Weekendplanner Kaartjes

Overnachten Potsdam: de hotels en appartementen.

In Potsdam zijn hotels goedkoper dan vergelijkbare hotels in het centrum van Berlijn. Potsdam is met de auto vanaf de Autobahn gemakkelijk te bereiken dus als u onderweg bent naar Polen kunt u in Potsdam overnachten.

In het centrum van Potsdam en in de wijk Babelsberg kunt u in Potsdam een goed hotel of pension vinden.

Hotels en appartementen in Potsdam.

Overnachten in Potsdam.

De mooie stad Potsdam is een stad die tegen Berlijn is aangebouwd. Met de S-Bahn bent u vanaf het station in Potsdam in een half uur in het centrum van Berlijn. Dagkaartjes voor het openbaar vervoer in Berlijn zijn ook in Potsdam geldig.

Een hotel in het centrum van Potsdam is dus een goed alternatief voor een overnachting in het drukke Berlijn.

De meeste hotels in Potsdam vindt u tussen het beroemde Sanssouci Park en het Holländischen Viertel. In de wijk Babelsberg achter het station zijn veel goedkope pensions en appartementen.

Overnachten in Potsdam.

Overnachten

De hotels in het historische centrum.

De belangrijkste attracties van Potsdam is het Sanssouci Park met haar paleizen, de mooie winkelstraten en het Holländischen Viertel. Het viersterrenhotel Romantik Hotel Am Jägertor ligt hier precies tussen in.

Het is een mooi hotel in de oude binnenstad. Het hotel is met de auto gemakkelijk te bereiken en vanuit het hotel hoeft u alleen maar de straat over te steken om in de belangrijkste winkelstraten van Potsdam te komen. Het hotel heeft een mooie tuin waar u kunt ontbijten.

Een ander goed hotel in het centrum van Potsdam is het driesterrenhotel Hotel zum Hofmaler in het Holländischen Viertel. Het hotel is gevestigd in een huis in Nederlandse stijl. U zult zich er thuis voelen.

kaartjes OV Londen

Het Mercure Hotel Potsdam City is met de auto gemakkelijk te bereiken.

Hotel Palais am Luisenplatz.

Vanuit Hotel Palais am Luisenplatz heeft u uitzicht op de Brandenburger Tor van Potsdam met daarachter de winkelstraat Brandenburger Straße.

Het Hotel Brandenburger Tor Potsdam staat naast de Branderburger Tor. Als u in het centrum van Potsdam wilt overnachten zijn dit twee geschikte hotels.

Het viersterrenhotel NH Voltaire Potsdam ligt in de historische binnenstad van Potsdam tegenover het Holländischen Viertel.

De hotels die iets buiten Potsdam liggen.

U kunt overnachten op zeiljacht Sirius op de Templiner See. Normaal ligt de boot in de jachthaven, ongeveer 4 km van het centrum van Potsdam maar als u wilt kunt u ook een dagje meevaren.

Het driesterrenhotel Kongresshotel am See Templiner ligt vlakbij de jachthaven bij het meer Templiner See. Het hotel is met de auto goed bereikbaar en het beschikt over een parkeergarage. Het hotel is dus prima geschikt voor een overnachting onderweg.