Weekendplanner Kaartjes

Winkelen in San Remo, Italië.

In San Remo kunt u luxe shoppen in de kleine winkels in de winkelstraat Corso Matteotti. Ondanks de reputatie vallen de prijzen in San Remo wel mee. In de oude wijk La Pigma zijn veel kleine boetiekjes en typische winkels.

Let wel op de openingstijden. Tussen de middag zijn de meeste winkels in San Remo een paar uur gesloten.

Winkelen in San Remo.

San Remo was ooit de ontmoetingsplaats van de jetset. Nog steeds kunt u veel exclusieve winkels vinden in de winkelstraat Corso Matteotti in het centrum van San Remo.

Als u houdt van kleine winkels die bijzondere producten aanbieden moet u naar het historische centrum La Pigna. Als u hier rondslentert zult u veel kleine winkels en boetiekjes tegenkomen.

De attracties van San Remo.

Overnachten

De belangrijkste winkelstraat van San Remo is Corso Matteotti.

De openingstijden in San Remo.

De meeste winkels hebben net zoals in de meeste steden in Italië een lange lunchpauze van 12.30 tot 15.30. Als u dan door het oude centrum La Pigna loopt zijn veel rolluiken dicht. Op zondag en maandagochtend zijn de meeste winkels ook dicht.

Echter in de zomer zijn er wel meer winkels in het centrum op zondag open en wordt ook de lunchpauze wel eens overgeslagen. In december zijn bijna alle winkels iedere zondag open.

De openingstijden van de meeste winkels in San Remo zijn:

  • Maandag van 15.30 tot 20.30 uur.
  • Van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 12.30 en van 15.30 tot 20.30 uur.
attracties

De winkelstraat Corso Matteotti.

markt San Remo

De markt op zaterdag op het plein Piazza Eroi Sanremesi.

De markthal van San Remo.

Vlakbij het oude centrum van San Remo, La Pigna, staat de overdekte markt. Hier kunt u verse groenten, kruiden, olijfolie, fruit en verse vis kopen. Ook zijn er diverse eethuisjes waar u goedkoop en vers iets kunt eten.

De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 6 uur in de ochtend tot half twee 's middags. Op zaterdag is de markt ook 's middags open van 16.00 uur tot 20.30 uur.

Adres: Mercato di Sanremo, Piazza Eroi Sanremesi.

San Remo markt

De markt Mercato di Sanremo op zaterdag.

De markt van San Remo.

Naast de overdekte markt is er op dinsdagochtend en zaterdagochtend een markt op het plein Piazza Eroi Sanremesi. Hier kunt u vooral kleding, riemen zonnebrillen en dergelijke kopen. De markt wordt van 8.00 uur in de ochtend tot 13.00 uur gehouden.

De chique winkelstraat Corso Matteotti.

Corso Matteotti is de meest chique winkelstraat van San Remo. Hier doen rijke Russische en Arabische toeristen inkopen. De straat is in de zomer grotendeels voetgangerszone.

Texel

Leuke winkelsteden in de buurt.

Sanremo ligt vlakbij de Franse grens. Net over de grens in Frankrijk liggen steden als Cannes en Nice. De steden staan bekend om hun luxueuze winkels.

Als u in Sanremo bent moet u zeker Nice of Cannes bezoeken. Nice ligt ongeveer 65 km van Sanremo dus met de auto bent u er zo.

Ook de stadstaat Monaco is een leuke plek om luxueus te winkelen. Monaco ligt maar 30 km van San Remo.
Tip: Voor echt luxueus shoppen gaat u in Monaco naar Monte Carlo.

Leuke steden in de buurt.

Leuke plaatsen aan de Côte d' Azur.