Weekendplanner Kaartjes

De bezienswaardigheden en attracties van Hannover.

Hoewel de binnenstad van Hannover, Mitte, tijdens de tweede wereldoorlog grotendeels vernietigd werd is er toch veel te zien. Er is zelfs weer een kleine maar heel gezellige Altstadt. /p>

Er is in de binnenstad een wandelroute uitgezet langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Volg de rode lijn in de straten voor de route.

De Altstadt van Hannover.

Duitsland Hannover

Rechts op de foto ziet u de rode lijn die langs de bezienswaardigheden van Hannover loopt.

De Altstadt van Hannover.

Het historische centrum van Hannover is in de tweede wereldoorlog compleet vernietigt maar delen ervan zijn na de oorlog weer gereconstrueerd. De Altstadt van Hannover is klein maar wel erg mooi. Er zijn een aantal straatjes die vol zijn met leuke restaurants en terrasjes.

De Altstadt van Hannover is vanaf het treinstation gemakkelijk te vinden. De winkelstraten Bahnhofstrasse en Kröpcke lopen rechtstreeks naar de Altstadt.

Op de straat voor het station begint de rode lijn die u door de Altstadt kunt volgen.

Hop on Hop off bus

De Hop-on Hop-off bussen van Hannover.

theater

De Staatsoper Hannover aan de Opern Platz.

Het meertje Maschsee.

kaartjes OV Londen

Aan de rand van de Altstadt kunt u bootjes en waterfietsen huren.

De Rote Faden, de rode draad.

Door de binnenstad van Hannover loopt een rode lijn over de straat. Dit is een wandelroute van ongeveer een uur die uitgezet is door het toeristenbureau. De route begint bij het kantoor van het toeristenbureau tegenover het station en eindigt in de Bahnhofstrasse. U begint en eindigt de wandeling dus bij het station.

Als u de route loopt passeert u de 36 belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van Hannover. U loopt door de winkelstraten, door de Altstadt en langs het riviertje de Leine. Zo leert u de stad snel kennen.

Als u wilt weten wat u ziet kunt u bij het toeristenbureau een brochure over de bezienswaardigheden kopen voor ongeveer € 3,- .

Neues Rathaus.

Het Neues Rathaus is het meest markante gebouw van Hannover. Op bijna iedere ansichtkaart van Hannover staat dit honderd jaar oude gebouw. De glazen koepel op het dak biedt een prachtig uitzicht over de stad en bij helder weer zijn zelfs de bergen van de Harz te zien.

U bereikt de koepel via een lift die schuin naar boven gaat.

Neues Rathaus

Het Neues Rathaus moet u gezien hebben.

Het Maschmeer (Maschsee).

Vlakbij het Neues Rathaus ligt een klein meer. Hier kunt u bootjes huren en daarmee zeilen, roeien of waterfietsen. U kunt rond het meer lopen of fietsen.

Er liggen verschillende restaurants en cafés aan het meer met een terras. Ook het viersterrenhotel Courtyard Hotel Hannover met zijn restaurant ligt aan het meer.

De Markthals

In de Markhal kunt u goedkoop eten.

brasserie

De markthal.

De markthal aan de rand van de Altstadt wordt ook wel de buik van Hannover genoemd. Hier zijn heel veel stalletjes waar u goedkoop en lekker kunt eten.

De markthal is een plek waar u de hele dag kunt lunchen. Ook zijn er terrasjes waar u een glas bier of wijn kunt drinken.

Lekker eten in Hannover.

tickets voor rondleidingen en vervoer.

Naar een voorstelling of show.

Als u van opera, musicals, ballet of variété houdt is Hannover een goede stad om te bezoeken. Het theater en concertzaal Staatsoper Hannover ligt op de pleinen Köpcke en Opernplatz, niet ver van het station en de winkelstraat Bahnhofstrasse.

Tegenover het operagebouw in de Georgstrasse ligt ook het Variété Theater Georgpalast, afgekort GOP. Hier kunt u aan een tafeltje van een show kunt genieten.

Hannover

Leuke plaatsen in de omgeving.