Weekendplanner Kaartjes

Wintersport in Hochsauerland: Winterberg en Willingen.

Sauerland is voor ons het wintersportgebied dat het dichtst bij de grens ligt. In ongeveer drie uur reist u met de auto naar de skipistes bij Winterberg of Willingen.

Mede dankzij de sneeuwmachines heeft u hier drie maanden per jaar een redelijke sneeuwzekerheid.

Tip: Dit zijn handige wintersportartikelen.

De skipiste bij Winterberg.

Winterberg

Foto: Erich Westendarp via Pixabay.

Wintersport in Sauerland.

In Sauerland zijn er zo'n negentig dagen per jaar met sneeuw. In de winter is Sauerland dan ook een populaire bestemming voor een korte wintersportvakantie. Sauerland is met de auto in een paar uur te bereiken dus de wintersportgebieden zijn een prima bestemming voor een weekend naar de sneeuw.

In Sauerland zorgen sneeuwmachines ervoor dat tussen december en eind maart dat op bijna alle skipistes voldoende vers sneeuw ligt. Er is dus in Hochsauerland een goede sneeuwzekerheid. Alle besneeuwde hellingen zijn met elkaar verbonden.

Zoek een overnachting bij de skipistes.

Overnachten

Handige wintersportartikelen.

De Skiliftkarussell Winterberg.

Het grootste wintersportgebied in Sauerland is Skiliftkarussell Winterberg. Het is een gebied met bij Winterberg met zo'n 27 km aan skipistes met 29 liften. Sommige liften zijn het hele jaar in gebruik. In de winter voor de wintersporters en in de zomer voor wandelaars en voor fietsers die op een fiets willen afdalen.

Op dinsdag en vrijdag kunt u bij voldoende sneeuw in de avond tot 22:00 uur skiën met schijnwerpers.

Tip: In de zomer kunt u met een fiets in de skilift in Skiliftkarussell Winterberg naar een bergtop reizen om vervolgens op de fiets af te dalen.

In de bergen van Winterberg.

Het wintersportgebied ligt vlakbij het centrum van de stad Winterberg. In de winter kunt u hier skiën, rodeln en langlaufen, in de zomer kunt u hier wandelen en afdalen op een fiets.

Het wintersportgebied Skiliftkarussell Winterberg opent in december en sluit eind maart. In die tijd zorgen het weer en de sneeuwmachines voor voldoende sneeuw.
Vlakbij Winterberg liggen de skiresorts Altastenberg, Postwiese  en Willingen.

dichtsbijzijnde wintersport

Skiresort Willingen .

In skigebied Willingen zijn zo'n 18 km aan skipistes en 100 kilometer aan loipes klaar voor de langlaufers.

In Willingen kunt u voor de wintersport overnachten in het K1 Hotel Willingen. Dit hotel staat naast de skipiste. Ook het sporthotel Kur- und Sporthotel Göbel is een goede keuze. Het hotel heeft een mooi binnenzwembad, wellnessfaciliteiten en schone hotelkamers.

De dichtstbijzijnde wintersportgebieden.

Een vakantiehuis met skiverhuur.

Bij Winterberg ligt het vakantiepark Landal Winterberg. Hier kunt u ook in de winter chalets en vakantiehuizen huren. Het vakantiepark ligt direct aan de piste van de Poppenberg. De skilift en de skipiste liggen dus naast het vakantiepark. Ideaal dus als u voor de wintersport naar Winterberg komt.

Skischool de Poppenberg staat direct naast de receptie van Landal. Bij de skischool kunt u lessen volgen en u kunt er skimaterialen huren.

Sommige vakantiehuizen hebben een sauna en een zonnebank. In het vakantiepark is een zwembad en u kunt er parkeren.

De vakantieparken bij Winterberg.