Weekendplanner Kaartjes

Een weekendje naar Bad Harzburg.

Bad Harzburg is een stad in de Oberharz, niet ver van Nationaal Park Harz. Bad Harzburg is dankzij haar thermen en schone lucht een populair kuuroord. Rondom de stad kunt u wandelen in de Harz.

In Bad Harzburg zijn veel goede hotels, pensions en ook vakantiehuizen. Veel hotels bieden uitgebreide wellness faciliteiten.

De Harz.

Harz

De hotels in Bad Harzburg.

Het opvallende driesterrenhotel Victoria Hotel en het viersterrenhotel Hotel Braunschweigerhof liggen in de binnenstad van Bad Harzburg. Beide hotels hebben uitstekende beoordelingen van hun gasten. Beide hotels bieden uitgebreide wellness faciliteiten en Hotel Braunschweigerhof heeft zelfs een mooi zwembad.

Het Wellnesshotel Germania Harz ligt in het centrum naast het kuurpark. Ook dit hotel heeft een gratis wellnesscentrum en u kunt er gratis parkeren.

De hotels, appartementen en vakantiehuizen in Bad Harzburg.

Overnachten in de Harz.

Overnachten

De vakantiehuizen en appartementen.

In Bad Harzburg zijn veel pensions en vakantiehuizen waar u één of meer nachten kunt verblijven.

"Ferienwohnung Fürstenhof", "Ferienwohnung Beude" en "Ferienhaus Breitenberg" zijn aanraders als u wilt overnachten in een vakantiehuis.

In het centrum van Bad Harzburg zijn er behalve hotels ook veel appartementen die u voor een weekend of langer kunt huren. In een appartement heeft u meer ruimte dan in een hotelkamer en u heeft een keuken zodat u niet iedere dag in een restaurant hoeft te eten..

De appartementen en vakantiehuizen in Bad Harzburg.

De kabelbaan naar de Burgberg.

Externsteine Teutoburgerwald
winkelstraat Bad Harzburg

De winkelstraat Herzog Wilhem Strasse.

Het kuuroord Bad Harzburg.

In Bad Harzburg wordt het warme bronwater van 840 meter diepte opgepompt en gebruikt in het grote wellness centrum. Hier kunt u zowel binnen als buiten ontspannen in de zwembaden. Ook zijn er natuurlijk sauna's en massages.

Het kuurcentrum is het hele jaar door iedere dag geopend.

Adres van het kuurcentrum: Bad Harzburger Sole-Therme, Nordhäuser Str.

Als u in hotel Solehotel Winterberg overnacht dat naast het kuurcentrum staat kunt u de baden gratis bezoeken.

Bad Harzburger Sole Therme

Bad Harzburg

Het kuurcentrum van Bad Harzburg.

De attracties van Bad Harz Burg

 • 1. Het centrum van Bad Harzburg
 • 2. Het kuurcentrum van Bad Harzburg.
 • 3. De ruïne van het Bündheimer Schloss op de Burgberg. U kunt vanuit het centrum van Bad Harzberg naar het kasteel lopen. U kunt echter ook met de kabelbaan naar boven.
 • 4. De top van de Burgberg bij Bad Harzburg is een goed begin van een bergwandeling door de Harz.
brasserie

Het kuurcentrum van Bad Harzburg.

Meer attracties in Bad Harzburg.

 • De kabelbaan Burgberg-Seilbahn brengt u vanuit het centrum van Bad Harzburg de ruïne op de top van de Burgberg. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de Harz.
 • In Bad Harzburg is op de helling van de Burgberg een boomtoppenpad. Het boomtoppenpad is het hele jaar geopend. De ingang ligt vlakbij het station van de kabelbaan.
 • Voor het kuurcentrum ligt een mooi park waar fitness apparaten gewoon buiten staan. U kunt deze apparaten gratis gebruiken.

Leuke wandelingen rond Bad Harzburg.

 • Als u met de kabelbaan van Bad Harzburg naar de top van de Burgberg gaat kunt u in ongeveer anderhalf uur via bospaden naar de waterval wandelen. Hier is een herberg met terras.
 • Vanaf de waterval loopt u via een bospad over de Winterberg naar de Rudolfklippe. Als u een kilometer verder loopt u bij het bergcafé Molkenhaus. Hier is een bushalte van de Nationalparkbus. Deze bus rijdt o.a. naar het station van Bad Harzburg.
wandelen Harz

Wandelen vanaf het boscafé Molkenhaus.

 • Vanaf de Burgberg loopt u in ongeveer een uur naar het boscafé Molkenhaus. Hier is een bushalte.
 • Vanaf het Molkenhaus kunt u een route over de bergketen de Brocken in het noorden van het Nationaal Park de Harz lopen.
  U kunt echter ook doorlopen naar het dorp Oderbrück. Hier is een bushalte voor de bus die u terug naar Bad Harzburg brengt.

De Radauwasserfall bij Bad Harzburg.

waterval Harz

De waterval in de rivier de Radau.

Aan de voet van de Radauwasserfall ligt een pittoreske herberg met een gelagkamer dat in de afgelopen honderdvijftig jaar niet veel is veranderd. Er is ook een mooi terras aan een beekje en u kunt er parkeren.

De Radau waterval ligt maar een paar kilometer van Bad Harzburg.

Adres: Waldgaststätte Radau Wasserfall, Nordhäuser Str. 17, Bad Harzburg.

Dagtrips vanuit Bad Harzburg.

Bad Harzburg heeft een station met treinen naar o.a. Goslar (10 km) en Hannover (90 km).

Bij het station vertrekken bussen naar National Park Harz en naar andere plaatsen in de Harz.

Vervoer naar Bad Harzburg.

Bad Harzburg ligt ongeveer 450 km van Utrecht. Via de Autobahn langs Hannover is de stad met de auto gemakkelijk te bereiken.

In Bad Harzburg is het niet moeilijk een parkeerplaats te vinden. Bij de meeste hotels in Bad Harzburg kunt u gratis parkeren.

Reizen met de trein naar Bad Harzburg.

Leuke plaatsen in de buurt.

Harz