Weekendplanner Kaartjes

De hotels, vakantiehuizen en appartementen in Cinque Terre.

In de dorpen van Cinque Terre zijn kleinschalige hotels, B&B's en pensions. In het dorp Montorosso al Mare zijn de meeste hotels en B&B's.

Als u goedkoper wilt overnachten kunt u ook een kamer in Genua of Rapallo nemen en met de trein naar de dorpen reizen.

Een hotel in Monterosso.

Hotel Baia Monterosso

Hotel Baia ligt tegenover het strand.

Overnachten in Cinque Terre.

De vijf dorpen van Cinque Terre zijn populair bij toeristen. De meeste toeristen komen voor een dagtrip naar Cinque Terre maar eigenlijk is een dag te kort om de prachtige kust met haar dorpen te zien. Het zijn allemaal kleinschalige accommodaties in vaak historische gebouwen. De meeste hotels hebben tussen de drie en de zes kamers.

Let wel bij het kiezen van een hotel wel op de locatie. De dorpen liggen in de heuvels en sommige hotels zijn dan ook lopend met bagage moeilijker te bereiken. De hotels in de buurt van de stations en de kleine havens in het centrum van de dorpen zijn vaak gemakkelijker te bereiken.

Overnachten in Cinque Terre.

Overnachten

Overnachten in Monterosso al Mare.

Monterosso al Mare is het meest westelijke dorp in Cinque Terre. Het is een groot dorp met veel faciliteiten voor toeristen. Er is een lang strand, u kunt er parkeren en er zijn meer restaurants en hotels dan in de andere dorpen. Met een veerboot of met de trein vanuit Monterosso kunt u gemakkelijk alle andere dorpen bereiken.

Het grootste en meest luxueuze hotel in Montorosso is het viersterrenhotel Hotel Porto Roca. Het hotel heeft veertig kamers waarvan sommige met uitzicht op de haven. Veel kamers hebben een eigen balkon. Ook heeft het hotel een privéstrand met gratis ligstoelen.

De hotels en appartementen in Monterosso.

Overnachten in Vernazza

In Vernazza heeft u minder keus wat betreft hotels dan in Monterosso. Er zijn een paar B&B's in Vernazza met vier a vijf kamers. De kamers van Affittacamere Rollando liggen in verschillende gebouwen in het centrum van Vernazza. Sommige kamers zijn uitstekend, andere iets minder.

Hotel Locanda Valeria ligt op een heuvel bij Vernazza. Dit hotel is uitstekend. Het is een klein hotel met zes kamers en heeft uitstekende beoordelingen. Vanuit de kamers heeft u een prachtig uitzicht op zee. Het hotel is echter wel wat lastig te bereiken. Het pad langs de dorpen loopt vlakbij het hotel.

De hotels en appartementen in Vernazza.

Overnachten in Corniglia.

In Corniglia zijn geen echte hotels maar wel pensions. Ook kunt u een appartement huren in het dorp. Corniglia is maar klein dus het station, de winkels, de restaurants en de haven is dichtbij.

Bedenk bij Corniglia wel dat parkeren weliswaar gratis is maar er maar heel weinig parkeerplaatsen zijn.

Bij Sandra Villa Rooms kunt u een appartement huren met kitchenette.

De hotels en appartementen in Corniglia.

haven Vernazza.

De haven van Vernazza.

Monterosso

Het dorp Monterosso.

attracties Monterosso

Monterosso

Monterosso.

Monterosso

Hotel 5 Terre is een driesterrenhotel bij het strand van Monterosso.

Overnachten in Riomaggiore.

In Riomaggiore zijn relatief veel hotels, pensions en B&B's. Ook zijn er in het dorp leuke appartementen. In de zomer zijn de meeste kamers echter ook in dit dorp bezet. Reserveer dus op tijd.

Pension Alla Marina Affittacamere is een klein pension met maar drie kamers. Het pension is gevestigd in een gerenoveerd gebouw uit de twaalfde eeuw. Het pension is erg populair en meestal moet u lang van te voren reserveren.

Een andere aanrader is Hotel La Zorza in het centrum van Riomaggiore. Het hotel is gevestigd in een gerenoveerd pand uit de vijftiende eeuw. Het hotel ligt vlakbij het station in het centrum van Riomaggiore.

De hotels en appartementen in Riomaggiore.

Overnachten in de buurt van Cinque Terre.

In de zomer zijn de meeste hotels in Cinque Terre volledig volgeboekt dus u moet op tijd reserveren. Mochten de hotels toch vol zijn als u wilt boeken dan kunt u ook in steden in de buurt zoals La Spezia, Genua of Rapallo overnachten.

Met de trein kunt u snel en gemakkelijk naar de dorpen van Cinque Terre reizen terwijl de hotels in Genua over het algemeen goedkoper zijn dan in de dorpen van Cinque Terre. De afstand tussen Rapallo en Monterosso is maar 20 km en met de trein bent u er zo.

Overnachten in Cinque Terre.

overnachten

Overnachten in La Spezia.

De stad La Spezia ligt vlakbij Cinque Terre. De veerboten die ieder uur langs de dorpen varen vertrekken uit de haven van La Spezia. Ook de trein langs de dorpen komt uit La Spezia. La Spezia is dus een goede plek om te overnachten als u iedere dag naar Cinque Terre wilt reizen.

Andere leuke plaatsen in de omgeving van La Spezia zijn Lerici en het bijzondere havenstadje Portovenere.

De hotels en appartementen in La Spezia.