Weekendplanner Kaartjes

Reizen met de auto, trein of veerboot naar Cinque Terre.

De vijf dorpen van Cinque Terre hebben allemaal een station waar vaak ieder half uur een trein stopt. Met de trein kunt u dus gemakkelijk van het ene dorp naar het andere reizen.

Ook een reis met een veerboot is een goede keuze. Alleen het dorp Corniglia is niet met een veerboot te bereiken.

Parkeren in Monterosso al Mare.

Monterosso

Dit grote parkeerterrein in Monterosso al Mare ligt bij het strand en het station.

Met de auto naar Cinque Terre.

Alle dorpen van Cinque Terre zijn grotendeels autovrij maar u kunt wel op parkeerplaats in de buurt parkeren als er nog plaats is. De dorpen zijn maar klein dus het station of de haven om naar de andere dorpen te reizen zijn altijd gemakkelijk te vinden.

In tegenstelling tot vaak wordt geschreven kunt u wel met de auto in de buurt van Monterosso en Vernazza komen. De laatste kilometers naar deze dorpen rijdt u echter wel over een smalle en kronkelige bergweg. Als u een tegenligger treft moet u een stukje terugrijden om uw tegenligger te passeren.
Tip: Tank elders want er zijn bijna geen tankstations.

weg Cinque Terre

De weg naar het dorp Vernazza is af en toe nogal smal.

Parkeren in Cinque Terre

Alle dorpen zijn autovrij en een vrije parkeerplaats vinden is moeilijk. In het hoogseizoen zijn alle parkeerplaatsen overdag vol. Parkeren in Cinque Terre is ook nog duur.

Het is het beste om met de trein vanuit Genua, Rapallo of La Spezia te reizen en uw auto hier achter te laten in een parkeergarage. Ieder dorp van Cinque Terre heeft immers een station. Reizen met de trein is veel gemakkelijker dan met de auto.

Cinque Terre

Het station van Vernazza ligt tussen de dorpen Corniglia en Monterosso.

Monterosso

De trein op het station van Monterosso.

Vernazza

Op het dek van een veerboot naar Vernazza.

Als u dan toch met de auto naar Cinque Terre wilt.

  • Aan de rand van het dorp Vernazza is een parkeerplaats maar u zult wel zo'n twintig minuten moeten lopen naar het dorp. Er gaat echter ook een busje.
  • Het dorp Monterosso al Mare is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. Er zijn meerdere parkeerplaatsen.
  • Bij Corniglia zal het moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Er is gewoon te weinig ruimte bij het dorp om te parkeren. U kunt beter de trein naar Corniglia nemen.
Trein Monterosso

De regionale trein uit Genua en Rapallo naar La Spezia stopt op het station in Monterosso al Mare.

Met de trein naar Cinque Terre.

De gemakkelijkste manier om de dorpen van Cinque Terre te bereiken is met de trein. De spoorlijn tussen Genua en Pisa loopt langs de dorpen van Cinque Terre. In iedere dorp is een station. In Cinque Terre rijdt de trein tussen de dorpen grotendeels door tunnels.

Ook tussen de dorpen is de trein de gemakkelijkste en snelste manier van reizen. Er is een station in de vijf dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Soms moet u wel overstappen in Monterosso voor één van de andere dorpen.

Met de trein vanuit Genua naar Monterosso al Mare.

In Genua rijdt de trein vanaf de stations Genova Piazza Principe en Genova Brignole naar Cinque Terre. De reis vanuit Genua naar Monterosso duurt ongeveer anderhalf uur. Tussen station Genova Brignole en La Spezia rijdt er overdag ieder half uur een trein naar Cinque Terre.

De regionale trein van Genua naar La Spezia en Pisa stopt in de dorpen van Cinque Terre.

Als u met de trein alle dorpen wilt bezoeken kunt u op het station een dienstregeling krijgen. Er is op het station ook een dagpasje verkrijgbaar. Een treinkaartje voor een regionale trein is in Italië echter heel goedkoop.

trein Cinque Terre

Tussen de dorpen rijden de treinen door tunnels.

Italië

Reizen met een veerboot.

De mooiste reis naar Cinque Terre is ongetwijfeld op een boot. Vanaf een boot heeft u een mooi uitzicht op de kust van Ligurië.

Vanuit La Spezia vertrekken veerboten naar de havens van de dorpen in Cinque Terre. Alleen het dorp Corniglia is met de veerboten niet te bereiken.

Reizen met de veerboot in Cinque Terre.

Tip: Overnacht in La Spezia of Genua als u Cinque Terre wilt zien en de hotels vol zijn. Met de trein of de veerboten zijn de dorpen gemakkelijk bereikbaar.

overnachten

Een veerboot in de haven van Vernazza.
De volgende haven vanuit Vernazza is Monterosso of Manarola.

De rondvaartboten

Er vertrekken rondvaartboten vanuit de havens van La Spezia, Levanto, Portovenere, Lerici en vier dorpen in Cinque Terre voor dagtochten. Onderweg kunt u in iedere plaats uitstappen.

Met een dagkaart kunt u dus Hop-on Hop-off varen. U kunt bij de boot ook enkeltje of een retour kopen.

Er vertrekt iedere dag ieder uur een veerboot vanuit de dorpen in Cinque Terre naar de andere dorpen. Een overtocht naar het volgende dorp duurt meestal minder dan een kwartier. Als u naar een ander dorp wilt lopen bent u een paar uur onderweg.