Weekendplanner Kaartjes

Speicherstadt en HavenCity.

Één van de populairste attracties van Hamburg is de pakhuizenwijk Speicherstadt. De meeste toeristen maken hier een rondvaart door de haven en door Speicherstadt.

In Speicherstadt zijn verder nog een aantal andere attracties.

Speicherstadt.

metro

De pakhuizenwijk Speicherstadt.

Speicherstadt is een wijk met pakhuizen van rond 1900. Speicherstadt ligt tussen de Altstadt en de Elbe en maakt deel uit van het nieuwe stadsdeel HavenCity. Speicherstadt is met zijn pakhuizen en kanalen de moeite waard om te bezoeken. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst.

Met een open rondvaartboot kunt u Speicherstadt het beste bekijken. Bij metrostation Baumwall liggen veel rondvaartboten in Speicherstadt.

De attracties van Hamburg.

Hamburg

Deze koffiebranderij is in blok D in de straat Kehrwieder.

Hamburg Speicherstadt

Foto's van Speicherstadt.

HavenCity

Een nieuwe straat met winkels in HavenCity.

kaartjes OV Londen

Als u met een rondvaartboot door Speicherstadt vaart moet u een boot met een open dak nemen.

De attracties van Speicherstadt.

In Speicherstadt zijn in de pakhuizen in blok D in de straat Kehrwieder een aantal attracties gevestigd.
Zo zijn er:

  • De griezelattractie Hamburg Dungeon.
  • Het Murder Mystery Dinner in Speicherstadt.
  • De grootste modelbaan van Europa.
  • Theater Kehrwieder.
tickets voor boottochten, rondleidingen en tours.

Metrostation Baumwall.

Het dichtstbijzijnde metrostation bij Speicherstadt is Baumwall. Als u het metrostation uitloopt aan de zijde van de haven ziet u links Speicherstadt liggen. Als u de brug overgaat bent u al in Speicherstadt.

Tegenover het metrostation liggen rondvaartboten en begint de promenade langs de haven in Sankt Pauli.

Sankt Pauli

De promenade van Sankt Pauli.

Als u toch bij metrostation Baumwall bent kunt u ook een wandeling over de promenade maken langs de aanlegsteigers van de haven. U bent hier in Sankt Pauli, de vroegere havenbuurt van Hamburg.

Als de zon schijnt kan het in het weekend erg druk zijn op de promenade met wandelaars en toeristen. Aan de kade liggen rondvaartboten.

rondvaart

De rondvaarten door de haven en Speicherstadt.

Als u een rondvaart door de haven en Speicherstadt wilt maken kunt u naar de Sankt Pauli steigers bij Brug 2 of Brug 6. Tussen 11:00 uur en 15:00 uur vertrekt er ieder uur een rondvaartboot voor een rondvaart door de haven en door het pakhuizen district Speicherstadt. De vaartocht duurt ongeveer een uur.

Er zijn ook rondvaartboten met een glazen dak bij de Sankt Pauli steigers bij de bruggen 1 en 4. Deze rondvaartboten vertrekken ieder half uur voor een rondvaart door de haven en Speicherstadt. Bij mooi weer is het glazen dak van de boot open.

Kaartjes voor rondleidingen en boottochten.

Met een speedboot door de haven.

U kunt ook een spannende rondvaart maken in een 250 pk speedboot. U vaart eerst rustig de haven uit en dan gaat u met top snelheid over de Elbe. De rondvaart duurt iets meer dan een uur.

De speedboten vertrekken vanuit de Sporthaven, vlakbij Metrostation Baumwall.

tickets Koop alvast uw kaartjes online
brasserie

Voor de Hamburg Dungeon in Speicherstadt staan lange rijen. Koop dus uw kaartje online.

De Hop-on Hop-off boten

Er varen Hop-on Hop-off boten vertrekken vanaf Brug 10 op de pier van Sankt Pauli. Deze boten varen een rondje door de haven en langs Speicherstadt en HavenCity. U kunt de hele dag door op verschillende plaatsen in- en uitstappen maar er vertrekken maar drie boten per dag.

Aan boord kunt u een drankje kopen en er is een verwarmde kajuit.

U kunt een rondvaart door de haven combineren met een rondleiding met gids door de haven of in Sankt Pauli en de Reeperbahn.

Overnachten

De hotels in Speicherstadt.

Speicherstadt ligt vlakbij Sankt Pauli, bij de veerhaven en in de nieuwe wijk HavenCity. De Altstadt van Hamburg ligt maar 10 minuten lopen van Speicherstadt.

Het viersterrenhotel Ameron Hotel Speicherstadt is een mooi hotel in Speicherstadt. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de stad. Het hotel heeft een uitgebreid wellnesscentrum met spa, sauna en fitnessfaciliteiten.

Overnachten bij Speicherstadt en HavenCity.

rondvaart

De Hop-on Hop-off bus heeft ook haltes in Speicherstadt.