Weekendplanner Kaartjes

Batavialand in Lelystad.

De musea Bataviawerf, het Nieuw Land Erfgoedcentrum en maritiem depot vormden in 2017 samen Erfgoedpark Batavialand, het museum over Flevoland.

Erfgoedpark Batavialand ligt naast het winkelparadijs Bataviastad Outlet Center. De musea zijn dus een goed alternatief als niet iedereen in uw gezin van shoppen houdt.

Batavia werf

Het zeilschip de Batavia

Batavialand.

In Lelystad kunt u in de Batavia Stad Musea een beeld krijgen van tweeduizend jaar scheepsgeschiedenis en u krijgt er een beeld van het droogleggen van de polder.

Batavialand zijn drie gefuseerde musea op het gebied van scheepsarcheologie en de inpoldering van Flevoland. De drie musea vormen samen één museum, erfgoedpark Batavialand.

Zeilen op het IJsselmeer.

Het Erfgoedpark Batafialand.

In het Erfgoedpark Batafialand wordt het verhaal verteld van de inpoldering van Flevoland en de lange geschiedenis van het gebied. Er is in het museum veel te doen en te ontdekken.

Zo kunnen kinderen met water spelen in het Watertheater of als een echte archeoloog graven naar voorwerpen van lang geleden.

Ook kunnen ze in een spectaculair schip via een sprookje kennismaken met de Zuiderzee. In een aantal vaste tentoonstellingen krijgt u een beeld van prehistorie in Flevoland, de strijd tegen het water en de toekomst van het gebied rond het IJsselmeer.

Adres: Oostvaardersdijk 01-13 8242 PA Lelystad.

De Bataviawerf.

Op de Bataviawerf maakten ambachtslieden replica's van 17de eeuwse schepen. Het VOC schip de Batavia is één van de schepen die op de Bataviawerf gebouwd is. Het schip is op de werf te bezoeken.

De werf is nog te zien. Er is ook een zeilmakerij en er worden modellen gemaakt.

Adres: Bataviawerf, Oostvaardersdijk 01-09, Lelystad.

Batavialand

De ArcheoHotspot in Batavialand.

Iedere woensdagmiddag (13.00 uur - 16.00 uur) en vrijdag (10.00 uur - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur) kunt u een archeoloog aan het werk zien. U kunt op de eerste vrijdagmiddag van de maand eigen archeologische vondsten uit Flevoland laten onderzoeken.

Iedereen kan gratis en zonder afspraak binnenlopen.

Adres: Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad