Weekendplanner Kaartjes

Hiken tussen Camogli, het klooster San Fruttuoso en Portofino.

U kunt vanuit de dorpen Portofino en Camogli naar het klooster San Fruttuoso lopen. U loopt over een trail dor een natuurgebied over bergtoppen met steile hellingen en prachtige vergezichten.

San Fruttuoso is vanuit Portofino gemakkelijker te bereiken dan vanuit Camogli.

San Fruttuoso

Wandelen door het natuurgebied Parco di Portofino.

Het natuurgebied Parco di Portofino is een prachtig gebied met goed onderhouden wandelpaden. De belangrijkste bestemmingen voor een wandeling op het schiereiland zijn de rots Punta Chiappa, het duizend jaar oude klooster en piratennest San Fruttuoso en het mooie vissersdorp Portofino.

In het natuurgebied is de vegetatie zoals het was in de Romeinse tijd. Onderweg kunt u ook nog wilde geiten, zwijnen en herten tegenkomen

Wandelroutes in Parco di Portofino.

Sommige wandelingen zoals die langs de kust van Camogli naar San Fruttuoso zijn zwaar. Vanuit Portofino en de badplaats Santa Margherita Ligure zijn ook gemakkelijker wandelroutes te lopen.

Er is een website met wandelkaarten van leuke routes door Parco di Portofino.

Wandelkaarten rond Portofino.

Hiken vanuit het dorpje Portofino naar San Fruttuoso.

Als u rustig loopt kunt u vanuit het dorpje Portofino in ongeveer anderhalf uur naar S. Fruttuoso lopen. Het eerste half uur loopt u over een smalle weg. U passeert prachtige huizen en af en toe is het uitzicht adembenemend.

Na een half uur lopen komt u langs een café waar u wat zou kunnen drinken. Vanaf deze plaats kunt u verschillende trails volgen. De trails zijn duidelijk aangegeven.

De route van Portofino naar San Fruttuoso.

De trail naar het afgelegen klooster S. Fruttuoso loopt vooral door het bos met af en toe uitzicht over zee. Er zijn steile hellingen maar het pad is goed onderhouden. Onderschat de tocht echter niet. Vertrek op tijd want het is in de ochtend koeler en u heeft dan meer tijd om het romantische San Fruttuoso te bekijken.

De veerboot vaart u in ongeveer 20 minuten van San Fruttuoso terug naar Portofino.

De veerboot naar Portofino.

zeewater Portofino

Het zeewater bij Parco di Portofino is helder.

De rotsen bij San Fruttuoso.

Fruttuoso

Hiken van Camogli naar San Fruttuoso.

Er lopen wandelpadpaden naar San Fruttuoso vanuit het dorp Camogli en vanuit Portofino.

Vanuit Camogli loopt u in ongeveer 2,5 tot 5 uur langs de kust naar S. Fruttuoso. Het is een zware tocht met steile hellingen en er zijn trappen met honderden treden. U loopt door bossen met af en toe een prachtig uitzicht op zee en de rest van de kust. Neem wel water en snacks mee want onderweg is er niets te kopen.

Er zijn twee routes. Één route loopt langs de kust en één trail gaat meer door het bos.

Er is een treinstation in Camogli.
Er vaart een veerboot tussen San Fruttuoso en Camogli.