Weekendplanner Kaartjes

De winkelstraat Friedrichstrasse in Berlijn-Mitte.

De Friedrichstrasse is een populaire winkelstraat in het hart van Berlijn. Als u in een hotel aan de Friedrichstrasse overnacht bent u dichtbij de vele bezienswaardigheden aan de boulevard Under den Linden.

Aan de Friedrichstrasse liggen verschillende luxe hotels en ruime appartementen.

Hotel NH Berlin Mitte.

Hotel Friedrichstrasse

Hotel NH Berlin Mitte is één van de hotels in de Friedrichstrasse.

De Friedrichstrasse in Berlijn-Mitte.

Het station Friedrichstrasse was tijdens de koude oorlog een belangrijke grensovergang tussen Oost-Berlijn en West-Berlijn.

Als u voor de val van de muur in Oost-Berlijn geweest bent zult u de omgeving van station Friedrichstrasse niet meer herkennen. De Friedrichstrasse is na de hereniging ten dele gesloopt en herbouwd.

Tegenwoordig is de Friedrichstrasse een winkelstraat in Berlin-Mitte met luxueuze winkels en luxe hotels.

Checkpoint Charlie.

Checkpoint Charlie

De namaak-grenswacht bij Checkpoint Charlie is er niet meer.

Checkpoint Charlie.

Tijdens de koude oorlog was de enige controle post over de weg bij Checkpoint Charlie in de Friedrichstrasse. Checkpoint Charlie komt dan ook in veel spannende spionagefilms voor. In 1990 werd Checkpoint Charlie gesloopt maar tien jaar later werd er op dezelfde plaats een exacte kopie van het wachthuisje geplaatst. De plaats van de muur is in het wegdek weergegeven.

Checkpoint Charlie is tegenwoordig een populaire toeristische attractie. Als u Checkpoint Charlie nog wilt zien moet u snel zijn. Er zijn plannen om er een plein te maken. De namaak-grenswachten zijn al weg.

Adres: Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse 44. Metro: Stadtmitte en Kochstrasse.

Café Adler bij Checkpoint Charlie

Het beroemde Café Adler dat nog steeds naast Checkpoint Charlie staat was een café waar toeristen tijdens de Koude Oorlog bij een biertje of een kop koffie vanuit West-Berlijn in Oost Berlijn konden kijken.

Adres: Museum Haus am Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse 44. Dichtstbijzijnde metrostations: Stadtmitte en Kochstrasse.

Friedrichstrasse.

Friedrichstrasse

Museum Haus am Checkpoint Charlie.

Naast Checkpoint Charlie staat het Museum Haus Am Checkpoint Charlie. In het museum worden de vele verhalen over de vluchtpogingen van Oost naar West verteld aan de hand van foto's en voorwerpen die bij de vluchtpogingen gebruikt zijn.

Adres: Museum Haus am Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse 43. Dichtstbijzijnde metrostations: Stadtmitte en Kochstrasse.

Friedrichstrasse

In de Friedrichstrasse vindt u veel luxe warenhuizen, hotels en autoshowrooms.

De winkels aan de Friedrichstrasse.

Op de hoek van de Friedrichstrasse en de Französische Strasse staat het Franse warenhuis Galeries LaFayette. Op de benedenverdieping is de delicatessen afdeling waar u ook heerlijk kunt eten. Via de winkelgalerij onder de grond loopt u door het luxueuze Quartier 206. In Quartier 206 op Friedrichstrasse 71 koopt u merken als Gucci, La Perla en Yves Saint Laurent.

Op Friedrichstrasse 90 staat het cultuurwinkel Dussmann met vijf verdiepingen boeken en muziek. Op de bovenste verdieping staan de Engelse boeken en u heeft hier een prachtig uitzicht op de Friedrichstrasse.

Shoppen in Berlijn.

De autoshowrooms

In de Friedrichstrasse vindt u niet alleen luxueuze winkels en warenhuizen maar er staan ook veel autoshowrooms. Zo is er op de hoek met Unter den Linden de showroom van Bugatti.

Adres: de showroom van Bugatti, Unter den Linden 21.

Verder zijn er in de Friedrichstrasse showrooms van Volkswagen en Opel.

Voor de Mercedes-Benz showroom, museum en café moet u bij de kruising met Unter den Linden de hoek om. Adres: Mercedes-Benz-Galerie, Unter den Linden 14.

brasserie

Het luxe warenhuis Quartier 206 aan de Friedrichstrasse.

De hotels in de buurt van de Friedrichstrasse.

De Friedrichstrasse is centraal gelegen in Berlijn-Mitte. Vanuit dit deel van Berlijn liggen de vele bezienswaardigheden van Mitte op loopafstand.

Er zijn in de Friedrichstrasse vier U-Bahn stations dus u kunt vanuit een hotel in deze winkelstraat snel en gemakkelijk naar de andere delen van Berlijn reizen.

De hotels en appartementen in Berlin-Mitte.

Galeries LaFayette Berlijn

In de benedenverdieping van het warenhuis Galeries LaFayette kunt u lekkere hapjes kopen.

Französische Strasse

Foto's van winkelstraten in Berlijn.

South Kensington

De Hop-on Hop-off bussen hebben een halte bij Checkpoint Charlie.

Een hotel n de Friedrichstrasse.

Hotel Friedrichstrasse

Hotel The Westin Grand Hotel Berlin.

Enkele hotels en appartementen.

Hotel Mandala Suites is centraal gelegen in de Friedrichstrasse. Dit luxueuze appartementenhotel biedt uitgebreide wellness faciliteiten. Ontbijten doet u op de achtste verdieping met uitzicht over de daken van Berlijn.

Hotel Meliã Berlin is een viersterrenhotel aan de rivier de Spree. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht over Berlijn. In het hotel vindt u een sauna, een gym en u kunt er fietsen huren.

Het vijfsterrenhotel Eurostars Berlin heeft op de bovenste verdieping een zwembad, gym en sauna.

Hotel The Westin Grand Hotel Berlin ligt bij de beroemde boulevard Unter den Linden. Het is een luxueus vijfsterrenhotel met een uitgebreide spa en zwembad.