Weekendplanner Kaartjes

Het oude Cannes: Le Suquet.

Le Suquet is een oude wijk in Cannes met kleine straatjes die een heuvel op kronkelen. Hier woonden vroeger de vissers van Cannes.

De meeste toeristen gaan hier naar een restaurant in de Rue St Antoine en naar de markthal waar iedere ochtend een markt is.

Het viersterrenhotel Hotel Negresco.

Cannes

Het meest bekende straatje in Le Suquet is Rue St Aintoine

Het vissersdorp Cannes, Le Suquet.

Le Suquet is het oude dorp in Cannes waar vroeger de vissers woonden. Veel huizen en de smalle straten van Le Suquet zijn honderden jaren oud. Het is een wijk met een romantische sfeer.

Vooral in de avond is Suquet populair bij toeristen. De meeste toeristen blijven echter in de Rue St Aintoine en bij het fort op de top van de heuvel hangen.

Als u door de smalle straten van Suquet wilt dwalen zonder veel toeristen te zien dan kan dat nog steeds. Ook overnachten in het oudste gedeelte van Cannes is mogelijk, u kunt gemakkelijk een appartement in Le Suquet vinden.

Le Suquet

Le Suquet gezien vanaf de haven van Cannes.

Hotel Cannes

Het luxe hotel Radisson Blu 1835 ligt aan de Boulevard Jean Hibert.

restaurants in Cannes

In Rue St Aintoine zijn veel restaurants en kleine terrasjes te vinden.

Uit eten in Le Suquet.

De Rue St Antoine is een romantische kronkelende straat in Le Suquet. In deze langzaam oplopende straat met romantische trapjes vindt u veel restaurants. In de avond kan het hier erg druk zijn maar het is dan ook een prachtige plaats om te eten.

Ook in de Rue de Suquet zijn veel restaurants maar ook veel kleine winkels. Beide straten liggen in de voetgangerszone van Cannes.

Als u goedkoop in Suquet wilt lunchen kunt naar de markthal Marche Forville. Rondom de Marche Forville liggen veel restaurants en bistro's.

Château de la Castre

Op de heuvel staat het fort Château de la Castre en de kerk Notre Dame de l' Esperance in Le Suquet. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht op het Palais des Festivals, de hotels aan La Croisette, de haven en bij helder weer de eilanden voor de kust van Cannes.

U loopt door een kleine straten en als u wilt door een klein parkje naar boven. U kunt ook naar boven met het toeristentreintje. De opstapplaats voor het treintje is het pleintje voor het Palais des Festivals.

Cannes

Het uitzicht bij het fort over Cannes is prachtig.

De attracties in de haven van Le Suquet.

tickets voor de attracties in Cannes.

Hotel

Hotel Radisson Blu 1835 ligt aan het strand en aan de rand van Le Suquet.

Overnachten in Le Suquet.

In de smalle straten van Le Suquet zijn veel appartementen en kamers die u kunt huren voor een nacht of langer. De appartementen zijn rustig gelegen en u bent er dichtbij de oude haven en het strand.

Als u wilt overnachten in een hotel in Suquet dan is er aan de voet van de heuvel het luxe hotel Radisson Blu 1835 aan de Boulevard Jean Hibert, vlakbij het strand en de veerhaven. Het hotel heeft een luxe sauna, een zwembad en op het dak is een restaurant met een prachtig uitzicht over zee, Le 360. Veel kamers in dit hotel hebben uitzicht op zee.

Ook het viersterrenhotel Hotel Belle Plage en het budget hotel Couleurs Sud liggen aan de voet van Le Suquet en vlakbij het strand, de haven en de binnenstad van Cannes.