Weekendplanner Kaartjes

De attracties en bezienswaardigheden van Münster.

Hoewel Münster in de tweede wereldoorlog zwaar gebombardeerd is valt er in de Altstadt veel te zien.

In de Altstadt gaat u natuurlijk naar de Domplatz en de Prinzipalmarkt.

Voor de restaurants en de antiekwinkeltjes gaat u naar de wijk Kuhviertel en het Havenviertel.

Münster

De Prinzipalmarkt

1. De Domplatz.

De Dom van Münster is rond de 13de eeuw gebouwd. Enkele bezienswaardigheden in de Dom zijn de astronomische klok uit de middeleeuwen en de Domkammer, een schatkamer met goud en textielkunst uit twaalf eeuwen.

Op woensdag en op zaterdag is er op de Domplatz in de ochtend een markt.

Vanaf de Domplatz is de Prinzipalmarkt lopend in een paar minuten te bereiken.

De Hop-on Hop-off bus.

Externsteine Teutoburgerwald

Een rondrit door Münster en Münsterland.

2. De Prinzipalmarkt .

De historische Prinzipalmarkt is één van de meest markante pleinen van het oude centrum van Münster. Op de Prinzipalmarkt voelt u nog de sfeer van de Middeleeuwen. Hier zijn de typische winkelgalerijen onder de oude herenhuizen. Op het voetpad onder de overkapping kunt u het hele jaar droog en uit de zon winkelen.

Hier zijn de leukste winkels en meest sfeervolle terrasjes van Münster.

Op de Prinzipalmarkt vindt u ook het historische Rathaus en de Lambertikerk. In één van de drie kooien die aan de toren van de kerk hangen is in de 16de-eeuw onze Jantje van Leiden na zijn terechtstelling 50 jaar lang tentoongesteld.

tickets voor rondleidingen in Münster.

Overnachten in Münster.

Overnachten
Hop-on Hop off bus

Een rondrit door Münster en Münsterland

3. Uit eten in het Kuhviertel.

In de smalle straatjes van het Kuhviertel vindt u nog de authentieke sfeer van het oude Münster. Het Kuhviertel ligt in de Altstadt bij de Überwasserkerk, vlakbij de Domplatz. U ziet direct dat u in het Kuhviertel bent. In de smalle straten en op de pleintjes zijn veel cafés en restaurants en als de zon ook maar een beetje schijnt in het weekend zijn de vele terrasjes op straat vol.

Als u in het Kuhviertel overnacht bent u dichtbij alle bezienswaardigheden van Münster. Een goed hotel in het Kuhviertel is Hotel-Restaurant Überwasserhof in de Überwasserstraße.

Het Kuhviertel

brasserie

4. Uitgaan in het havenkwartier

In de voormalige voorraadschuren bij de stadshaven van Münster vindt u restaurants, bioscopen, het Wolfgang Borchert Theater en diverse clubs.

Bij het mooi weer is het in de voormalige haven van Münster en haar promenade één groot feest met o.a. muziek, terrasjes op de kade en een strand met ligstoelen, palmbomen en longdrinks.

tickets voor rondleidingen in Münster.

toeristenbureau

Het toeristenbureau op Prinzipalmarkt 10.

De winkels bij de Prinzipalmarkt.

brasserie

Al sinds de middeleeuwen kunt u hier overdekt shoppen.

5. De Aasee

De Aasee is een park met een meer dat bijna in het centrum van Münster ligt. Het is ongeveer 15 minuten lopen van de Prizipalmarkt naar de Aasee. Bij de Aasee kunt u zeilen, fietsen, wandelen en er is een dierentuin. U kunt bij de Aasee een boot huren en er zijn zonneweides en speeltuinen. Rondom het meer zijn restaurants met terrasjes en zelfs een paar hotels.

Bijzondere attracties bij de Aasee zijn de dierentuin met dolfinarium en een paardenmuseum, een openluchtmuseum over het leven in vroegere tijden en een planetarium.

Als u bij de Aasee wilt overnachten kunt u kiezen voor het viersterrenhotel Mövenpick Hotel Münster of voor het goedkope maar comfortabele hostel Jugendgästehaus Aasee.

6. Het gratis stadsmuseum van Münster.

In het stadsmuseum van Münster ziet u de geschiedenis van Münster. Het museum in de oude binnenstad is op maandag gesloten. Op de andere dagen is het museum tot 18:00 uur geopend.

Adres: Stadtmuseum Münster, Salzstraße 28, Münster.

Teutoburgerwald
Münsterland

7. De kerstmarkten van Münster.

Veel Nederlanders kennen Münster vooral van de mooie kerstmarkten. De vijf kerstmarkten in de Altstadt trekken jaarlijks veel toeristen en dagjesmensen.

Er zijn rondleidingen met gids langs de kerstmarkten van Münster.