Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een paar dagen in Hamburg
   
Een weekend in Hamburg: shoppen, de attracties en uitgaan

Hamburg is de leuke stad voor een stedentrip als u houdt van uitgaan en shoppen.Wie kent niet Sankt Pauli met de Reeperbahn als uitgaanscentrum van Hamburg?

Overnachten kunt u in luxe hotels als Hotel Atlantic Kempinski of Hotel Abtei. Er zijn in de havenstad Hamburg echter ook voldoende goedkope budget hotels en hostels te vinden.

     
Eropuit > Duitsland > Hamburg
Met de snelle trein naar Hamburg Leuke dingen doen in Hamburg Shoppen in Hamburg
Hamburg Hotels
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Hamburg Hop on Hop off
Hop-on Hop-off bussen in Speicherstadt.
Hamburg Hop on Hop off
De mooie Alsterkaden liggen aan het water in de binnenstad van Hamburg.
Rathaus
De Rathausmarkt ligt in het centrum van Hamburg.
De binnenalster
Één van de mooiste plekjes van Hamburg is het meer de Alster tussen de Alstadt en Neustadt. In de avond is het hier in de zomer erg gezellig.
Faimont Hotel Hamburg
Het luxueuze hotel Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten ligt aan het meer in de binnenstad van Hamburg.
Speicherstadt in Hamburg
Speicherstadt, een wijk met voormalige pakhuizen, is tegenwoordig één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Hamburg.
Shoppen, attracties, hotels en uitgaan in Hamburg
 
 
Duitsland
 
 
Hamburg
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Hamburg
 
 
Helgoland
 
 
Duitsland
 
 
Kaartjes voor attracties
 
koffers
 
zoeken
Overnachten in Hamburg

Als u een hotel in het historische centrum van Hamburg zoekt moet u in de buurt van het binnenmeer de Binnenalster zijn. Het mooiste deel van Hamburg ligt rond dit meer. Als u hier een hotel heeft liggen de vele theaters, de meeste bezienswaardigheden en de winkelstraten van Hamburg op loopafstand.

Als u goedkoper in de binnenstad van Hamburg wilt overnachten kunt u bijvoorbeeld een hotel zoeken in de omgeving van het centraal station. Rond het centraal station heeft u een ruime keus aan goede maar niet al te dure hotels. Deze hotels liggen vlakbij de belangrijkste winkelstraten en bezienswaardigheden van Hamburg.

De hotels van Hamburg

de Altstadt van Hamburg
Foto: De Altstadt van Hamburg ligt rond het kleine meer de Binnenalster.

De winkelstraten in Hamburg

Hamburg staat bekend als een stad waar het goed winkelen is. De belangrijkste winkelstraat is de Mönckebergerstrasse. Ook de Jungfernstieg op de zuidelijke oever van de Binnensalster is een leuke winkelstraat. Hier is de zijstraat Neuer Wall, één van de duurste winkelstraten van Europa.

Een aantal jaren geleden is in het centrum van Hamburg een reusachtig overdekt winkelcentrum geopend, Europa Passage. Het complex telt meer dan 100 winkels, restaurants en cafés. Europa Passage is van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.30 uur tot 20.00 uur.

De openingstijden van winkels in Hamburg zijn van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. In de grote winkelcentra en in de Mönckebergstrasse zijn de winkels tot 20.00 uur geopend. Op zondag zijn de meeste winkels in Hamburg gesloten. Er zijn per jaar enkele koopzondagen.

Winkelen in het centrum van Hamburg

Winkelen in Hamburg
Foto: De Europa Passage ligt naast het warenhuis Karstadt. Er is een ingang in de lange winkelstraat Mönckebergstrasse.

Uitgaan in Hamburg

Hamburg is een stad waar u goed kunt uitgaan. De wijk Sankt Pauli is het uitgaansbuurt van Hamburg. De meest bekende straat in Sankt Pauli is de bekende Reeperbahn.

De Reeperbahn staat bekend om haar Red Light District maar tegenwoordig zijn hier ook veel goede theaters, bars met live muziek en trendy nachtclubs te vinden. Uitgaan in Sankt Pauli doet u van 23.00 uur tot ongeveer 04.00 uur of later.

Naast Sankt Pauli kunt u ook goed uitgaan in het Schanzenviertel, o.a. in de Lange Reihe Strasse en het plein Grossneumarkt.

Uitgaan in Hamburg

Openbaar vervoer in Hamburg

In Hamburg neemt u de metro, stadstrein, tram of bus. Als u voor ongeveer 10 euro de kortingskaart Hamburg Card koopt reist u een dag gratis met het openbaar vervoer door Hamburg en omstreken. Ook krijgt u met deze kortingskaart korting op o.a. musea, rondvaartboten, veerboten, fietsenverhuur en restaurants.

tickets - De Hamburg Card

Vanuit de haven in de wijk Sankt Pauli vaart een snelle veerboot naar het eiland Helgoland en naar de Duitse havenplaats Cuxhaven aan de monding van de Elbe.

Als u in een dag de bezienswaardigheden van Hamburg wilt zien kunt u de Hop-On Hop-Off bus nemen. In de haven en in de havenwijk Speicherstadt zijn verschillende rondvaarten.

Vervoer tussen het vliegveld Hamburg Airport en het centrum gaat via de S-Bahn. U kunt ook een taxi of shuttlebus naar uw hotel nemen.

Hamburg heeft veel fietspaden en er is een verhuursysteem van fietsen. Overal in Hamburg staan automatische fietsenstallingen waar u goedkoop een fiets kunt huren.

Sankt Pauli
Foto: De promenade langs de haven van Hamburg ter hoogte van metrostation Baumwall. Dit ligt op loopafstand van de binnenstad, de omgeving van het meer de Binnenalster.

De leukste bezienswaardigheden in Hamburg

- De Altstadt van Hamburg
- Het meer de Alster in de Altstadt met zijn terrasjes en huurbootjes.
De binnenstad van Hamburg
 
De binnenstad
- De vele theaters en de opera.
- Sankt Pauli met de Reeperbahn.
- De havenbuurt Speicherstadt
- Een rondvaart door de haven en Speicherstadt
Leuke dingen doen in Hamburg
tickets Kaartjes voor rondvaarten, rondritten en rondleidingen (met prijzen).
De attracties van de Alster in Hamburg Uitgaan in Hamburg
Shoppen in Hamburg Leuke dingen doen in Hamburg
Met de snelle trein naar Hamburg Speicherstadt en HavenCity
Overnachten in Duitsland Kaartjes voor attracties in Hamburg
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media