Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Essen.

Essen ligt in het centrum van het Ruhrgebied. Het is dan ook een stad waar u goed kunt uitgaan en shoppen. In de binnenstad ligt een reusachtig winkelcentrum, het luxueuze Limbeckerplatz.

De Messe van Essen trekt veel exploitanten en bezoekers. Er zijn bij de Messe dan ook veel hotels te vinden.

In de binnenstad van Essen zijn ook een groot aantal goede hotels.

Overnachten in Essen.

Een bekend hotel is het viersterrenhotel Mövenpick Hotel Essen. Dit hotel ligt bij het centraal station van Essen in het belangrijkste winkelgebied van Essen. Het metrostation voor de metro richting beurs (de Messe) ligt voor de ingang van het hotel.

Ook het fraaie TOP CCL Hotel Essener Hof ligt bij het station aan de rand van de voetgangerszone in de binnenstad van Essen.

Het meest luxe hotel in de buurt van Essen is ongetwijfeld het kasteelhotel Schlosshotel Hugenpoet.

Overnachten in Essen.

Winkelcentrum Limbeckerplatz.

Essen winkelstraat

Shoppen in Essen.

Een deel van de binnenstad van Essen is voetgangerszone. Hier vindt u gezellige winkelstraten met leuke winkels en grote warenhuizen.

Het grote plein Kennedy Platz is een goede plek om te beginnen met shoppen. Als u hier begint te shoppen zijn de winkelstraten en winkelcentra gemakkelijk te bereiken.

In de binnenstad ligt o.a. het grote winkelcentrum Limbeckerplatz met meer dan 200 winkels. Ieder jaar is er een grote kerstmarkt op het plein Kennedyplatz.

Winkelen in Essen.

Colosseum Theater

Het Colosseum Theater in de Altendorfer Strasse.

Grillo-Theater

Het Grillo-Theater, Theaterplatz.

De Messe van Essen

Het expositiecentrum Messe Essen trekt veel bezoekers naar Essen. Tijdens belangrijke exposities kan het lastig zijn om nog een hotelkamer in het centrum van Essen te boeken.

Themapark Movie Park Germany

Het themapark Movie Park Germany ligt ongeveer 25 km van Essen. Het film gedeelte van het park is ook leuk als u niet van pretparken houdt.
Themapark Movie Park Germany. (25 km)

Essen

CentrO Oberhausen

In het centrum van Essen vindt u twee grote winkelcentra maar als u van winkelen houdt moet u ook eens naar het nabijgelegen Oberhausen. Het reusachtige winkelcentrum Centro Oberhausen ligt slechts 25 km van Essen. CentrO is een reusachtig.

Winkelcentrum CentrO in Oberhausen. (15 km)

Een weekend naar Oberhausen. (15 km)

winkels in Essen

De Altendorfer Strasse in de binnenstad.

CinemaxX Essen

De grote bioscoop CinemaxX
Berliner Platz.

Hotel Essen

Het viersterrenhotel Hotel Essener Hof ligt vlakbij het station van Essen.

Fietsen rond Essen.

Rondom Essen ligt meer dan 100 km aan fietspaden. In het zuiden liggen bossen en recreatiegebieden.

Een leuke bestemming is het stuwmeer Baldeneysee met haar vele terrasjes en de vele zeilboten op het meer. U kunt zeven dagen per week voor ongeveer €7,- per dag een fiets huren bij het treinstation van Essen.

Adres: Radstation am Hauptbahnhof, Am Hauptbahnhof 5, tel. 0201/ 52 32 79 1. Dus ook open op zaterdag en zondag. Als u in een hotel overnacht kunt u vaak ook daar een fiets huren.

tickets voor fietsen, segways en rondvluchten.