Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in Cannes.

In Cannes vindt u dezelfde soort winkels als in andere badplaatsen aan de Côte d'Azur. Voor de echt luxe winkels en de vijfsterrenhotels gaat u naar de Boulevard de la Croisette.

Andere populaire winkelstraten zijn Rue d'Antibes en Rue Meynadier. Iedere ochtend is er een markt in de markthal Forville, de Marché Forville.

Shoppen aan de Boulevard de la Croisette.

De beroemde Boulevard de la Croisette loopt van het Palais des Festivals langs het strand van Cannes.

Over deze met palmen begroeide boulevard rijden de dure auto's en staan de grote vijfsterrenhotels.

Aan de promenade zijn de winkels van grote exclusieve merken als Cartier, Louis Vuitton, Chanel en Dolce & Gabbana. Ook in de zijstraten van Boulevard de la Croisette vindt u exclusieve shops en galeries.

De meest chique winkels staan langs de boulevard voor de beroemde hotels van Cannes. Ook in de zijstraten van Boulevard de la Croisette vindt u exclusieve shops en galeries.

winkelcentrum Gray Street

Het luxueuze winkelcentrum Gray Street aan de Boulevard de la Croisette.

De markthal Forville.

markt Cannes

De dagelijkse groentemarkt Marché Forville aan de rand van Le Suquet.

De markt Forville in Cannes.

Marche Forville is een grote overdekte markt aan het begin van Le Suquet in de Rue Felix Faure. Iedere ochtend is hier tot ongeveer 13.00 markt.

U vindt er vis, groente en fruit en er zijn bloemen. Op maandag is hier een druk bezochte antiekmarkt c.q. rommelmarkt, een Marché Brocante.

De antiekhandelaren op de Marche Brocante van Cannes weten wat ze aanbieden dus er zijn weinig echte koopjes maar ze hebben wel hele mooie en bijzondere spullen.

De rommelmarkt bij de haven van Cannes.

Iedere zaterdag is er een Marche Brocante, een rommelmarkt, bij de oude haven. U vindt de markt onder de bomen van Sur les Allees. Op de eerste zondag van de maand is er op dezelfde plaats ook een Marché Brocante.

De winkelstraat Rue d' Antibes.

Rue d'Antibes is een beroemde winkelstraat in het centrum van Cannes. De Rue d'Antibes loopt van de oude haven parallel aan de Promenade de la Croisette over de volle lengte door de binnenstad. In deze straat vindt u kledingwinkels en boetieks.

Kijk ook eens in het luxe winkelcentrum Galerie Marchande Gray d'Albion, Gray Street, dat van Rue d'Antibes naar Boulevard de la Croisette loopt. Hier vindt u veel juweliers en designmode.

Openingstijden van de winkels in Cannes.

De winkels in het centrum van Cannes zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van ongeveer 10:00 uur tot 19:00 uur. Tussen 13:00 en 15:00 uur zijn sommige winkels een uur of langer gesloten.

In de zomer zijn er in het centrum van Cannes tussen de middag meer winkels open dan in de winter. Op zondag zijn enkel op toeristen gerichte winkels open.

Shoppen in Cannes.

Cannes Shoppen

De kleine winkelstraat Rue Maynadier.

De winkelstraat Rue Hoche.

Rue Hoche ligt tussen het station en Rue d' Antibes. Deze kleine winkelstraat is volledig voetgangerszone. U vindt er in de zijstraten de iets minder dure terrasjes, restaurants en budget hotels van Cannes.

In Rue Hoche is een ingang van het Franse warenhuis Galeries Lafayette.

De winkelstraat Rue Meynadier.

Een kleinere winkelstraat in Cannes is de Rue Maynadier. De Rue Maynadier loopt achter de oude haven en is volledig voetgangerszone. Hier kunt u groente en fruit, kleding en souvenirs kopen.

De Rue Meynadier loopt richting de markt van Cannes in Forville.

winkelstraat Cannes

De hoedenwinkel Autour d'Un Chapeau in Rue Hoche.