Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Münster.

In het middeleeuwse centrum van Münster zijn leuke winkelstraten met veel historische bezienswaardigheden. Münster ligt ongeveer een uur rijden van Enschede en is dus een prima bestemming voor een dagtrip.

In de binnenstad zijn verschillende goede hotels. Bij de Aasee staat ook een goedkoop hostel.

De hotels en vakantiehuizen in Münster.

Het viersterrenhotel Hotel Kaiserhof.

Hotel Munster

Dit hotel staat in het oude centrum van Münster.

De bezienswaardigheden en attracties van Münster.

Münster staat bekend om haar mooie middeleeuwse binnenstad met haar kerken, smalle straten en mooi pleinen. Ieder jaar trekken de vijf kerstmarkten in de Altstadt van Münster veel dagtoeristen.

Het hart van de stad is de Prinzipalmarkt. Hier woonden ooit de regenten en werd de vrede van Münster getekend. Door de stad rijden Hop On Hop Off bussen maar u kunt in de binnenstad ook een fiets huren.

Aan het recreatiemeer de Aasee, slechts 15 minuten lopen van de binnenstad van Münster, kunt u zeilen, fietsen en wandelen.

De attracties van Münster.

shoppen Münster

Op de Prinzipalmarkt is een arcade met luxueuze winkels.

shoppen Münster

Op de Prinzipalmarkt kunt u in de arcade droog shoppen.

Overnachten bij Münster.

Overnachten

Overnachten in Münster.

De meeste hotels in Münster vindt u rond het centraal station van Münster. Het station ligt ongeveer 5 minuten lopen van de historische binnenstad. Parkeren is hier geen probleem.

Een goed hotel tegenover het station is het viersterrenhotel Hotel Kaiserhof. Dit hotel heeft uitstekende beoordelingen en is niet duur. Het hotel beschikt over een grote spa met drie sauna's en veel wellnessfaciliteiten.

Als u in de sfeervolle historische binnenstad wilt overnachten is het driesterrenhotel Hotel Restaurant Überwasserhof een goede keuze. Dit hotel ligt in het fraaie Kuhviertel. Vanuit het hotel loopt u in een paar minuten naar de Prinzipalmarkt.

De hotels en appartementen in Münster.

Het Kuhviertel.

Externsteine Teutoburgerwald

Hier zijn smalle straten en leuke cafés en restaurants.

De winkelstraten van Münster.

Onder de arcades aan de Prinzipalmarkt zijn veel luxueuze winkels en boetieks te vinden. Onder de historische overkapping langs de winkels kunt u zelfs in de winter warm en droog shoppen.

De grote warenhuizen Karstadt en Galeria Kaufhof zin in de Salzstrasse en Ludgeristraße.

De winkels, winkelstraten en markten van Münster.

vliegveld Münster
vliegveld Münster

Parkeren in Münster.

Het centrum van Münster is grotendeels autovrij. Parkeren kunt u het beste in de parkeergarages op de Aegidiimarkt, in de Stubengasse en in de parkeergarage van het warenhuis Karstadt aan de Salzstrasse.

Het vliegveld Münster/Osnabrück.

Het vliegveld Münster/Osnabrück ligt ongeveer 25 km buiten het centrum van Münster

parkeren Münster

Bij het stadtskasteel kunt u parkeren.

shoppen Münster

De binnenstad van Münster.

Fietsen in Münsterland.

Rondom Münster ligt het parkachtige landschap van Münsterland. Het landschap is grotendeels vlak en er zijn veel fietspaden. Er is onder andere een fietsroute langs de vele kastelen in Münsterland, de 100 Schlösser Route. Ook binnen de stad Münster zijn veel fietspaden.

In veel hotels kunt u dan ook fietsen huren. Ook bij het treinstation is een fietsenverhuur.

Fietsverhuur: Radstation Münster, Berliner Platz 27a, Münster, tel. 00492 51440170.

Enkele mooie kastelen met kasteeltuin en kasteelcafé vindt u o.a. in de plaatsen Lüdinghausen (30 km), Havixbeck (20 km) en Nordkirchen (35 km).