Weekendplanner Kaartjes

De kust van Genova - Boccadasse.

Boccadasse ligt ongeveer een uurtje lopen van het oude centrum van Genua. Honderd jaar geleden was Boccadasse nog een vissersdorpje maar nu is het een wijk in Genua.

In Boccadasse kunt u door de smalle straten dwalen van het dorp, u kunt op het strandje zonnebaden en zwemmen in de baai.

Boccadasse

De restaurants en hotels van Boccadasse.

Rond Boccadasse liggen veel restaurants, enkele hotels en enkele kiezelstranden waar u tegen betaling op mag. Als u langs zee over de promenade Corsa Italia richting het oude centrum van Genua loopt zult u bij Boccadasse een aantal strandjes en restaurants passeren.

Er is aan de promenade Corso Italia ter hoogte van Boccadasse een groot zwembad aan zee en er zijn veel kleine strandjes waar u tegen betaling kunt zonnebaden.

De hotels en appartementen van Boccadasse.

Overnachten in Boccadasse.

Overnachten

Het vissersdorp Boccadasse in Genua.

Boccadasse was ooit een vissersdorp in een baai maar tegenwoordig is het een mooie wijk in Genua. Het oude vissersdorp ligt nu tussen de moderne gebouwen van de stad.

Het oude centrum van Boccadasse ligt op een rots aan een baai. Dit beeld is wereldberoemd.

U kunt door de smalle straatjes van het oude Boccadasse wandelen. Het is maar een klein dorp en u bent er snel doorheen. Het echter wel heel romantisch en tegen zonsondergang kan het er dan ook druk zijn.

Boccadasse strand
strand Boccadasse

Het strand van Boccadasse

zwembad Genua Boccadasse

Het zwembad van Boccadasse aan zee.

Het strand van Boccadasse.

Het oude centrum van Boccadasse ligt aan een gratis toegankelijk kiezelstrandje waar in de zomer altijd veel mensen zonnebaden en pootjebaden. Vissers trokken hier vroeger hun vissersschepen op land.

Tegenwoordig liggen de boten in de zomer meestal op de kade naast het strand.

Boccadasse

Vervoer naar Boccadasse.

Boccadasse ligt ongeveer 3 km van de oude haven van Genua en als u van wandelen houdt kunt u in de avond langs zee over de promenade Corsa Italia van Genua naar Boccadasse wandelen.

U kunt echter ook met bus 31 of bus 42 in 15 minuten vanaf station Brignole in Genua naar Boccadasse rijden. Over de Corso Italia rijdt u met een auto in 10 minuten naar het centrum van Genua.

Genua promenade

Via de Corso Italia kunt u van Genua naar Boccadasse lopen.

Genua en Boccadasse

Het Rex Hotel Residence ligt in het centrum van Boccadasse.

Boccadasse Genova

Overnachten in Boccadasse.

  • Het Rex Hotel Residence. Dit driesterrenhotel heeft kamers. studio's en appartementen.
  • Hotel Laurens ligt vlakbij de promenade Corso Italia en de zee. Dit hotel beschikt ook over familiekamers.
  • Hotel Il Giardino Di Albaro is een uitstekend driesterrenhotel in Boccadasse. Het hotel is gevestigd in een villa in art-nouveaustijl uit het begin van de twintigste eeuw.

De hotels en appartementen van Boccadasse.