Weekendplanner Kaartjes

De attracties in Berlijn: Unter den Linden.

Ooit was Unter den Linden de lange laan waar de gegoede burgerij van Berlijn in de 19de eeuw flaneerde. De Duitse keizer woonde hier in het Altes Palais, het Paleis van Wilhelm I.

In de tweede wereldoorlog is Unter den Linden grotendeels vernietigd maar inmiddels staan veel gebouwen weer op hun oude plaats.

De boulevard Unter den Linden.

Plattegrond Berlijn

tickets voor rondleidingen en toegang

Pariser Platz, de Brandenburger Tor en Hotel Adlon.

Aan het begin van Unter den Linden ligt de Pariser Platz. De Pariser Platz is een levendig plein in de wijk Mitte bij de Brandenburger Tor en vlakbij de Reichstag.

Aan het plein staat het meest luxueuze hotel van Berlijn, Hotel Adlon Kempinski.
In dit vijfsterrenhotel hebben beroemdheden als George Bush, Gorbatsjov, Clinton, Tom Cruise, Michael Jackson en koningin Elisabeth overnacht. Misschien is een overnachting in dit hotel ook iets voor u? Meer centraal in de stad kunt u niet zitten.

Reserveer een kamer of suite in Hotel Adlon.

Pariser Platz

De Pariser Platz met rechts het beroemde Aldon Hotel.

Het Museuminsel en de rivier de Spree.

Bij de brug over de rivier de Spree ziet u het bekende Museuminsel. De vijf musea op deze plaats trekken veel toeristen. Bij de brug vertrekken rondvaartboten voor een vaartocht over de rivier Spree. Vanaf een boot krijgt u een heel ander beeld van Berlijn.

Als u nog eens wilt ervaren hoe het was tijdens de DDR tijd kunt u naar het DDR-Museum en het DDR-Restaurant Domklause naast de brug over de Spree. In het DDR restaurant kunt u goed eten, het bier is goed en dit alles wordt in DDR stijl bereid en aangeboden.

De musea van Museuminsel.

De Humboldt Universiteit met de Alte Bibliothek en het Altes Palais.

Een bekend gebouw aan Unter den Linden is het Altes Palais. Het Altes Palais was in de 19de eeuw het paleis van keizer Wilhelm I. De Altes Bibliothek grenst aan het Altes Palais. Beide gebouwen zijn in de oorlog verwoest en later weer opgebouwd.

Tegenwoordig maken zowel de Alte Bibliothek als het Altes Palais deel uit van de Humboldt Universiteit.

berlijn attracties

De Pariser Platz.

Openbaar vervoer naar Unten den Linden.

Bij de Branderburger Tor op de Pariser Platz is een metro station. Op metrostation Branderburger Tor stoppen zowel treinen voor de S-Bahn en voor de U-Bahn. Dit metro station is een goed beginpunt voor een wandeling over Unter den Linden. Als u wilt fietsen kunt u een fiets huren op de Alexanderplatz bij de fietsverhuurder naast de Berliner Fernsehturm.

De Alexanderplatz ligt ongeveer 10 minuten lopen van Unter den Linden.

Openbaar vervoer in Berlijn.

Unter den Linden

Unter den Linden rond 1900.

Belijn Mitte

De Hop On Hop Off bussen hebben verschillende haltes op de boulevard.

Unter den Linden

Een restaurant in Unter den Linden

De hotels bij Unter den Linden.

Unter den Linden ligt in de wijk Mitte, in het vroegere Oost-Berlijn. Ooit was dit het culturele en sociale centrum van Berlijn. Veel van de in de oorlog verwoestte gebouwen worden weer gereconstrueerd. Unter den Linden is een gewilde locatie om te overnachten.

Hotel Aldon Kempinski Berlin bij de Branderburger Tor ligt het dichtst bij Unter den Linden. Aan de andere zijde van Unter den Linden ligt het Hotel Radisson Blu Hotel. Dit hotel ligt naast Museuminsel en de rivier Spree.

Op de hoek van de luxe winkelstraat Friedrichstrasse ligt het populaire Hotel The Westin Grand Hotel Berlin.

Overnachten in de buurt van Unter den Linden.