Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Hamburg: shoppen, de attracties en uitgaan.

Hamburg is de leuke stad voor een stedentrip als u houdt van uitgaan en shoppen. Wie kent niet Sankt Pauli met de Reeperbahn als uitgaanscentrum van Hamburg?

Overnachten kunt u in luxe hotels als Hotel Atlantic Kempinski of Hotel Abtei. Er zijn in de havenstad Hamburg echter ook voldoende goedkope budget hotels en hostels te vinden.

De hotels in het centrum van Hamburg.

De Altstadt van Hamburg.

Hamburg Alster Meren

De Altstadt van Hamburg ligt
rond het meertje de Binnenalster.

Overnachten in Hamburg.

Als u een hotel in het historische centrum van Hamburg zoekt moet u in de buurt van het binnenmeer de Binnenalster zijn. Als u hier een hotel heeft liggen de vele theaters, de meeste bezienswaardigheden en de winkelstraten van Hamburg op loopafstand.

Als u goedkoper in de binnenstad van Hamburg wilt overnachten kunt u bijvoorbeeld een hotel zoeken in de omgeving van het centraal station. Rond het centraal station heeft u een ruime keus aan goede en niet al te dure hotels. Deze hotels liggen vlakbij de drukke winkelstraten van Hamburg.

Zoek een goede overnachting in Hamburg.

Overnachten in Hamburg.

Overnachten

De winkelstraten in Hamburg.

Hamburg staat bekend als een stad waar het goed winkelen is. De populairste winkelstraat in Hamburg is de Mönckebergerstrasse.

Ook de Jungfernstieg op de zuidelijke oever van de Binnensalster is een leuke winkelstraat. Hier is de zijstraat Neuer Wall, één van de duurste winkelstraten van Europa.

In het centrum van Hamburg ligt een groot overdekt winkelcentrum, de Europa Passage. Het winkelcentrum telt meer dan 100 winkels, restaurants en cafés. Europa Passage is van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Winkelen in het centrum van Hamburg.

Hamburg shoppen

De mooie Alsterkaden liggen aan het water in de binnenstad van Hamburg.

Uitgaan in Hamburg.

Hamburg is een stad waar u goed kunt uitgaan. De wijk Sankt Pauli is het uitgaansbuurt van Hamburg. De meest bekende straat in Sankt Pauli is de bekende Reeperbahn.

De Reeperbahn staat bekend om haar Red Light District maar tegenwoordig zijn hier ook veel goede theaters, bars met live muziek en trendy nachtclubs te vinden. Uitgaan in Sankt Pauli doet u van 23.00 uur tot ongeveer 04.00 uur of later.

Naast Sankt Pauli kunt u ook goed uitgaan in het Schanzenviertel, o.a. in de Lange Reihe Strasse en het plein Grossneumarkt.

Hamburg Hauptbahnhof.

brasserie

Een Hop-on Hop-off bus bij Hamburg Hauptbahnhof.

Openbaar vervoer in Hamburg.

In Hamburg reist u met de metro, stadstrein, tram of bus. De oude binnenstad, Speicherstadt en Sankt Pauli kunt u overigens ook lopend bereiken.

Vanuit de haven in de wijk Sankt Pauli vaart een snelle veerboot over de Elbe naar:

  1. het eiland Helgoland in de Noordzee.
  2. de Duitse badplaats Cuxhaven.

Hamburg heeft veel fietspaden. Overal in Hamburg staan automatische fietsenstallingen waar u goedkoop een fiets kunt huren.

Reizen met de Hamburg Card.

Als u voor ongeveer 12 euro de kortingskaart Hamburg Card koopt reist u een dag gratis met het openbaar vervoer door Hamburg en omstreken. Ook krijgt u met deze kortingskaart korting op o.a. musea, rondvaartboten, veerboten, fietsenverhuur en restaurants.

tickets De Hamburg Card.

Vervoer vanaf het vliegveld.

Vervoer tussen het vliegveld Hamburg Airport en het centrum gaat via de S-Bahn. U kunt ook een taxi of shuttlebus naar uw hotel nemen.

Shuttlebussen en taxi's vanaf het vliegveld.

Hamburg binnenstad

In de avond is het in de zomer bij de Alster erg gezellig.

Hotel Hamburg

Het luxueuze hotel Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten ligt aan de Alster in de binnenstad van Hamburg.

Hamburg Speicherstadt

Speicherstadt is tegenwoordig één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Hamburg.

Hamburg haven

De promenade langs de haven van Hamburg ter hoogte van metrostation Baumwall.

Meer attracties in Hamburg.

De openingstijden van de winkels.

De openingstijden van winkels in Hamburg zijn van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. In de grote winkelcentra en in de Mönckebergstrasse zijn de winkels tot 20.00 uur geopend. Op zondag zijn de meeste winkels in Hamburg gesloten. Er zijn wel enkele koopzondagen.