Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Overnachten in Genua
Overnachten in Genua

In Genua zijn hotels en pensions goedkoper dan in de omliggende badplaatsen aan de Italiaanse Rivièra. Rond de twee stations van Genua en in de haven zijn veel goede hotels te vinden.

Als u in het historische centrum van Genua wilt overnachten kunt u een hotel nemen in de winkelstraat Via XX Settembre.

       
Eropuit > Italië > De Italiaanse Rivièra > Genua > Overnachten in Genua
De veerboten van Genua De kust bij Genova Nervi Een paar dagen in Genua De Italiaanse Rivièra
Hotel  Palazzo Cicala in  Genua
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Vakantiehuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
hotel genua
In veel kamers in hotel Palazzo Cicala staat een pc met internetaansluiting. Hotel Palazzo Cicala ligt in het oude centrum tegenover kathedraal San Lorenzo.
Grand Hotel Savoy in Genua
Het luxueuze Grand Hotel Savoia bij station FS Principe.
hotel bij de haven
Hotel Holiday Inn Genoa ligt tegenover de terminal voor de veerboten.
Het oude centrum van Genua
In het oude centrum van Genua zijn gezellige winkelstraten.
Het oude centrum van Genua
Dit grote hotel staat bij Station Brignole.
Een paar dagen in Genua

De beste plaats voor een hotel in Genua, Boccadasse en Nervi

Genua is een stad die langs de kust gebouwd is. De havenstad is dan ook 30 km lang en maar 10 km breed. Genua beschikt over een compact centrum. Als u een hotel heeft in het centrum kunt u alle historische attracties en de winkelstraten te voet bereiken.

Het Middeleeuwse centrum van Genua, Centro Storico, bestaat uit kleine straatjes. Hier vindt u kleine hotels in zogenaamde Pallazo's. De kamers in deze Pallazo's zijn ruim en hebben hoge plafonds. Een goede keuze in dit deel van de stad is hotel Palazzo Cicala tegenover kathedraal San Lorenzo.

Centro Storico grenst aan het Genua van de afgelopen eeuwen. U vindt hier brede straten en hoge gebouwen. Hier staan de grote hotels in straten en boulevards als Via XX Settembre en Via Balbi. Bij het station FS Principe liggen veel hotels. Deze hotels zijn met de auto en de trein gemakkelijk bereikbaar en u bent hier niet ver van de veerboten in de haven.

De hotels en appartementen in Genua en Nervi

Veerboot in de haven van Genua Het oude centrum van genua Piazza de Ferrari
De haven Centro Storico Het centrum
Leuke dingen doen in Genua

De hotels aan de Via XX Settembre

De Via XX Settembre is een lange en brede winkelstraat en loopt van het centrale plein Piazza de Ferrari richting station FS Brignole (voor de trein richting Rome). Vanuit de Via XX September loopt u gemakkelijk en snel naar de smalle straatjes van het historische centrum en de oude haven van Genua. De Via XX Settembre is met de auto gemakkelijk te bereiken en als u met de auto naar de veerboot moet is een hotel in deze buurt een geschikte locatie.

Het viersterrenhotel Bristol Palace ligt vlakbij het grote plein Piazza de Ferrari. Op dit plein stoppen de bussen en er is een metro. Het hotel is gevestigd in een prachtig oud gebouw.

Een goedkopere overnachting kunt u boeken in het pension Albergo Locanda Alambra. Het is een pension met lichte kamers met een hoog plafond. Let wel op bij het boeken want sommige kamers in dit pension hebben een gedeelde badkamer.

Andere goede hotels aan de Via XX Settembre zijn Hotel Soana, Hotel Meublè Suisse en Hotel Bruxelles Margherita. Deze hotels zijn gevestigd in verschillende 19de-eeuwse gebouwen en beslaan ieder een verdieping.

De bezienswaardigheden van Genua

Genua
Hotel Bristol in Genua
Foto: Hotel Bristol ligt in de winkelstraat de Via XX September.

De hotels bij station FS Principe

Vanuit Station FS Principe vertrekken treinen richting Frankrijk, Trentino en het noorden. Het station ligt dichtbij de veerhaven maar ook de bezienswaardigheden en de winkels in het historische centrum (Centro Storico) en de oude haven zijn vanuit de buurt rond het station lopend te bereiken.

Vanaf het station vertrekken bussen naar Piazza Ferrari en naar de oude haven. De hotels in deze buurt zijn gemakkelijk te bereiken met de auto en de trein.

Een mooi maar duur hotel is het luxueuze hotel Grand Hotel Savoia. Het hotel beschikt over uitgebreide wellness faciliteiten en beschikt ook over ruime familiekamers. Op het fraaie dakterras van dit hotel staat een jacuzzi. Andere goede hotels in de buurt van het station zijn Hotel Continental Genova, Hotel Nuovo Nord en het goedkope maar heel goede driesterrenhotel Hotel Vittoria.

De hotels en appartementen rond station FS Principe

De haven voor veerboten in Genua
Foto: De haven van Genua gezien vanaf de terminal.

Overnachten bij de haven voor de veerboten en de cruiseschepen.

Als u met de veerboot naar bijvoorbeeld Corsica of Sicilië moet en dichtbij de terminal wilt overnachten dan is Holiday Inn Genoa tegenover de haven een goede keuze.

Het hotel is met de auto gemakkelijk te bereiken en u kunt er parkeren. Het hotel ligt vlakbij een metrostation en er stoppen bij de haven veel bussen richting de oude haven en het oude centrum.

Genua
Foto: Piazza de Ferrari

Parkeren bij uw hotel in Genua

Een groot deel van het historische centrum van Genua is autovrij. U kunt meestal wel met de auto naar het hotel om de bagage uit te laden. Aan de rand van het oude centrum zijn wel genoeg parkeerplaatsen en parkeergarages.

Rond de stations, bij de haven en bij populaire winkelstraten als Via XX Settembre en Via Roma kunt u wel met de auto komen.

Als u dus een hotel zoekt met een eigen parkeergarage dan moet u niet in het midden van het historische centrum een hotel zoeken. Lees dus de beschrijving van de hotel goed en controleer de parkeermogelijkheden voordat u boekt.

Informatie voor een vakantie in Noord-Italië

De kust bij Genova Nervi Overnachten in Italië
Een weekend in Genua Genova Boccadasse
Vakantiehuizen in Ligurië Vakantie in Toscane
De attracties van Genua De Italiaanse Rivièra
Een stedentrip naar Milaan Vliegreizen naar Nice en Genua
 
 
Genua
Genua
 
Veerboten uit Genua
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
 
Genua
 
 
Noord Italië
 
 
Toscane
Toscane
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media