeveer 7 km van het historische centrum van Genua. De gemakkelijkste manier om Nervi te bereiken is via een korte rit met de stoptrein vanuit station Genova Brignole richting de dorpen van Cinque Terre. Er gaan meerdere treinen per uur richting Nervi. U bent met de trein in zo'n 10 minuten in Nervi. U kunt ook met de bus naar Nervi.

Er vertrekken in het centrum van Genua bussen bij een bushalte op bijvoorbeeld Piazza Ferrari. Als u met de trein gaat stapt u uit op de mooie promenade van Nervi.

promenade Nervi

Op de promenade van Nervi kunt u wandelen en fietsen.