Weekendplanner Kaartjes

De Boulevard de la Croisette in Cannes.

Boulevard de la Croisette, kortweg La Croisette genoemd, is de Franse Riviera in het klein.

Als u over de promenade loopt ziet u de azuurblauwe zee, palmbomen, het smalle strand met beachclubs en prachtige vijfsterrenhotels.

De Boulevard de la Croisette.

Boulevard de la Croisette is een twee kilometer lange boulevard. De boulevard begint bij het beroemde congrescentrum Palais des Festivals de Cannes in het centrum van Cannes en loopt langs de Middellandse Zee naar de jachthaven.

Overdag is La Croisette prachtig, maar u moet zeker ook bij nacht eens over de promenade wandelen.

De boulevard staat bekend om zijn grote luxueuze hotels met een eigen strand.

De beroemde hotels van Cannes.

Tower Hill

Hotel Martinez is één van de beroemde hotels in Cannes.

strand Cannes

Het strand bij de hotels aan de Boulevard.

boulevard

De Boulevard La Croisette

kaartjes OV Londen

De twee torens van het Carlton Hotel zouden geïnspireerd zijn op de borsten van Caroline Otero, een erg populaire dame rond begin van de twintigste eeuw.

De luxe hotels aan de Boulevard de la Croisette.

De boulevard staat bekend om haar grote luxueuze hotels aan zee.

Vooral het InterContinental Carlton Hotel en Hôtel Martínez hebben een reputatie als thuishaven voor filmsterren en andere beroemdheden.

De winkels aan La Croisette.

Langs de boulevard vindt u in de buurt van het congrescentrum een aantal dure winkels en een luxe winkelgalerij, Gray Street, dat naar de beroemde winkelstraat Rue d'Antibes leidt.

Tussen Hotel Majestic tegenover het Palais des Festivals en het Grand Hotel is een rij winkels van de bekende dure merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Dolce & Gabbana.

De stranden langs La Croisette.

Het strand van La Croisette voorziet al tientallen jaren roddelbladen van over de hele wereld van stof om hun bladzijden te vullen. Tijdens het filmfestival van Cannes laten aankomende filmsterren zich in bikini fotograferen op het strand bij het Palais des Festivals.

Op de stranden van de grote luxe hotels aan La Croisette is in de periode van het filmfestival altijd wel een verhaal te vinden over welke beroemdheid waar zit en met wie.

De attracties van Cannes.

Cannes shoppen

Tussen het Hotel Majestic en het Grand Hotel liggen de winkels van La Croisette.

Op het strand van Cannes.

De meeste stranden langs La Croisette zijn privé strand en horen bij een hotel of Beachclub. U moet betalen als u daar in de zomermaanden op het strand wilt zitten.

Er zijn op deze stranden echter wel strandstoelen, zonneschermen en kleedruimtes en een drankje is nooit ver weg. Er zijn aan La Croisette ook stranden die gratis toegankelijk zijn maar die zijn al vroeg in de ochtend bezet.

de boulevard vcan Cannes

Vanaf de Promenade de la Croisette heeft u een prachtig uitzicht op het strand en de zee.

De hotels aan Boulevard de la Croisette.

De meest prestigieuze hotels aan La Croisette zijn het InterContinental Carlton Hotel, Hôtel Martínez en de hotels Mariott Cannes en het Majestic Barrière.

Hotel Majestic ligt tegenover het beroemde congrescentrum Palais des Festivals de Cannes waar in de derde week van mei het filmfestival van Cannes gehouden wordt.

Tijdens het filmfestival van Cannes in de derde week van mei zijn alle hotelkamers langs La Croisette bezet door de festivalgangers.

De luxueuze hotels aan La Croisette.

Het befaamde Carlton Hotel in Cannes.

Het InterContinental Carlton Cannes is in 1911 gebouwd en is het meest prestigieuze hotel aan de Côte d'Azur. Het hotel is het decor in veel films. Zo is het hotel een belangrijke locatie voor de film To Catch a Thief met Grace Kelly en Cary Grant.

Het hotel heeft 343 luxueuze kamers en op de begane grond vindt u het Carlton Restaurant

Boek een overnachting in het Carlton Hotel.

Hotel Martinez

Hotel Martinez is één van de beroemdste hotels van Cannes.

Het strand bij het Carlton Hotel.

Voor het Carlton Hotel ligt een eigen strand, waar u tegen betaling ook mag zitten als u niet in het hotel overnacht. Er is een aanlegsteiger zodat u gemakkelijk met een bootje naar uw cruiseschip of jacht kunt varen.

Het Carlton Hotel heeft in de zomer een eigen Beach-Restaurant op het strand voor een stijlvol ontbijt of lunch op het strand.