Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Turijn en omgeving.

Turijn (of Torino) is een grote stad maar met een compact historisch centrum. De belangrijkste bezienswaardigheden en de leukste restaurants liggen dichtbij elkaar.

Als u voor de bergen rond Turijn komt kunt een hotel of appartement zoeken in één van de wintersportresorts ten westen van de stad. Rond de wintersportplaats Bardonecchia zijn bijvoorbeeld veel skipistes.

Overnachten in het centrum van Turijn.

Als u in het centrum van Turijn (Torino) wilt overnachten heeft u een ruime keus aan hotels en appartementen.

U vindt veel hotels in de buurt van het treinstation Porta Nuova. Tegenover het station begint het historische centrum van Turijn bij Piazzo Carlo Felice. Hier staan het driesterrenhotel Hotel Roma Locca Cavour en hotel LH Ligure.

Ook het Best Western Hotel Genio ligt bij het station.

De hotels en appartementen in Turijn.

Overnachten in Turijn.

Overnachten

Het kiezen van een hotel in Turijn.

In de vakanties bezoeken veel toeristen de stad om haar oude centrum en om de vele mogelijkheden in de omliggende Alpen voor wintersport en andere bergsporten.

Als u naar Turijn gaat voor de winkels en de bezienswaardigheden dan is een hotel rond de winkelstraat Via Rome of bij de pleinen Piazza Vittorio Veneto, Piazzo Carlo Felice of Piazza San Carlos een goede keuze.

Als u een hotel bij station Porta Nuova neemt kunt u met de bus, metro en trein gemakkelijk iedere bestemming in en rond Turijn bereiken. De omgeving van Porta Nuova is een goede locatie als u naar Turijn gaat voor een wintersportvakantie.

Overnachten

Hotel NH Ligure ligt tegenover het station aan de Piazzo Carlo Felice.

Het hotel bij congrescentrum Lingotto.

In Turijn zijn veel bedrijven en een groot congrescentrum gevestigd en het is dan ook een stad waar ieder jaar veel zakenreizigers komen.

Als u in de buurt van het congrescentrum Lingotto wilt overnachten is Hotel NH Lingotto een goede keuze. Het hotel is gevestigd in de voormalige fabriek van Fiat, vlakbij het congrescentrum Lingotto. Het hotel heeft grote kamers en in het midden van het complex vindt een prachtige binnentuin. U kunt gratis parkeren bij het hotel en het metrostation Lingotto ligt naast het hotel.

overnachten

Het Best Western Hotel Genio ligt centraal bij station.

Enkele goedkope hotels en appartementen.

Achter het plein Piazzo Carlo Felice, aan de Via 20 Septembre, vindt u enkele goedkope één en tweesterrenhotels.

Goed en goedkoop zijn de budgethotels Hotel Bologna, Hotel Adalesia en het familiehotel Hotel Chelsea aan de Via 20 Septembre. Ook het nieuwe Tomato Backpackershotel bij het station is goed en goedkoop.

Voordelige hotels en hostels in Turijn.

Het Best Western Hotel Genio.

Texel

De hotels en pensions in de Alpen bij Turijn.

Ten westen en ten noorden van Turijn liggen de Alpen. Hier vindt u prachtige natuurgebieden en bergmeren. In kunt u wandelen, mountainbiken of gewoon rondrijden door dit prachtige gebied. In de winter zijn de Alpen tussen Turijn en de grens met Frankrijk een populair wintersportgebied waar u kunt skiën en snowboarden.

In 2006 werden in Turijn de Olympische winterspelen gehouden. De wintersportgebieden liggen tussen Turijn en de grens met Frankrijk rond de plaatsen Bardonecchia en Pragelato.

De hotels rond Bardnecchia en Pragelato.