Weekendplanner Kaartjes

De binnenstad van Hamburg rond de Alstermeren.

Het riviertje de Alster stroom de historische binnenstad van Hamburg in en vormt daar twee meertjes, de Binnenalster en de Aussenalster.

Deze twee recreatiemeren liggen in de wijken Neustadt en Alstadt.

De binnenstad van Hamburg.

metro

Het Alster Meer ligt tussen Neu Stadt en Altstadt

De meertjes Binnenalster en Aussenalster .

Het meer de Binnenalster ligt in het mooiste deel van Hamburg. Hier zijn de terrasjes aan het water, leuke restaurants en mooie hotels.

Op de zuidelijke oever van de Binnenalster zijn de aanlegsteigers van de rondvaartboten op de Alster. Hier bij de lange winkelstraat Jungfernstieg heeft u een prachtig uitzicht over het meer en de stad.

Er zijn restaurants met uitzicht over het water maar u kunt ook gewoon met drankje aan het water zitten.

Bij de Aussenalster kunt u zeilboten en waterfietsen huren.

kaartjes OV Londen

Het vijfsterrenhotel Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten ligt aan de Alster in de Neue Jungfernstieg.

De omgeving van de Neuer Wall.

De Neuer Wall is een lange winkelstraat in Neustadt waar auto's nog zijn toegestaan. Evenwijdig aan de Neuer Wall lopen echter twee kanalen. Hier zijn veel restaurants aan en op het water. Ook zijn hier leuke winkels, niet die van de grote merken zoals in de winkels van Neuer Wall, maar wel unieker.

De 19de-eeuwse Alsterarkaden is een hele mooie winkelstraat. De overdekte winkelstraat loopt vanaf de Alster evenwijdig aan de Neuer Wall langs de Rathausmarkt.

De winkelstraten rond Neuer Wall.

tickets Kaartjes voor attracties in Hamburg

Alster Hamburg

De skyline van Hamburg over de Alster.

Hamburg restaurant

Vanaf dit terrasje aan het water van de Alster heeft u een prachtig uitzicht.

De binnenstad.

Hamburg

De twee Alstermeren liggen in de binnenstad van Hamburg

De Neue Jungfernstieg.

Op westelijke oever van het Alstermeer ligt de straat Neue Jungfernstieg. U kunt hier langs het water lopen en genieten van het uitzicht op de Alstadt op de andere oever.

Op deze mooie plek in Neustadt ligt het vijfsterrenhotel Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten. Dit hotel is één van de meest luxueuze hotels ter wereld. In het hotel is een restaurant met maar liefst twee Michelin sterren gevestigd, Restaurant Haerlin.

De hotels in dit deel van Hamburg.

brasserie

De aanlegplaats van de rondvaartboten op de Alster.

De rondvaarten op de Alster.

Op de zuidelijk oever van de Binnenalster aan weerszijden van de restaurants en cafés aan de Alster zijn een aanlegsteigers van de rondvaartboten. Er liggen altijd meerdere boten.

Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Hamburg. Vooral in de avond, als het al wat donker wordt, heeft u een prachtig uitzicht op de stad.

Er is in de nacht een drie uur durende bustoer en boottocht op de Alstermeren.

Hamburg

Op de Alster kunt u dit soort waterfietsen huren.

Hamburg

Foto's van Hamburg.

brasserie

Botenverhuur op de Alster.

Bij de Kennedybrucke tussen de Binnenalster en de Aussenalster zijn aan de kant van de Assenalster een aantal botenverhuurders. Hier kunt u waterfietsen, zeilboten en roeiboten huren.

Zo is er een botenverhuurder voor Hotel Le Mèridien Hamburg en Hotel Atlantic Kempinski. Op de andere oever van de Aussenalster liggen een aantal restaurants en er is een jachthaven met botenverhuur.

Vanuit de Aussenalster vaart u zo het kleinere meertje de Binnenalster in. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Hamburg.

ticketsKaartjes voor attracties in Hamburg
Bijvoorbeeld huur een bootje.