Weekendplanner Kaartjes

Menton aan de Côte d'Azur.

Menton is een plaats aan de Côte d'Azur en ligt ongeveer 30 minuten van Nice op de grens met Italië. Menton heeft de meeste uren zon van Frankrijk door haar ligging tussen de bergen en de zee.

Menton is een stad die sterk aan Italië doet denken wat betreft sfeer, architectuur en restaurants.

De hotels en appartementen in Menton.

De badplaats Menton.

Menton ligt tussen Monaco en de Italiaanse badplaats San Remo aan de Italiaanse Bloemen Riviera. Met de trein en via de autoweg zijn Monaco en San Remo gemakkelijk en snel te bereiken.

De badplaats Menton heeft een prachtig historisch centrum: Le Vieux Menton. Een groot deel van het oude centrum is voetgangersgebied. Hier kunt u shoppen of een terrasje pakken op de lange Rue St Michel en de Rue Piéta.

Overnachten in Menton.

Overnachten

Overnachten in Menton.

  1. Hotel Napoleon ligt aan het strand bij de Avenue Porte de France. Vanuit de kamers aan de zeezijde heeft u uitzicht op de zee en op Vieux Menton. Het hotel beschikt uiteraard ook over een zwembad.
  2. Het driesterrenhotel Riva Hotel heeft kamers met zeezicht en het is maar 15 minuten lopen van het station. Het hotel beschikt over een solarium een jacuzzi en een sauna. Het hotel ligt aan de Promenade Du Soleil.
  3. Het driesterrenhotel Hotel Princess et Richmond ligt aan de Promenade Du Soleil. Het hotel heeft een zonneterras met uitzicht op zee.

De hotelaanbiedingen in Menton.

Menton

Uitzicht op Menton.

Cote d'Azur

Cote d'Azur

attracties Menton

Uitzicht op de haven van Menton.

attracties Menton

Parkeren bij het strand in Menton.

De attracties van Menton

Het oude centrum van Menton, Le Vieux Menton, ligt op de heuvel rond de kerk Eglise St Michel en de Chapel de Pénitents Blancs. Hier en daar in de straatjes heeft u vanuit Le Vieux Menton een prachtig uitzicht op de zee en het strand.

Beneden aan de promenade bij de kust liggen de jachthavens, het strand en de blauwe zee. Er zijn aan de promenade een aantal hotels, veel restaurants met een terras en er is natuurlijk een casino.

Menton

Menton ligt op de helling van een heuvel

Dagtrips vanuit Menton.

  • U kunt met een boot langs de kust naar Monaco of Nice varen. Vanaf de boot heeft u een mooi uitzicht op de Côte d'Azur en Monaco.
    Adres voor boottochten: La Balade en Mer Mentonnaise, Navire LE BRIGANTIN, Quai Napoléon III, Menton. Tel. +33-609601172.
  • Vlakbij Menton lopen een aantal Hiking Trails. Zo is er bijvoorbeeld de Merantour (GR52) door de bergen richting Sospel en Cime du Diable (hoogte 2436 meter).
  • Vlakbij Menton in Italië ligt het spookdorp Bussana Vecchia.
Vieux Menton

De smalle straatjes in het oude Menton.

promenade Menton

De promenade van Menton.

attracties Menton

Menton ligt op een helling aan zee.

De kleine straatjes van Oud Menton.

Texel

De stranden van Menton.

Er zijn een aantal privéstranden bij een luxe hotel, strandpaviljoen of restaurant bij Menton waar u een strandstoel kunt huren. Er zijn echter ook stranden waar u gratis kunt zitten.

Het meest populaire (en drukke) strand is Plage des Sablettes. Dit strand ligt voor het historisch centrum van Menton.

Het strand Plage de l’Hôtel Napoléon à Menton bij Hotel Napoleon aan de Promenade de la Mer heeft door de vele palmbomen een tropische sfeer. Vanaf het strand heeft u een prachtig uitzicht op Vieux Menton. U kunt er verse vis en gegrild vlees eten.

Op het strand zijn regelmatig feesten.

Vervoer van en naar Menton.

Vanaf het vliegveld van Nice (van zowel terminal 1 als 2) vertrekt er regelmatig een rechtstreekse bus naar Menton (bus 110).

Vanaf het centrum van Nice, op busstation Gare Routiére, vertrekt ook regelmatig een bus naar Menton (bus 100). Er is zelfs een nachtbus tussen alle badplaatsen aan de Franse Rivièra.

Menton

Met de trein naar Menton.

Menton heeft een treinstation. >Vanuit Menton rijdt er een trein naar Monaco en naar het centraal station in Nice.

In de andere richting rijdt er een trein naar de badplaats San Remo in Italië.

Reizen met de trein in Frankrijk.

Leuke plaatsen aan de Côte d' Azur.

Vakantie aan de Italiaanse Rivièra.