Weekendplanner Kaartjes

Het dorp Escalles bij de krijtrotsen van Cap Blanc Nez.

Escalles is een kleine gemeente aan de Franse Opaalkust. Het dorp ligt het dichtste bij de witte krijtrotsen van Cap Blanc Nez.

In Escalles zijn meerdere restaurants. Je kunt er overnachten in één van de kleine hotels of vakantiehuizen. Iets buiten Escalles ligt een camping.

Het hotel in Escalles.

Hotel Escalles

Hotel Escalles ligt aan het centrale plein Place de la Mairie.

Overnachten in Escalles.

De hotels en restaurants liggen in de buurt van het centrale plein in Escalles, de Place de la Mairie. Een eenvoudig maar goed hotel is Hôtel l'Escale.

Enkele vakantiehuizen in de buurt van Place de la Marie zijn Gites de la Fermette, Les Mouettes, Le Vieux Carré en de vier huisjes van La Capelette.

Vanaf het plein Place de la Mairie loop je in ongeveer 15 minuten naar het strand. Er is hier ook een weg en een wandelpad naar de top van de Cap Blanc Nez.

De hotels en vakantiehuizen in Escalles.

Hôtel l'Escale in Escalles.

kaartjes OV Londen

Op de achtergrond ziet u de top van Cap Blanc Nez.

Het dorp Escalles.

Escalles is een kleine plaats met in het centrum drie restaurants en een hotel.

Vanuit het centrum van Escalles loopt de doodlopende weg naar de belangrijkste attractie van Escalles, de witte kaap Cap Blanc Nez. Hier, aan de Rue de la Mer, is een parkeerplaats bij de smalle doorgang door de rotsen naar het strand, Cran d' Escalles.

Vanuit het centrum van Escalles loopt er een weg naar het monument op de top van de Cap Blanc Nez. Er is ook een wandelpad.

De witte kaap Cap Blanc Nez.

Escalles badweg

Dit is de weg van Escalles naar de zee, Rue de la Mer. Je loopt vanuit Escalles in ongeveer 10 minuten naar het strand.

Strandopgang

Via de Rue de la Mer kom je bij deze opgang naar het strand. Dit is de Cran d'Escalles. U kunt hier parkeren.

De camping bij Cap Blanc-Nez.

Achter restaurant Les Falaises ligt camping Le Blanc Nez. De camping ligt aan de badweg, Rue de la Mer.

Vanuit de camping bent u lopend in ongeveer tien minuten bij Cran d' Escalles, de doorgang naar het strand.

De campings van de Franse Opaalkust.

Escalles

Escalles gezien vanaf de Rue de la Mer (de badweg).

Parkeren in Escalles.

In Escalles kun je in het centrum bij het plein Place de la Mairie parkeren. Bij het plein liggen enkele restaurants. Je kunt dan via de Rue de la Mer in ongeveer 15 minuten naar het strand lopen.

Aan het eind van de badweg Rue de la Mer is een parkeerplaats bij de doorgang naar het strand. Hier is ook het pad over de Cap Blanc Nez naar het dorp Sangatte of in de andere richting naar de badplaats Wissant.

Tips voor een autorit naar Frankrijk.

Het centrale plein Place de la Mairie.

Escalles

Visrestaurant Le Cap. Op de achtergrond zie je het monument op de top van Cap Blanc Nez.

Wandelen en fietsen vanuit Escalles.

Escalles ligt een prachtig glooiend landschap met veel wandelpaden en fietspaden. Een mooie wandeling vanuit Escalles is via het pad langs de kust naar het dorp Sangatte. Je loopt dan over de Cap Blanc Nez. Als je ook terug loopt ben je ongeveer twee uur onderweg.

Het landschap tussen de badplaats Wissant en Escalles is prachtig. Je kunt over het strand naar Wissant lopen of door het glooiende landschap. Het is een wandeling van ongeveer 7 km. Onderweg passeer je bunkers en bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog.

Iets verder weg van Escalles ligt de badplaats Boulogne Sur Mer (30 km) en de havenstad Calais (15 km).

De restaurants in Escalles.

Er zijn drie populaire restaurants in Escalles. Alle drie restaurants zijn gespecialiseerd in visgerechten. Bij het centrale plein Place de la Mairie ligt het visrestaurant Le Restaurant Le Cap. Het is een uitstekend restaurant met lekkere visgerechten. Ook de mosselen zijn een aanrader.

Tegenover Le Restaurant Le Cap ligt het restaurant Hôtel-Restaurant l'Escale. Dit hotel ligt naast het restaurant aan de overkant van de straat.

Het restaurant bij de camping

Bij de camping aan de Rue de la Mer ligt het restaurant Les Falaises. Voor het restaurant ligt een parkeerplaats aan de weg.

Het restaurant is niet duur en het eten is er lekker. In de zomer kan het er wel erg druk zijn.

De restaurants van Frankrijk.