Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Genua.

In Genua zijn hotels en appartementen goedkoper dan in de omliggende badplaatsen aan de Italiaanse Rivièra. Rond de twee stations van Genua en in de haven zijn veel goede hotels te vinden.

Als u in het historische centrum van Genua wilt overnachten kunt u een hotel nemen in de winkelstraat Via XX Settembre.

De hotels in Genua: de aanraders.

Tip: een hotel bij Piazza de Ferrari.

Piazzo della Signoria

Bij dit plein bent u dichtbij alle bezienswaardigheden.

Overnachten in het centrum van Genua..

Genua is een stad die langs de kust gebouwd is. De havenstad is wel 30 km lang maar is zo'n 10 km breed.

Genua beschikt over een compact historisch centrum in de buurt van de oude haven, Porto Classico. Als u hier een hotel of appartement heeft kunt u alle historische attracties en de winkelstraten lopend bereiken.

Veel hotels en appartementen in het centrum zijn in prachtige Palazzi (stadspaleizen).

Zoek een hotel of appartement in Genua.

Zoek een overnachting in Genua

Overnachten

Het historische centrum van Genua

Het historische centrum van Genua bestaat uit drie delen.

  1. Het Middeleeuwse Genua, Centro Storico.
  2. Genua van de 16de en 17de eeuw: Strade Nuove
  3. Rond de oude haven: Porto Classico

De attracties van Genua.

Het middeleeuwse centrum van Genua

Het Middeleeuwse centrum van Genua, Centro Storico, bestaat uit kleine straatjes. Hier vindt u kleine hotels in Palazzi, stadspaleizen.

Een kamer in een Palazzo is ruim en met een hoog plafond. Een aanrader dus.

Piazzo della Signoria

Het luxueuze Grand Hotel Savoia bij station FS Principe.

Haven Genua

De haven van Genua gezien vanuit de terminal.

Het Genua van de 16de, 17de- en 18de eeuw

Centro Storico grenst aan het Genua van de 16de, 17de en 18de eeuw. In dit deel van Genua zijn brede straten en hoge gebouwen.

De grote hotels en ruime appartementen zijn in straten en boulevards als Via XX Settembre en Via Balbi.

Bij het station FS Principe liggen veel hotels. Deze hotels zijn met de auto en de trein gemakkelijk bereikbaar en u bent hier niet ver van de veerboten in de haven.

hotel in Via XX September

Hotel Bristol ligt in de winkelstraat de Via XX September.

Rond de oude haven: Porto Classico.

De oude haven ligt in het historische centrum van Genua. Rond de oude haven zijn restaurants, cafés en smalle winkelstraten. Het middeleeuwse centrum en de Palazzi van Strada Nuova liggen op loopafstand.

Als u het historische centrum van Genua wilt verkennen is de omgeving van de oude haven een prima plek voor een overnachting.

Een goede keuze in dit deel van de stad is hotel Palazzo Cicala tegenover de kathedraal San Lorenzo.

De binnenstad.

Via XX Settembre

De brede winkelstraat Via XX Settembre.

De hotels en appartementen aan de Via XX Settembre.

De winkelstraat Via XX Settembre loopt van het centrale plein Piazza de Ferrari richting station FS Brignole (voor de trein richting Rome). Vanuit de Via XX September loopt u gemakkelijk en snel naar de smalle straatjes van het historische centrum en de oude haven van Genua.

De Via XX Settembre is met de auto gemakkelijk te bereiken en als u met de auto naar de veerboot moet is een hotel in deze buurt een geschikte locatie.

Het viersterrenhotel Bristol Palace ligt vlakbij het grote plein Piazza de Ferrari. Op dit plein stoppen de bussen en er is een metro. Het hotel is gevestigd in een prachtig oud gebouw.

De hotels en appartementen in Genua.

Het centraal station: FS Principe.

Vanuit Station FS Principe vertrekken treinen richting Frankrijk, Trentino en naar het noorden. Het station ligt dichtbij de veerhaven maar ook de bezienswaardigheden en de winkels in het historische centrum (Centro Storico) en de oude haven zijn vanuit de buurt rond dit station lopend te bereiken.

Vanaf het station vertrekken bussen naar Piazza Ferrari en naar de oude haven. De hotels en appartementen in deze buurt zijn gemakkelijk te bereiken met de auto en de trein.

De hotels bij het centraal station van Genua

Een mooi maar duur hotel is het luxueuze hotel Grand Hotel Savoia. Het hotel beschikt over uitgebreide wellness faciliteiten en beschikt ook over ruime familiekamers. Op het fraaie dakterras van dit hotel staat een jacuzzi.

Andere goede hotels in de buurt van het station zijn Hotel Continental Genova, Hotel Nuovo Nord en het goedkope maar heel goede driesterrenhotel Hotel Vittoria.

overnachten

Hotel Holiday Inn Genoa ligt tegenover de veerhaven.

Parkeren bij uw hotel in Genua.

Een groot deel van het historische centrum van Genua is autovrij. U kunt meestal wel met de auto naar het hotel om de bagage uit te laden. Aan de rand van het oude centrum zijn wel genoeg parkeerplaatsen en parkeergarages.

Rond de stations, bij de haven en bij populaire winkelstraten als Via XX Settembre en Via Roma kunt u wel met de auto komen.

Als u dus een hotel zoekt met een eigen parkeergarage dan moet u niet in het midden van het historische centrum een hotel zoeken. Lees dus de beschrijving van de hotel goed en controleer de parkeermogelijkheden voordat u boekt.

Overnachten

Overnachten bij de haven.

Als u met de veerboot naar bijvoorbeeld Corsica of Sicilië wilt en dichtbij de vertrekterminal wilt overnachten dan is het Holiday Inn Genoa Hotel een goede keuze.

Het hotel ligt tegenover de haven en is met de auto gemakkelijk te bereiken. Het hotel ligt vlakbij een metrostation.

Haven Genua

Overnachten in Nervi en Boccadasse.

Genua is langs de kust gebouwd en heeft daarbij enkele vissersdorpen opgenomen. Nervi en Boccadasse zijn twee voormalige vissersdorpen in Genua.

Nervi is met de stadstrein gemakkelijk te bereiken.

De hotels in Nervi en Boccadasse.